SVT > Kultur

Thursday, 02 April, 08:30

SVT - 26 feb 20 kl. 19:02

Ungern tar bort judiska författare från litteraturkanonUngern ändrar sin nationella litteraturlista. Den judiske författaren Imre Kertész tas bort och ersätts med antisemitiska och nationalistiska författare som idealiserar nationen före första världskriget..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Imre Kertész

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungern, tar, bort, judiska, författarefrån , litteraturkanon
YA - 20 maj 14 kl. 06:30

Handlare tar bort allt importerat kött

Foto: Mark Hanlon
Köttupproret sprider sig. Ge-Ma livs i Köpingebro går ett steg längre och tar nu bort allt importerat kött från butiken.
– De svenska grisbönderna har det tufft och får stänga en efter en.

Kristianstadsbladet - 20 maj 14 kl. 15:53

Handlare tar bort allt importerat kött

Foto: Mark Hanlon
Köttupproret sprider sig. Ge-Ma livs i Köpingebro går ett steg längre och tar nu bort allt importerat kött från butiken.
– De svenska grisbönderna har det tufft och får stänga en efter en.

Dagensanalys.se - 23 feb 16 kl. 13:01

Google ökar till fyra annonser överst och tar bort sidoannonserna

Det som länge spekulerats om är nu här – Google ökar till fyra annonser överst på kommersiella sökningar och tar samtidigt bort de traditionella textannonserna på höger sida. Karl Lindberg på adwordsbyrån Ad Relevance delar med sig av sin syn på Googles senaste drag. Google bekräftar: ”Vi kommer inte längre att visa annonserna till höger bortsett från PLA-boxen”.

Dagensanalys.se - 19 jan 16 kl. 10:52

WhatsApp tar bort avgifter och satsar på en annonsfri upplevelse

WhatsApp har meddelat att man kommer att ta bort abonnemangsavgiften, vilket gör tjänsten helt gratis för alla användare. De kommer inte heller att börja visa tredjepartsannonser för användarna. Men de har en idé om hur man kan ansluta användare med näringsliv och organisationer.

Dagensanalys.se - 13 dec 19 kl. 10:08

Google tar bort www från adresserna

Google tycker det är onödigt att ha med www framför webbadressen så från och med kommande version av Chrome är det borta. I Chrome version 79 tar Google helt enkelt bort www från webbadresserna. Kanske inte något vi kommer direkt sakna men ändå ett historiskt ögonblick.

Dagensanalys.se - 29 dec 16 kl. 01:08

Facebook kan få böta miljonbelopp om man inte tar bort falska nyheter

Det kan bli riktigt dyrt för Facebook om man inte får ordning på sina användare så att de slutar sprida falska nyheter. Vi snackar miljonbelopp varje gång. Det är tyska justitieministern som står bakom utspelet och vill nu driva igenom böterna på riktigt.

Expressen - 19 mar 18 kl. 07:32

Microsoft backar – tar bort sökförslag

Bing och MSN tar bort "förintelsen är en lögn" som förslag när användare söker på "förintelsen är".De Microsoft-ägda sajterna följer därmed efter Google som tidigare gjort samma förändring.”När vi får kännedom om automatiska förslag på sökord som står i strid med våra policyer vidtar vi åtgärder för att ta bort dem”, skriver Microsofts kommunikationschef Johanna Snickars i ett mejl..

Sydsvenskan - 19 mar 18 kl. 08:58

Microsoft tar bort sökförslag efter kritik

Sökmotorn Bing och internettjänsten MSN tar bort automatiska sökförslag som "Förintelsen är en lögn" som tidigare föreslagits när användare sökt på "Förintelsen är", skriver Expressen. Efter kraftig kritik har även Microsoft tagit bort en del av de auto.

Helsingborgs Dagblad - 19 mar 18 kl. 08:58

Microsoft tar bort sökförslag efter kritik

Sökmotorn Bing och internettjänsten MSN tar bort automatiska sökförslag som "Förintelsen är en lögn" som tidigare föreslagits när användare sökt på "Förintelsen är", skriver Expressen. Efter kraftig kritik har även Microsoft tagit bort en del av de auto.

