Expressen > Nyheter

Sunday, 29 March, 07:37

Expressen - 26 feb 20 kl. 22:30

Angela Gui om domen: ”Väldigt tungt besked”Angela Gui, 25, har väntat två år på ett telefonsamtal från sin i Kina fängslade pappa, bokförläggaren Gui Minhai, 55.Natten till tisdagen kom mardrömsbeskedet: fängelse i tio år.– Det är ett väldigt tungt besked, säger Angela Gui i en exklusiv intervju..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Gui, Kina, Gui Minhai, Angela Gui

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Angela, Guiom , domen, Väldigt, tungt, besked
DN - 26 feb 20 kl. 22:55

Angela Gui om pappans dom: ”Väldigt tungt besked”

På måndagen kom det rapporter om att förläggaren och författaren Gui Minhai dömts till 10 års fängelse i Kina. .

DN - 24 okt 17 kl. 11:43

Elisabeth Åsbrink om Gui Minhai: ”Väldigt, väldigt goda nyheter”

Enligt UD uppger kinesiska myndigheter att den svenske förläggaren Gui Minhai, som frihetsberövades i sitt semesterhem i Pattaya 2015, har släppts. ”Det här är inte ett trendbrott utan ett undantag”, säger Svenska Pens ordförande Elisabeth Åsbrink..

GöteborgsPosten - 26 jan 18 kl. 10:26

Wallström om Gui: Väldigt allvarlig situation

Utrikesminister Margot Wallström (S) säger att situationen med den svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai, som nyligen återigen frihetsberövades i Kina, är väldigt allvarlig. Dottern Angela Gui säger till kinesiska South China Morning Post (SCMP) att hon tror att Gui torterats..

DN - 24 okt 17 kl. 11:43

Elisabeth Åsbrink om Gui Minhai: ”Om det stämmer så är det väldigt goda nyheter”

Enligt UD uppger kinesiska myndigheter att den svenske förläggaren Gui Minhai, som frihetsberövades i sitt semesterhem i Pattaya 2015, har släppts. Samtidigt tvivlar dottern Angela Gui på uppgifterna. ”Det här vore inte ett trendbrott utan ett undantag”, säger Svenska Pens ordförande Elisabeth Åsbrink..

Länstidningen i Jämtland - 05 nov 19 kl. 15:15

Daniel Kindberg om domen: "Väldigt förvånande – oerhört konstigt och märkligt"

Vi fortsätter följa dagens besked. Vi har träffat Daniel Kindberg efter avslutad presskonferens..

Länstidningen i Jämtland - 05 nov 19 kl. 15:15

TV: Daniel Kindberg om domen: "Väldigt förvånande – oerhört konstigt och märkligt"

Vi fortsätter följa dagens besked. Vi har träffat Daniel Kindberg efter avslutad presskonferens..

Skånskan - 24 feb 16 kl. 18:00

”Väldigt unikt mål”

Östra Göinge/Stockholm I tisdags dömdes bunkerläkaren till tio års fängelse.
Ett långt straff enligt både försvaret och åklagarsidan.
– Lättförståeligt och väldigt väl beskrivet, säger rättsexperten Sven Erik Alhem.

UNT - 26 jan 18 kl. 10:26

Wallström om Gui: Väldigt allvarlig situation

Utrikesminister Margot Wallström (S) säger att situationen med den svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai, som nyligen återigen frihetsberövades i Kina, är väldigt allvarlig..

Expressen - 04 nov 19 kl. 10:12

Fängslade Gui Minhai får årets Tucholskypris

Den svenska författaren Gui Minhai, som sitter fängslad i Kina, tilldelas Tucholskypriset av Svenska PEN.För att symbolisera författarens frånvaro ska en tom stol placeras på scenen under prisutdelningen den 15 november.– Vi är väldigt glada att kunna ge priset till Gui Minhai, även om han på grund av sin fångenskap inte kan ta emot det själv, säger ordförande Jesper Bengtsson i ett pressmeddelande..

