Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 30 March, 12:21

Affärsvärlden - 27 feb 20 kl. 11:10

Aktierna som går mot strömmenVirusoron hade ett tydligt grepp om börserna i torsdagens öppningshandel, där Stockholmsbörsen såväl som de ledande börserna i Europa visade rejäla nedgångar. Alla aktier föll i storbolagsindexet, där dock H&M visade minst nedgång..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Aktiernasom , gårmot , strömmen
DI - 03 jul 16 kl. 12:29

Aktierna som har gått mot strömmen

Ett skakigt första halvår på Stockholmsbörsen fick en dramatisk avslutning i form av ett historiskt ras. Totalt sett har börsen tappat rejält sedan årsskiftet. Men i vanlig ordning finns det gott om aktier som har gått mot strömmen..

DI - 02 aug 17 kl. 18:18

Teknisk analys: Aktierna som går mot strömmen

Stockholmbörsen har efter de senaste veckornas nedgångar gått in i en fallande trend. Men bland de lite mindre bolagen finns aktier som går strömmen, visar en teknisk analys från Investtech.  .

DI - 21 dec 18 kl. 09:42

Ny röd dag på Stockholmsbörsen – Nordea mot strömmen

Fredagen ser ut att bli en ny röd dag på Stockholmsbörsen som backar i den inledande handeln. Mot strömmen går Nordea som stiger efter att Cevian Capital meddelat att aktivistfonden äger omkring 2,3 procent av aktierna i bolaget. .

PrivataAffärer - 05 aug 19 kl. 11:15

Aktierna som går emot strömmen i börsnedgången

USA:s president Donald Trumps hot om fler tullar mot Kina tynger börshumöret och Kina ska enligt Bloomberg News ha uppmanat statliga bolag att sluta köpa amerikanska jordbruksprodukter. Samtidigt har den kinesiska yuanen fallit och valutan noterades under morgonen till under 7 dollar, för första gången på ett decennium. Vid elvatiden på förmiddagen hade Stockholmsbörsens breda OMXSPI fallit 2,2 procent medan storbolagsindex fallit 2,40 procent.

DI - 26 jun 14 kl. 17:44

Nordenbörser: Nätsuccé mot strömmen i Oslo

Utvecklingen på Nordenbörserna var oregelbunden under torsdagens handel. Medan Oslobörsens OBX-index följde Stockholmsbörsen nedåt klättrade aktierna i Helsingfors och Köpenhamn överlag..

DI - 07 mar 18 kl. 18:13

Nordenbörser: Nedåt i Oslo – men laxbolagen gick mot strömmen

De nordiska börserna visade en blandad utveckling på onsdagen där Helsingfors- och Köpenhamnsbörserna handlades på plus medan Oslobörsen backade. Det regionala samlingsindexet Vinx 30, där de största och mest handlade aktierna i Norden ingår, var oförändrat..

DI - 15 feb 19 kl. 22:00

Dow steg för åttonde veckan i rad – Faang-aktier mot strömmen

New York-börserna stärktes av positiva signaler från handelssamtalen mellan USA och Kina och Dow-indexet kunde med fredagens uppgång summera den åttonde plusveckan i rad. Tekniktunga Nasdaq hade det något tyngre efter nedgångar bland Faang-aktierna..

DI - 01 aug 19 kl. 13:42

Råvarubolag mot strömmen efter Fed-besked

Stockholmsbörsen har stigit på bred front på torsdagen. Bland de fåtalet aktierna på minus återfanns råvarurelaterat efter att dollarn stärkts sedan Fed lämnat policybesked på onsdagskvällen..

DI - 19 mar 19 kl. 09:30

Varningslistan: Aktierna ingen tycker du ska köpa

Merparten av bolagen på Stockholmsbörsen har åtminstone en köprekommendation från analytikerhåll. Men en rad bolag – såväl stora som små – går mot strömmen. Di listar aktierna som ingen bevakande analytiker rekommenderar att köpa just nu..

Affärsvärlden - 06 nov 14 kl. 10:37

Aktierna som tynger Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen handlas i nedåtgående tendenser med defensiva bolag som sänke. Astrazeneca och Meda handlas ned i kölvattnet av delårsrapporterna medan fastighetsbolaget Platzer går mot strömmen..

Affärsvärlden - 08 jan 15 kl. 16:21

Aktierna som sticker ut på börsen

Handeln på Stockholmsbörser höll sig i positiva regioner, likt utvecklingen på de ledande börserna i Europa, under eftermiddagen. Vinnare bland dagens mest omsatta aktier var Nordea, Ericsson och H&M. Swedbank handlades mot strömmen..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Börsen vände dur till moll

Stockholmsbörsen inledde måndagen optimistiskt men föll snabbt ned under nollstrecket..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Citi: Marknaden har redan diskonterat utdelningskapningar

Marknaden har redan diskonterat de utdelningskapningar som nu görs på stor skala av Europas banker, efter att pressen från myndighetshåll ökat den senaste veckan, skriver Citi i en analys enligt Dow Jones..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:56

Nytt förslag: Inget stöd vid vinstutdelning

Företag som delar ut aktievinster ska inte få del av statligt stöd för korttidspermitteringar. Ett sådant förslag tas nu fram i finansutskottet..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Oljepriset det lägsta på 17 år

Oljepriset på världsmarknaden dyker till nya bottennivåer i spåren av coronakrisen som sänker efterfrågan..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Saab drar in utdelningen

Försvarsföretaget Saab avser att dra in utdelningen för 2019 som en konsekvens av covid-19..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Börsöppning i dur väntas

De europeiska börserna ser ut att inleda veckan med något stigande kurser. Flera svenska bolag har fortsatt att meddela indragna utdelningar, något som torde glädja riksdagen som vill stänga möjligheten till lättnader för bolag som lämnar utdelning..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Nedåt på Wall Street

De ledande börserna i New York handlades ned under fredagen, men avslutade veckan med en uppgång på drygt 15 procent. En viss lättnad kom av nyheten att representanthuset godkänt det tilltänkta stimulanspaketet på cirka 2.000 miljarder dollar..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

DI ser köpläge i bilsäkerhetsbolaget

Stor kursnedgång sedan noteringen och mindre effekter från coronakrisen gör bilsäkerhetsbolaget Veoneer köpvärd för den med högre riskvilja. Det skriver Dagens Industri i en analys under vinjetten Veckans aktie..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

SSAB slopar hela utdelningen

SSAB slopar nu helt den föreslagna utdelningen, enligt ett pressmeddelande på söndagen, efter att ståltillverkaren tidigare i veckan halverat sitt utdelningsförslag..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Mekonomen utsatt för it-intrång

Mekonomen affärsområde Meca/Mekonomen har drabbats av ett it-intrång. Det framgår av ett pressmeddelande som bolaget skickade ut på söndagskvällen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.