PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 01 April, 12:59

PrivataAffärer - 27 feb 20 kl. 10:49

Norwegians aktie har fallit över 40 procent i veckanDet framgår av ett pressmeddelande som skickats ut som ett svar på ”marknadsspekulation”. Bolaget påminner om att den konvertibel bolaget gav ut i november 2019 är säkerställd via dotterbolaget Arctic Aviation Assets, AAA. Kopplat till konvertibeln finns vissa finansiella villkor, kovenanter, som AAA måste uppfylla, bland annat rörande aktiekapital och skuldkvot. Enligt Norwegian uppfylldes dessa villkor med marginal i slutet av 2019 och bolaget skriver vidare att det sedan dess inte skett några betydande förändringar som skulle påverka kovenanterna. Norwegians prognoser omfattar bland annat bedömningen att bolaget ska gå med nettovinst 2020.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Arctic Aviation Assets, AAA, Norwegian

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norwegians, aktiehar , fallitöver 40 procent i veckan
PrivataAffärer - 14 sep 17 kl. 10:27

Kjos jätteköp lyfter Norwegians aktie

Norwegians aktie stiger kraftigt på Oslo-börsen under torsdagens inledande handel efter att HBK Holding, med vd Björn Kjos i ägarspetsen, köpt 803.000 aktier i flygbolaget för 240 norska kronor per styck....

SR - 12 apr 18 kl. 11:54

Rykten om bud – Norwegians aktie handelsstoppas

Norwegians aktie har handelsstoppats på Oslobörsen efter att aktien stigit nästan 25 procent, skriver nyhetsbyrån Bloomberg..

SVT - 12 apr 18 kl. 12:08

Norwegians aktie handelsstoppad efter rykte om bud

Norwegians aktie har handelsstoppats på Oslobörsen efter att aktien hoppat upp 24,5 procent, skriver Bloomberg på sin hemsida..

PrivataAffärer - 06 mar 20 kl. 09:47

Norwegians aktie kraschlandar på Oslobörsen

Efter torsdagens dystra trafiksiffror, beslut om indragna flighter och slopad guidning har analyshusen justerat synen på flygbolaget. ABG Sundal Collier sänker rekommendationen på Norwegian till sälj, från behåll. Riktkursen justeras ned från 38 till 8 kr.

SvD - 07 aug 13 kl. 10:56

Norwegians aktie rasar på Oslobörsen

?Norwegians mediestrategi misslyckades?..

SR - 05 mar 15 kl. 15:51

Norwegians aktie stoppas på börsen

Handeln med flygbolaget Norwegians aktier stoppas på Oslobörsen i väntan på information från bolaget, rapporterar NTB. Uppdateras löpande.

PrivataAffärer - 11 sep 19 kl. 07:50

Sockrat erbjudande inte nog för Norwegians långivare

Ändringarna innebär enligt Norwegians erbjudande en uppjustering av premien till 5 procent om bolaget skulle välja att lösa in lånet i förtid. Denna del av avtalet har uutgjorts av en stegvis ökning om först 1 procent fram till december nästa år, 3 procent till maj 2021 och 5 procent därefter. Men det räcker inte, enligt Sissener.

PrivataAffärer - 25 okt 18 kl. 11:14

Norwegians vd: Biljettpriserna måste stiga

”Det finns ingen chans att flygbolagen kan driva det vidare utan att öka priserna. Om det tar en, två eller tre månader innan det sker vet jag inte”, sade Bjørn Kjos som svar på en fråga om det är möjligt för Norwegian att öka sina intäkter. Han sade också att de flesta av Norwegians konkurrenter har flygplan som är mindre bränsleeffektiva.