Kristianstadsbladet - 14 dec 18 kl. 11:18

Kina tar bort strafftullar

Kina tar bort de 25-procentiga strafftullarna på amerikanska bilar och bildelar med start vid årsskiftet. Slopandet gäller under tre månader. Från kinesiskt håll uttrycks förhoppningar om att åtgärden ska leda till att detta påskyndar möjligheterna till att ta bort ytterligare tullar från båda länders sida.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Ny upptäckt: Kungahusets mest värdefulla smycke pantsattes för att finansiera krig på 1800-talet

Dokument avslöjar att det brasilianska diademet, även kallat kröningsdiademet, pantsattes på 1830-talet för att finansiera ett krig om tronen i Portugal. – Första gången jag fick bära diademet var på det första officiella fotografiet, berättar drottning Silvia i dokumentären Kungliga smycken..

SVT - 1 timme sedan

Anslutning till a-kassan rusar bland kulturarbetare

I mars anslöt sig 1 840 personer från kultursektorn till Unionens a-kassa, att jämföra med 18 personer i februari, rapporterar Kulturnytt. Kassan är den största för kulturarbetare och samlar i dagsläget 10 000 stycken..

SVT - 12 timmar sedan

I coronatider: Världens största konstfestival ställer in

25 000 konstnärer och artister som skulle medverkat i kultur- och konstfestivalen The Fringe i Edinburgh avbokas efter att festivalarrangörerna meddelat att årets evenemang ställs in till följd av coronaviruset, det rapporterar flera internationella medier..

SVT - 12 timmar sedan

Ståuppkomikern: “Branschen är död just nu”

I en tid när humor fyller en viktig funktion hittar komikerna nya sätt att nå ut med sina skämt, som inte sällan handlar om just coronaviruset. – Coronakrisen har totalt slaktat branschen, säger komikern Isak Wahlberg, till Kulturnyheterna..

SVT - 13 timmar sedan

Scenarbetare höjer rösten: Borde få del av krispaketet till kulturen

Kultursektorn har fått ett riktat stöd på 500 miljoner, men vem räknas egentligen som kulturskapare och ska få ta del av stödet? I stort sett hela kultursektorn vittnar om ekonomisk kris, och nu höjer även de som arbetar bakom scenen rösten. – Man pratar ofta om artister, musiker och skådespelare, de man ser.

SVT - 15 timmar sedan

Stort upprop mot Stockholms stads nya kulturkrisfond

1 105 kulturarbetare har gått samman för att protestera mot den krisfond på 20 miljoner kronor som Stockholms stad presenterade i går. – Det här slår ju mot alla de fria kulturutövarna som man säger sig vilja stötta och skydda, säger Emelie Bergbohm, fristående kulturproducent och initiativtagare till uppropet..

SVT - 15 timmar sedan

Regeringen tidigarelägger statligt kulturstöd

Skansen och andra kulturinstitutioner ges ett andrum när utbetalningar av statligt kulturstöd flyttas fram. – Det här kommer att bli en lättnad i en akut situation, säger kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) till TT..

SVT - 17 timmar sedan

”Let's dance” tvingas pausa i flera veckor

”Let's dance” fortsätter att ställa in, som en följd av coronapandemin. Hittills har bara ett ordinarie avsnitt av programmet sänts och nu meddelar TV4 att det inte blir något tävlande varken på fredag eller nästkommande vecka..

SVT - 19 timmar sedan

Sveriges författarförbund skapar krisfond

En tillfällig krisfond för författare har inrättats av Författarförbundet. Det är möjliggjort tack vare ett bidrag på 400 000 kronor från stiftelsen Natur & Kultur, skriver förbundet i ett pressmeddelande..

SVT - 21 timmar sedan

Kris för gatutidningarna i coronatider

Många människor håller sig inne på grund av den pågående coronavirusepidemin. Det påverkar de socialt utsatta och hemlösa som säljer gatutidningar. Både Faktum och Situation Stockholm har halverat sin försäljning, rapporterar Kulturnytt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.