SVT > Inrikes

Thursday, 02 April, 06:59

SVT - 26 feb 20 kl. 22:47

Centerpartiet: Utred förbudet av narkotikabrukSverige är ett av få demokratiska länder i världen där inte bara narkotika, utan även själva bruket av narkotika, är olagligt. Centerpartiets vikarierande partiledare Anders W Jonsson vill nu att bruket ska utredas. Men regeringen säger nej..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Anders, Jonsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Centerpartiet, Utred, förbudetav , narkotikabruk
SR - 09 nov 17 kl. 11:10

L och C lyfter fråga om legalisering av eget narkotikabruk

Inom flera av riksdagens partier lyfts just nu den kontroversiella frågan om det inte längre bör vara kriminellt att ha narkotika i blodet. I både Liberalerna och Centerpartiet är frågan aktuell..

Nerikes Allehanda - 29 apr 17 kl. 08:30

Internkritik i centern om bevattningsförbudet: "Vi ska inte ropa varg"

Bevattningsförbudet har orsakat intern kritik inom centerpartiet. Lars Johansson (C), kritiserar nu sin egen partikamrat Charlotte Edberger Jangdin för beslutet.
– Det är helt fel att införa ett förbud om det inte är vattenbrist just nu, säger Lars Johansson..

Länstidningen i Jämtland - 19 apr 18 kl. 11:41

Tord Andersson: Är förbudet mot uranbrytning värt något för Storsjöbygden?

Nu har regeringens förslag om att förbjuda utvinning av uran stöd i riksdagen. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet har fått sällskap av Centerpartiet, som sent omsider brutit sig....

Dagens Medicin - 12 okt 16 kl. 06:50

C vill utreda slopat narkotikaförbud

Utred kriminaliseringen av narkotikabruk, skapa en snabbutbildning till läkare för sjuksköterskor och inför ett förarbevis för utryckningspersonal. Det är några av årets riksdagsmotioner. .

Expressen - 02 dec 18 kl. 16:51

Riksdagsledamot: ”Återinför bisonoxen till Sverige”

Utred privat ägande av himlakroppar, avskaffa förbudet mot kosherslakt och återinför den europeiska bisonoxen som är borta från Sverige sedan över 6 000 år. –  Vi ska ta ansvar för de arter som vi har varit en del i att utrota, säger Rebecka Le Moine, riksdagsledamot för MP. Våra riksdagsledamöter har öst in knappt 3 000 motioner under året – men 2017 var de flitigare.

Skånskan - 17 dec 18 kl. 11:34

Oppositionen: ”Skapar badwill för Vellinge”

Vellinge En första reaktion kommer från Centerpartiet i Vellinge, som efter årets val gått samman med avhoppade Moderater från tidigare Nya listan och hela tiden varit emot tiggeriförbudets införande.– Vi kan bara beklaga utslaget och har hela tiden ansett det vara direkt olyckligt att Moderaterna väljer att lägga både tid och resurser på att driva det här icke-problemet i vår kommun, säger Magdalena Nour (C) och fortsätter: – Det här skapar bara badwill för Vellinge. Det här skapar bara rubriker och motarbetar arbetet med att locka fler besökare och det vi säger oss vilja vara, en välkomnande och öppen kommun.

Kristianstadsbladet - 30 dec 13 kl. 12:01

Att förhindra att nya gifter sprids ut är ett steg i rätt riktning

Replik på Sofia Nilsson 17 december
Sofia Nilsson, Östra Göinge, skriver om sin dröm, en giftfri miljö och en giftfri vardag. Även om jag till 100 procent stöttar dig i denna vision, så hyser jag inga stora förhoppningar om att det ska kunna gå i uppfyllelse. Tanken är inte enbart förankrad i Centerpartiet utan den delas av en stor majoritet av de medborgare, som inte har som högsta prioritet att tjäna så mycket pengar som möjligt.

ÖstersundsPosten - 19 sep 14 kl. 20:45

Ökat stöd för gårdsförsäljning

Lantbrukarnas riksförbund LRF har gått ut och tagit ställning för gårdsförsäljning av alkohol, de har lämnat in en anmälan till EU-kommissionen om förbudet. De gör alltså gemensam sak med Centerpartiet i frågan och de två kan nu slå sig ihop och fortsätta driva på, det är utmärkt..

