DI > Ekonomi

Wednesday, 01 April, 12:46

DI - 27 feb 20 kl. 11:05

Bättre humör i euroområdet – konjunkturbarometer steg i januariEU:s konjunkturbarometer visar att den samlade konfidensindikatorn, ESI, för euroländerna steg till 103,5 i februari, jämfört med. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
ESI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bättre humöri , euroområdet, konjunkturbarometer, stegi , januari
DI - 27 apr 17 kl. 11:16

Bättre humör hos företagen i euroområdet

EU-kommissionens ledande indikator för företagsklimatet i euroområdet steg till 1,09 i april, jämfört med reviderade 0,83 föregående månad (0,82)..

DI - 28 nov 19 kl. 11:10

Euroområdet på bättre humör – konfidensindikator steg i november

EU:s konjunkturbarometer visar att den samlade konfidensindikatorn, ESI, för euroländerna steg till 101,3 i november,.

DI - 21 maj 14 kl. 17:57

Stärkt humör på Europabörserna

Europabörserna steg på onsdagen, efter två dagars generella nedgångar. Stigande humör bland hushållen inom euroområdet fanns bland annat bakom klättringarna..

DI - 23 jul 19 kl. 16:11

Oväntat uppgång i EU-kommissionens indikator för hushållens humör

EU-kommissionens snabbestimat för konfidensindikatorn för hushåll i euroområdet steg till -6,6 i juli, jämfört med oreviderade -7,2 föregående månad. Väntat var -7,2 enligt Reuters prognosenkät..

DI - 20 feb 20 kl. 16:01

EMU: Hushållen på bättre humör i februari

EU-kommissionens snabbestimat för konfidensindikatorn för hushåll i euroområdet steg till -6,6 i februari jämfört med -8,1 föregående månad….

DI - 31 jan 14 kl. 17:58

Europabörser: Banker tyngde sänkte humöret

Europabörserna tappade mark på fredagen, men med viss återhämtning mot slutet av handelsdagen. Bankaktier hörde till de största förlorarna, efter svag inflationsstatistik från euroområdet..

DI - 13 nov 15 kl. 17:23

Norden: Tillväxtoro dämpade humöret

Säljarna hade övertaget på Nordenbörserna i fredagshandeln. Investerarna oroade sig över hur ekonomin kommer påverkas av en amerikansk räntehöjning i december, med tanke på att förmiddagens BNP-utfall för euroområdet var svagare än väntat..

DI - 02 maj 19 kl. 10:20

Mindre dystert humör i euroområdets industri under april

Euroområdets inköpschefsindex för industrin steg till 47,9 i april vilket kan jämföras med 47,5 i mars. Analytikerna hade i snitt väntat sig att siffran skulle landa på 47,8 enligt Reuters sammanställning. .

DI - 21 feb 19 kl. 10:46

Humöret fortsatt dämpat i europeiska industrin medan tjänstesektorn drar ifrån

Ett snabbestimat över euroområdets kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) steg till 51,4 i februari, jämfört med 51,0 föregående månad.  Förväntningarna pekade mot ett index på 51,1, enligt Reuters prognosenkät..

DI - 04 jan 18 kl. 10:04

EMU:s inköpschefer på ännu bättre humör

Euroområdets sammanvägda index för industrin och tjänstesektorn (composite), uppgick till definitiva 58,1 i december, upp från 57,5 föregående månad. Det preliminära utfallet visade ett index på 58,0..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Kopparproduktionen spås öka – om än i lägre takt

Den globala produktionen av koppar väntas öka med 1,9 procent till 21 miljoner ton under 2020, jämfört med fjolåret, bedömer analysfirman….

DI - 5 minuter sedan

M kräver undantagstillstånd: ”Staten ska inte medverka i konkurser”

Moderaterna vill genom ett undantagstillstånd under coronakrisen att staten inte ska driva på utmätningar och indrivningar som leder till….

DI - 15 minuter sedan

Börsfallet tilltar - Mekonomen faller 15 procent

Stockholmsbörsen inleder det andra kvartalet nedåt. Runt 12.20 är både storbolagsindex OMXS30 och breda index OMXSPI ned över 3 procent.

DI - 15 minuter sedan

Över 9.000 döda av coronaviruset i Spanien

I det hårt coronavirusdrabbade Spanien har 864 personer avlidit det senaste dygnet..

DI - 30 minuter sedan

Kapten på virussmittat hangarfartyg vädjar om hjälp

”Vi är inte i krig, sjömän måste inte dö”. Kaptenen ombord på det amerikanska hangarfartyget USS Theodore Roosevelt vädjar om hjälp efter….

DI - 30 minuter sedan

Diös flyttar årsstämman till 16 juni 2020

Under rådande läge och med hänsyn till spridningsrisker och påföljande ekonomiska konsekvenser av Coronapandemin har Diös styrelse beslutat….

DI - 30 minuter sedan

Afrika ber om ekonomiskt stöd

De afrikanska länderna behöver ekonomiskt stöd från Internationella valutafonden, Världsbanken och EU för att klara av coronakrisen..

DI - 30 minuter sedan

Fingerprint ingår avtal med kinesiska Feitian

Fingerprint Cards, som tillverkar teknologi för fingertrycksavkänning, har ingått ett globalt avtal med kinesiska Feitian avseende det….

DI - 30 minuter sedan

Handeln öppen igen – då flyr spararna ”lågriskfonderna”

Spiltans haveri med räntefonder som ett ”lågriskalternativ” till sparkonto visar nu tydligt på baksidan med minusränta..

DI - 45 minuter sedan

Omställningsstöd istället för arbetsdöd

Enligt den senaste undersökningen som är genomförd bland landets småföretag av Företagarförbundet säger Sveriges ”skattebetalare” att de….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.