GöteborgsPosten - 05 jan 19 kl. 08:32

Liten mot stor i blågul insats för Gui Minhai

Kärnvapenhot, extremism och polarisering. Och samtidigt oförutsägbara stormakter, varav en – Kina – håller Gui Minhai fängslad. Utrikesminister Margot Wallström (S) beskriver en mörk och orolig tid och säger att utrikesdepartementet arbetar väldigt hårt med den svenske förläggarens fall..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Från och med i dag gäller regeringens nya lag om allmänna sammankomster

Allmänna folksamlingar med över 50 personer är sedan i dag, söndag, förbjudna i Sverige. Detta beslutade regeringen och Folkhälsomyndigheten om i fredags.– Alla vi som individer måste ta vårt ansvar, sa statsministern Stefan Löfven i samband med det nya beslutet.

Expressen - 15 minuter sedan

Coronakrisen välter bordet – så här förändras politiken

Ekonomin kommer tillbaka, den starka staten blir de flestas bästa vän och omvärlden flyttar obehagligt nära.Expressens politiska kommentator Viktor Barth-Kron ser en nygammal politisk värld torna upp sig efter coronapandemin..

Expressen - 30 minuter sedan

Desperation i Italien –  slut på pengar och mat

Italien har varit isolerat i snart tre veckor till följd av coronaviruset. Nu växer missnöjet och desperationen bland befolkningen som enligt rapporter börjat stjäla mat för att pengarna börjat ta slut. I ett nytt krispaket kommer 4,4 miljarder kronor nu att avsättas till matkuponger..

Expressen - 1 timme sedan

Fördubblade dödsfall i USA på två dagar

På bara två dagar har USA nu fördubblat sin dödssiffra till följd av Corona. Totalt ska nu 2000 personer i landet ha avlidit av viruset. Samtidigt meddelade president Donald Trump under natten att de värst drabbade områdena inte kommer sättas i karantän.

Expressen - 2 timmar sedan

Explosion i södra Stockholm

En kraftig explosion inträffade i ett flerfamiljshus i Bredäng södra Stockholm.– Det är en stor smäll i en lokal som höll på att byggas till en restaurang, säger Tomas Lundén, ledningsoperatör vid Räddningscentralen mitt, till Aftonbladet..

Expressen - 2 timmar sedan

Konstskolan rycker in – hjälper vården med visir

Sjukvården får hjälp från oväntat håll. Konstfack är en av alla skolor som nu hjälper till – genom att tillverka visirbågar. – Det känns bra att man kan göra något i den här situationen, säger Gunnar Söder, lärare och ansvarig för industridesignverkstaden..

Expressen - 2 timmar sedan

Sjuksköterskan larm: Vi återanvänder utrustning

Svensk sjukvårdspersonal går på knä i coronans Sverige. Sjuksköterskan Jenny, 28, vittnar om långa arbetspass och hur personal måste återanvända skyddsutrustning.– Det var inte detta vi lärde oss i skolan.

Expressen - 3 timmar sedan

Så påverkas lungorna om man blir sjuk av covid-19

Medan många influensavirus särskilt drabbar de övre luftvägarna söker sig det nya coronaviruset vidare och angriper celler djupt ner i lungorna. Där kan viruset orsaka allvarlig lunginflammation – som alla drabbade inte överlever. Den lunginflammation som coronasjuka får skiljer sig även från andra typer av lunginflammation.

Expressen - 5 timmar sedan

Nordkorea avfyrade projektil mot japanska havet

Nordkorea har avfyrat någon typ av raket i japanska havet, rapporterar den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.Mer detaljer är fortfarande oklara. .

Expressen - 6 timmar sedan

Teorin: Förlorat smak- och luktsinne kan vara corona

Att tappa smak- och luktsinne kan vara ett tecken på du har smittats av coronaviruset.Det menar forskare i Storbritannien som tagit del av studier i Kina, Sydkorea och Italien.Framför allt gäller det yngre personer som på grund av de milda symtomen inte vet om att de bär på smitta och därför blir ”dolda smittobärare”, skriver Business Insider..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.