Länstidningen i Jämtland - 19 apr 18 kl. 18:00

Centern stöttar regeringens uranförbud – Per Åsling om hur han tidigare röstat mot sin övertygelse

Centerpartiet väljer att ställa sig bakom regeringens förslag om ett förbud mot brytning och prospektering av uran. Att Centern inte röstar med de övriga oppositionspartierna gör att förbudet nu kan bli verklighet..

Nya Wermlands Tidningen - 30 apr 18 kl. 06:00

Utan funktion

Uranbrytning på svensk mark gjordes senast 1969 vid Ranstadsverket i Västergötland. Verkets tillstånd för uranbrytning upphörde 1984. Nu, 2018, vill regeringen införa ett definitivt förbud mot uranbrytning – en typ av gruvdrift som inte finns och som inte har funnits på väldigt länge.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Moderaterna: Staten måste rädda inrikesflyget

Flygbolaget SAS varnar för att situationen för inrikesflyget är så ansträngd att man snart måste låta planen stå. Moderaterna kräver att regeringen ingriper..

SVT - 2 timmar sedan

SMHI varnar för hårda vindar

Det blir ordentligt blåsigt i södra Sverige under torsdagen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för Götaland och södra Svealand. Trafikverket väljer att ställa in regionaltåg på Västkusten och i Småland..

SVT - 7 timmar sedan

Professor Staffan Ingemar Lindberg: ”Demokratiska rättigheter har satts ur spel”

Staffan Ingemar Lindberg, professor på statsvetenskapliga institutionen på Göteborgs universitet, anser att en del av de åtgärder som olika länder inför för att begränsa spridningen av coronaviruset har satt mänskliga och demokratiska rättigheter på undantag..

SVT - 8 timmar sedan

SEB har enbart i mars tagit emot 120 miljarder i låneansökningar från svenska företag

Bara under mars månad, har företagare i Sverige ansökt om 120 miljarder kronor i kreditförfrågningar hos SEB. Mer än dubbelt så mycket som under ett helt år. Det berättar bankens VD, Johan Torgeby, i onsdagens Aktuellt.

SVT - 10 timmar sedan

Stefan Löfven (S) om coronaviruset: ”Tro inte att det här är över på några veckor”

Statsminister Stefan Löfven (S) satte sig ner med SVT i en intervju om den rådande coronakrisen och han pratade bland annat om vikten av att ha tålamod och ta ett eget ansvar. – Detta kommer att ta längre tid än vi vill att det sak ta, säger Stefan Löfven (S)..

SVT - 12 timmar sedan

Sifo-undersökning visar: 36 procent av svarande vill sätta Stockholm i karantän

Stockholm bör sättas i karantän – det tycker mer än var tredje person som tillfrågats, enligt en färsk Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av Sverige möts: Direkt..

SVT - 12 timmar sedan

Svensk kollektivtrafik riskerar förlora en miljard kronor i månaden

Folkhälsomyndigheten vill att kollektivtrafiken undviker trängsel. Att köra halvtomma bussar är dock dyrt för landets regioner. Om dagens läge fortsätter räknar man med förluster på en miljard kronor i månaden på grund av minskade biljettintäkter.

SVT - 12 timmar sedan

Guide: Detta är de nya direktiven från Folkhälsomyndigheten

Folkhälsomyndigheten presenterade i dag onsdag nya allmänna råd om vad som gäller vid sociala träffar som inte faller under kategorin offentliga sammankomster, som exempelvis vid privatfest och föreningsaktiviteter. Detta för att motverka spridningen av covid-19..

SVT - 13 timmar sedan

Smitta på minst 29 boenden för äldre i Stockholm

Det finns coronasmitta på minst 29 särskilda boenden för äldre i Stockholm. Det bekräftar Stockholms stad för SVT..

SVT - 15 timmar sedan

Nästan 5 000 bekräftat smittade i Sverige

Sverige har nu 4 947 bekräftade fall av coronasmittade, uppger statsepidemiolog Anders Tegnell vid dagens pressträff. 239 personer har mist livet – 59 av dem det senaste dygnet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.