Expressen > Nyheter

Sunday, 29 March, 08:46

Expressen - 26 feb 20 kl. 23:58

Vintern rekordvarm – långt över normala temperaturerVintern har hittills varit rekordvarm i Sverige. Medeltemperaturen har i snitt legat runt sju grader över det normala, skriver SVT. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vintern, rekordvarm, långtöver , normala, temperaturer
Nerikes Allehanda - 04 jan 20 kl. 14:24

Vintern är långt borta - men i Ånnaboda finns det ändå 500 meter skidspår som lockar många: ”Det är lite av ett kosläpp”

Spåret är 500 meter långt och det är gott om snö - trots det varma vintervädret. Konstsnöspåret i....

Kristianstadsbladet - 11 nov 18 kl. 14:30

Vintern ännu långt borta – ”Höga temperaturer i veckan”

Mild luft ligger över Kristianstad och så fortsätter det i fem dagar till..

Sydsvenskan - 18 nov 15 kl. 15:16

Vintern på väg — snö till helgen

Vintern är på väg. Hösten har varit väldigt mild men de närmaste fem dagarna kommer temperaturerna att ligga under det normala. Lokalt i östra Götaland och Svealand kommer det bli mycket kallare än vanligt.

Helsingborgs Dagblad - 18 nov 15 kl. 15:16

Vintern på väg — snö till helgen

Vintern är på väg. Hösten har varit väldigt mild men de närmaste fem dagarna kommer temperaturerna att ligga under det normala. Lokalt i östra Götaland och Svealand kommer det bli mycket kallare än vanligt.

Kristianstadsbladet - 17 sep 13 kl. 11:25

Havsisen långt större än i fjol

Havsisen i Arktis tycks nu vara mycket nära sitt minimum för det här året.Till skillnad från i fjol, då isen var mindre än vid någon tidigare mätning, är utbredningen i år mer normal.
Det framgår av nya uppdateringar från det nationella snö- och isdatacentret (NSIDC) i Boulder, USA.

BT - 17 sep 13 kl. 11:27

Havsisen långt större än i fjol

Havsisen i Arktis tycks nu vara mycket nära sitt minimum för det här året. Till skillnad från i fjol, då isen var mindre än vid någon tidigare mätning, är utbredningen i år mer normal.Det framgår av nya uppdateringar från det nationella snö- och isdatacentret (NSIDC) i Boulder, USA.

YLE - 18 feb 16 kl. 05:06

Januari rekordvarm

Aldrig tidigare har man uppmätt så höga medeltemperaturer i januari månad som i år. Den sammanräknade temperaturen på land och på havsytorna var 1,04 grader högre än genomsnittet. Enligt det meteorologiska forskningsinstitutet NOAA i USA var januaritemperaturen på land den näst högsta under den tid som man mätt temperaturer på det här sättet, alltså sedan 1880.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Efter rekordvarm inledning kommer regn

Temperaturen kommer att ligga mycket över det normala för årstiden. Men i slutet av veckan väntas ihållande regn, vilket heller inte är bra med tanke på vårfloden..

Supermiljöbloggen - 08 feb 20 kl. 15:38

Rekordvarm januari i Europa

REKORDVÄRME:: Det varma vintervädret är inte bara en lokal historia i Sverige utan sveper över hela Europa. Tillsammans med temperaturer över det normala i stora delar av USA och östra Kanada, över Japan och delar av östra Kina och Sydostasien blir det tydligt att vår värld håller på att hettas upp..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Snart kan vintern komma

Det är mitten av november men fortfarande har vintern inte kommit. Temperaturerna har legat på mycket över de normala. Men snart kan vintern vara på väg..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Man allvarligt skadad – golfbana avspärrad

En man hittades allvarligt skadad på en golfbana i Höör i natt. Efter att ha förts till sjukhus larmades polisen till platsen.Området har spärrats av och en teknisk undersökning kommer att genomföras under dagen.

Expressen - 45 minuter sedan

Grevinnan: ”Corona påminner om kriget”

Grevinnan Madeleine Ramel, 92, har upplevt andra världskriget och flera pandemier.Nu berättar hon om hur coronakrisen påverkar henne - och om hur hon engagerade sig i vaccineringen av en infektionssjukdom som dödade 12 000 svenskar om året.– Det här med att folk hjälper varandra berör mig mycket, säger hon..

Expressen - 1 timme sedan

Från och med i dag gäller regeringens nya lag om allmänna sammankomster

Allmänna folksamlingar med över 50 personer är sedan i dag, söndag, förbjudna i Sverige. Detta beslutade regeringen och Folkhälsomyndigheten om i fredags.– Alla vi som individer måste ta vårt ansvar, sa statsministern Stefan Löfven i samband med det nya beslutet.

Expressen - 1 timme sedan

Coronakrisen välter bordet – så här förändras politiken

Ekonomin kommer tillbaka, den starka staten blir de flestas bästa vän och omvärlden flyttar obehagligt nära.Expressens politiska kommentator Viktor Barth-Kron ser en nygammal politisk värld torna upp sig efter coronapandemin..

Expressen - 1 timme sedan

Desperation i Italien –  slut på pengar och mat

Italien har varit isolerat i snart tre veckor till följd av coronaviruset. Nu växer missnöjet och desperationen bland befolkningen som enligt rapporter börjat stjäla mat för att pengarna börjat ta slut. I ett nytt krispaket kommer 4,4 miljarder kronor nu att avsättas till matkuponger..

Expressen - 2 timmar sedan

Fördubblade dödsfall i USA på två dagar

På bara två dagar har USA nu fördubblat sin dödssiffra till följd av Corona. Totalt ska nu 2000 personer i landet ha avlidit av viruset. Samtidigt meddelade president Donald Trump under natten att de värst drabbade områdena inte kommer sättas i karantän.

Expressen - 3 timmar sedan

Explosion i södra Stockholm

En kraftig explosion inträffade i ett flerfamiljshus i Bredäng södra Stockholm.– Det är en stor smäll i en lokal som höll på att byggas till en restaurang, säger Tomas Lundén, ledningsoperatör vid Räddningscentralen mitt, till Aftonbladet..

Expressen - 3 timmar sedan

Konstskolan rycker in – hjälper vården med visir

Sjukvården får hjälp från oväntat håll. Konstfack är en av alla skolor som nu hjälper till – genom att tillverka visirbågar. – Det känns bra att man kan göra något i den här situationen, säger Gunnar Söder, lärare och ansvarig för industridesignverkstaden..

Expressen - 3 timmar sedan

Sjuksköterskan larm: Vi återanvänder utrustning

Svensk sjukvårdspersonal går på knä i coronans Sverige. Sjuksköterskan Jenny, 28, vittnar om långa arbetspass och hur personal måste återanvända skyddsutrustning.– Det var inte detta vi lärde oss i skolan.

Expressen - 4 timmar sedan

Så påverkas lungorna om man blir sjuk av covid-19

Medan många influensavirus särskilt drabbar de övre luftvägarna söker sig det nya coronaviruset vidare och angriper celler djupt ner i lungorna. Där kan viruset orsaka allvarlig lunginflammation – som alla drabbade inte överlever. Den lunginflammation som coronasjuka får skiljer sig även från andra typer av lunginflammation.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.