Expressen > Nyheter

Sunday, 29 March, 07:16

Expressen - 26 feb 20 kl. 21:45

Socialstyrelsen vägrar avslöja vårdens coronakapacitetSocialstyrelsen håller det hemligt hur stor kapacitet vården har att isolera personer som smittats med cornaviruset, skriver Dagens Nyheter. I ett beslut som tidningen tagit del av står det: ” Vår bedömning baseras på att handlingarna innehåller information som skulle kunna medföra att samhällets säkerhet skulle äventyras om de blev kända”. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Dagens Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Socialstyrelsen, vägrar, avslöja, vårdens, coronakapacitet
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Sexdömd läkare söker nya jobb

En läkare i Eskilstuna som dömts till fängelse för sexuella övergrepp på flera patienter har sökt nya jobb genom ett bemanningsföretag, avslöjar SR Sörmland.Läkaren dömdes i maj till två års fängelse för sexuellt ofredande mot ett tiotal kvinnliga patienter i Örebro, Vingåker, Arboga och Eskilstuna. Läkaren överklagade domen och släpptes fri i väntan på den nya rättegången.

Sydsvenskan - 25 okt 15 kl. 04:00

Omvärlden förändras drastiskt, men innovationerna hittar inte in i vården

I förra veckan hölls ett av de största mötena inom life science: Medicon weekend på Medicon village i Lund. Målet var att sammanföra olika kompetensområden som forskning, kliniker och beslutsfattare inom vården, med näringslivet inom life science för att hitta vägar för tillväxt och samarbete.Påfallande många gånger kom det upp till diskussion att vårdapparaten inte riktigt hänger med sin omvärld.

SvD - 12 apr 17 kl. 16:43

Religion på arbetsplatsen skapar friktion

Barnmorskan som hävdade att samvetet förbjöd henne att delta vid abortvård, ge ut dagen-efter-piller eller sätta in preventivmedelsspiral har förlorat i Arbetsdomstolen. Det var varken diskriminering mot hennes kristna tro eller samvetsfrihet att Region Jönköping nekade henne anställning vid flera kvinnokliniker år 2014. Arbetsdomstolen konstaterar att regionens krav på att alla barnmorskor vid kvinnokliniken ska kunna utföra alla arbetsuppgifter ”framstår som neutralt men kan komma att särskilt missgynna personer med viss religion”.

Expressen - 15 maj 13 kl. 18:17

Dömd kirurg får inte tillbaka legitimationen

Den våldtäktsdömde plastikkirurgen Carl Troilius får inte tillbaka sin läkarlegitimation. Förvaltningsrätten avslår överklagandet. Tidigare har även Hälso och sjukvårdens ansvarsnämnd sagt nej till begäran.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Desperation i Italien –  slut på pengar och mat

Italien har varit isolerat i snart tre veckor till följd av coronaviruset. Nu växer missnöjet och desperationen bland befolkningen som enligt rapporter börjat stjäla mat för att pengarna börjat ta slut. I ett nytt krispaket kommer 4,4 miljarder kronor nu att avsättas till matkuponger..

Expressen - 1 timme sedan

Fördubblade dödsfall i USA på två dagar

På bara två dagar har USA nu fördubblat sin dödssiffra till följd av Corona. Totalt ska nu 2000 personer i landet ha avlidit av viruset. Samtidigt meddelade president Donald Trump under natten att de värst drabbade områdena inte kommer sättas i karantän.

Expressen - 2 timmar sedan

Explosion i södra Stockholm

En kraftig explosion inträffade i ett flerfamiljshus i Bredäng södra Stockholm.– Det är en stor smäll i en lokal som höll på att byggas till en restaurang, säger Tomas Lundén, ledningsoperatör vid Räddningscentralen mitt, till Aftonbladet..

Expressen - 2 timmar sedan

Konstskolan rycker in – hjälper vården med visir

Sjukvården får hjälp från oväntat håll. Konstfack är en av alla skolor som nu hjälper till – genom att tillverka visirbågar. – Det känns bra att man kan göra något i den här situationen, säger Gunnar Söder, lärare och ansvarig för industridesignverkstaden..

Expressen - 2 timmar sedan

Sjuksköterskan larm: Vi återanvänder utrustning

Svensk sjukvårdspersonal går på knä i coronans Sverige. Sjuksköterskan Jenny, 28, vittnar om långa arbetspass och hur personal måste återanvända skyddsutrustning.– Det var inte detta vi lärde oss i skolan.

Expressen - 2 timmar sedan

Så påverkas lungorna om man blir sjuk av covid-19

Medan många influensavirus särskilt drabbar de övre luftvägarna söker sig det nya coronaviruset vidare och angriper celler djupt ner i lungorna. Där kan viruset orsaka allvarlig lunginflammation – som alla drabbade inte överlever. Den lunginflammation som coronasjuka får skiljer sig även från andra typer av lunginflammation.

Expressen - 5 timmar sedan

Nordkorea avfyrade projektil mot japanska havet

Nordkorea har avfyrat någon typ av raket i japanska havet, rapporterar den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.Mer detaljer är fortfarande oklara. .

Expressen - 6 timmar sedan

Teorin: Förlorat smak- och luktsinne kan vara corona

Att tappa smak- och luktsinne kan vara ett tecken på du har smittats av coronaviruset.Det menar forskare i Storbritannien som tagit del av studier i Kina, Sydkorea och Italien.Framför allt gäller det yngre personer som på grund av de milda symtomen inte vet om att de bär på smitta och därför blir ”dolda smittobärare”, skriver Business Insider..

Expressen - 6 timmar sedan

Vännerna sörjer profilen: ”Vi var som syskon”

Vännerna sörjer radioprofilen Kerstin Behrendtz.En av dem är programledaren Micke Cederberg, som hade ett rum hos henne i tolv år.– Vi var som syskon, säger han.

Expressen - 6 timmar sedan

Hon smittades först: ”Jag trodde det var influensa”

Allt tyder på att coronapandemin tog sin början i Wuhan. Nu har myndigheter hittat en trolig ”patient zero” – den första som kan ha smittats av viruset.– Jag trodde det var influensa, säger Wei Guixian till The Paper.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.