DI > Ekonomi

Monday, 30 March, 01:38

DI - 26 feb 20 kl. 20:56

Oljepriset fortsätter backa i spåren av virusspridningen i EuropaPå onsdagskvällen svensk tid föll oljepriset ytterligare efter att ett hundratals nya fall av smittan bekräftats i Europa och Mellanöstern..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europa, Mellanöstern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oljeprisetfortsätter , backai , spårenav , virusspridningeni , Europa
HBL - 10 mar 15 kl. 05:00

Oljepriset stiger långsamt

Efterfrågan på olja ökar globalt, men i den industrialiserade världen minskar den. Någon snabb uppgång i oljepriset tror branschanalytiker inte på. Det ledande producentlandet Saudiarabien har inget intresse av att skära ner utbudet.

YLE - 02 dec 15 kl. 12:45

Peter Backa: Ojämlikheten växer när ekonomin växer

Inkomstklyftorna växer och ojämlikheten kommer att ta ytterligare fart när eller om ekonomin börjar växa, skriver gästkolumnisten Peter Backa. Backa höjer ett varningens finger för att se på historiska exempel. Tillgänglig statistik visar att inkomstskillnaderna ökar i Finland.

YLE - 08 jan 15 kl. 04:09

Oljepriset sjunker, men konsumenterna får vänta

Oljepriset sjönk på onsdagen till under 50 dollars nivån. Priset på Nordsjöolja är det lägsta sedan maj 2009. Priset har rasat rejält det senaste halvåret.

PrivataAffärer - 13 nov 18 kl. 23:00

Kraftigt ras för oljepriset

För bara en månad sedan spekulerade analytikerna om att oljepriset snart kunde nå 100 dollar. Men nu är läget helt annorlunda. Tisdagen innebar fortsatta och mycket kraftiga nedgångar för oljepriset då oljepriset föll runt 7 procent.

Trelleborgs Allehanda - 15 feb 13 kl. 10:17

På Backa får alla bli Hamlet

Teater är det bästa som kan hända dig. Det tycker den tyska regissören och uppmärksammade ungdomsteaterpedagogen Uta Plate. Nu är hon i Göteborg för att göra sin första föreställning på en svensk scen, "Run for your life" på Backa teater.

YLE - 13 sep 13 kl. 14:05

Djupsjöbacka skola stänger?

Kronoby kommun förbereder en stängning av Djupsjöbacka skola nästa höst. Eleverna blir allt färre och nästa läsår är de bara 13. Föräldrarna har ändå inte gett upp.

YLE - 13 sep 13 kl. 15:08

Djupsjöbacka skola allt närmare stängning

Kronoby kommun förbereder en stängning av Djupsjöbacka skola nästa höst. Eleverna blir allt färre och nästa läsår är de bara 13. Föräldrarna har ändå inte gett upp.

Cornucopia - 09 sep 13 kl. 09:24

Guld ner - oljepriset har inte varit högre sedan Libyeninterventionen 2011

Guldpriset faller tillbaka och verkar inte påverkas nämnvärt av det förestående anfallet mot Syrien. Samtidigt har den nordamerikanska finoljan light sweet crude nått sin högsta prisnivå sedan våren 2011 och NATO-interventionen i Libyens inbördeskrig.
Dagschart guld i USD per troy ounce
Priset på pappersguld är åter nere under 1400:- USD per troy ounce i en naturlig rekyl i den upptrend som gällt sedan i juli.

Cornucopia - 05 jan 15 kl. 09:30

Oljepriset har fallit 44% i svenska kronorOljepriset har fallit ca 44% i svenska kronor sedan senaste toppen i mars 2012. I dollar är nedgången ca 50%. Detta är baserat på månadsmedel till och med december.

Skånskan - 12 apr 17 kl. 10:00

Konstnären med barnasinnet kvar

ERWP.fif(0)I 60 år har hon låtit fantasin flöda i sin ateljé och varje år ställer denna flitiga kreatör ut ett par gånger. Nu i påsk på Konstrundan.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

VÄrna om skattebetalarnas jobb!

Finansminister Magdalena Andersson uttalar sig ”vi måste va rädda om skattebetalarnas pengar”.

DI - 2 timmar sedan

Absurda konspirationsteorier visar hur ängsliga Kinas ledare är

För att förstå kinesisk propaganda är det viktigt att inte bara se till vad som censureras – utan vad som inte censureras..

DI - 3 timmar sedan

Mekonomen utsatt för it-intrång – hemsidan ligger nere

Bilservicebolaget Mekonomens affärsområde Meca/Mekonomen har utsatts för ett it-intrång, rapporterar bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 3 timmar sedan

Nigeria stänger storstäder – Sydafrika sänker kapitalkrav

Nigerias president Muhammadu Buhari beordrar att invånare ska stanna hemma i storstaden Lagos och huvudstaden Abuja de närmaste två….

DI - 3 timmar sedan

Premier Leagues krisplan: Spel i juli

Coronaviruset har satt stopp för den europeiska toppfotbollen. Uppgifter till brittiska Sunday Express gör gällande att engelska Premier….

DI - 4 timmar sedan

Flera storbolag i farozonen för uppköpsvågen

Börsraset, den svaga kronan och att många bolag sitter med starka balansräkningar när aktieutdelningar slopas ökar sannolikheten för bud på….

DI - 4 timmar sedan

SSAB slopar utdelningen – aktieägarna snuvas på 1,5 miljarder kronor

I spåren av coronavirusets framfart slopas de svenska börsbolagens utdelningar på löpande band..

DI - 4 timmar sedan

Oljefantasterna öppnar nytt mitt i coronakrisen

Henrik och Åsa Selbo lämnade sina karriärer för att ta över en delikatessbutik. I dag driver de både butik och restaurang med en passion….

DI - 5 timmar sedan

Professor: Ekonomiska kriser dödar också – ”kan låta cyniskt”

Viruset dödar människor, men det gör ekonomiska kriser också. Kampen mot coronaviruset innebär att liv ställs mot liv..

DI - 5 timmar sedan

Rea bäddar för utländska köpräder mot svenska börsbolag

Svenska börsbolag har rasat i pris och starka balansräkningar, samtidigt som kronan har tagit storstryk mot dollar och euro..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.