PrivataAffärer - 04 sep 19 kl. 13:07

Obligationsägare sågar Norwegians förslag

Sissener har omkring 180 miljoner norska kronor i det aktuella obligationslånet NAS07 för vilket Norwegian behöver få uppskov. ”Vi är minst sagt rätt så skeptiska. Det är komplext att förstå hur vi ska kunna realisera en sådan pant”, sade Phillipe Sissener till Finansavisen.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

DNB: Premievärdering av SBB omotiverad

Läs även: Nyfosa pausar miljardköp från SBB ”Givet att bolaget inte tycks ha möjlighet att sälja sina tillgångar i den nuvarande marknadsklimatet, anser vi att det finns en risk på nedsidan till aktiens nuvarande substansvärdespremie”, skriver DNB i en analys på onsdagen efter Nyfosas besked på tisdagen att affären inte kommer att bli av som planerat. SBB sade i samb

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Sifo: 10 procent av svenskarna saknar buffert

Enligt Swedbank står samtidigt många hushåll relativt väl rustade för en lågkonjunktur. Nästan 80 procent uppger att de kan spara minst tio procent av lönen och 70 procent har en sparbuffert på minst två månadslöner, nära hälften har en sparbuffert på tre månadslöner. Swedbank konstaterar att samhället ställs inför stora prövningar i spåren av Corona-utbrottet och trots insatser från regeringen, Riksbanken och Finansinspektionen är många företagare och hushåll oroliga över vad som ska hända med konjunkturen och den egna ekonomin.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Börspsykologi – bli en bättre investerare

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

KI: Synnerligen djup lågkonjunktur

KI konstaterar att covid-19-pandemin kommer att drabba den svenska ekonomin hårt. ”Hur hårt är i nuläget mycket svårt att säga, men en synnerligen djup lågkonjunktur står nu för dörren. Oron för att smittas och myndigheternas uppmaning att begränsa de sociala kontakterna har en kraftigt dämpande effekt på hushållens efterfrågan samtidigt som leveransproblem stör produktionen i delar av näringslivet”, skriver KI.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Här är onsdagens färska köprekar

SEB Equities sänker sin rekommendation för skogsbolaget SCA till behåll från tidigare köp. Riktkursen är oförändrat 103 kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Tre nya aktier i Paretos portfölj

Mars månad präglades av ett kraftigt nedställ i samband med coronavirusets tilltagande spridning utanför epicentret Kina, vilket fått en väsentlig påverkan på den ekonomiska aktiviteten i stort, heter det. Paretos portfölj backade 20 procent i mars där gamingbolaget Embracer och medicinteknikbolaget Arjo stod emot och avancerade ett par procent vardera medan oljebolaget IPC dök 63 procent i spåren av oljepriset som dykt kraftigt. Forskningsbolaget Pledpharma backade 43 procent efter ett studiestopp medan teleoperatören Millicom föll 37 procent.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Hexagon avvaktar med utdelningen

Det framgår av ett pressmeddelande. Styrelsens ambition är att vid en extra bolagsstämma under hösten 2020 fullfölja sitt tidigare kommunicerade utdelningsförslag om 0:62 euro per aktie.  .

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Här är skräckmånadens bästa och sämsta aktier

Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index står i dag drygt 13 procent lägre än för en månad sedan. Samtidigt är index faktiskt upp 16 procent från botten den 23 mars. Men ser man på listorna över de bästa och sämsta aktierna under mars går det att se ett tämligen tydligt mönster.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Nordea skjuter upp utdelningsbeslutet

Det framgår av ett pressmeddelande. ”Mot bakgrund av covid-19-pandemin och den rekommendation som Europeiska centralbanken (ECB) med anledning av detta utfärdade den 27 mars 2020, föreslår Nordeas styrelse att beslutet om utdelning för räkenskapsåret 2019 skjuts upp och ändrar därmed sitt utdelningsförslag till den ordinarie bolagsstämman som planeras till den 14 maj 2020”, skriver banken. Den 23 mars uppgav Afroditi Kellberg, chef för extern kommunikation på Nordea i Sverige, att banken inte hade några planer på att ändra sitt utdelningsförslag avseende helåret 2019.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Nyfosa pausar miljardköp från SBB

Beslutet tas med anledning av att marknadsförutsättningarna har förändrats. ”Vårt intresse för fastighetsportföljerna kvarstår men vi genomför inte affären nu eftersom marknaden förändrats så drastiskt sedan vi undertecknade avsiktsförklaringen. Det är alltid tråkigt att hoppa av en affär men nu blickar vi framåt och fokuserar på nya möjligheter”, skriver vd Jens Engwall i pressmeddelandet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.