Expressen > Kultur

Thursday, 02 April, 08:37

Expressen - 26 feb 20 kl. 18:30

Framtiden tillhör de konservativaKonservatismen behövs i dag – men den behöver inte vara antiliberal.
Joel Halldorf skriver att vi inte får lämna walk-over till SD och Oikos. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Halldorf, SD, Oikos

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Framtiden, tillhörde , konservativa
Skånskan - 10 nov 13 kl. 23:30

En man för framtiden


Det republikanska partiet lider av en svår identitetskris. Partiets presidenter har egentligen utan undantag tillhört den ljusblå falangen av socialt medkännande konservativa. De har varit mer av politiska pragmatiker än testuggande ideologer.

Sydsvenskan - 23 sep 13 kl. 06:30

Påven retar upp de konservativa

En kyrka som sätter människan i centrum och som är öppen för alla. Det är den argentinske påve Franciskus evangelium.I en revolutionerande intervju förklarar han sin position, mitt emellan kyrkans radikala liberaler och rigida konservativa.

Sydsvenskan - 26 okt 15 kl. 14:03

Den konservativa terroristen

Tidigt efter att de första nyheterna om det förskräckliga dådet i Trollhättan började spridas var spekulationerna igång. Hastigheten med vilken händelser ska skrivas in i ett begripliggörande sammanhang tycks ständigt öka. Var det den typ av skolskjutning som vi numera betraktar som vardag i USA?

SVT - 01 mar 17 kl. 18:53

Konservativa NWT tar över socialdemokratiska VF

I 99 år tillhörde den arbetarrörelsen, men i slutet av januari blev det klart att Värmlands Folkblad blir den sista socialdemokratiska tidningen på en ort i Sverige som köps upp av den borgerliga konkurrenten. När konservativa Nya Wermlands-Tidningen i dag tar över som ägare finns det bara en enda socialdemokratiskt ägd tidning kvar i hela Sverige..

Helsingborgs Dagblad - 12 sep 18 kl. 09:05

Konservativa ledamöter vill sparka May

En grupp på omkring 50 parlamentsledamöter för den brittiska premiärministern Theresa Mays konservativa parti har setts för att diskutera hur de ska kunna tvinga bort henne från posten, rapporterar BBC. Ledamöterna tillhör en EU-kritisk grupp som kallar.

Nyheter 24 - 28 apr 11 kl. 10:37

Domarbasen: "De är ett gäng konservativa hökar"


I onsdags blev fotbollen som sport demolerad av ett gäng fuskande miljonärer. Nyheter24 kan nu berätta om svårigheterna att få till regler som straffar de som straffas ska. STOCKHOLM.

SVT - 15 dec 17 kl. 15:52

Jason Isbell gör uppror mot den konservativa södern

Countryartisten Jason Isbell gör uppror mot den konservativa södern genom att låta politiska ämnen som sexism och rasism ta plats i musiken. Han hoppas att countrymusiken går mot att bli mer äkta och inkluderande i framtiden..

Sydsvenskan - 12 jun 11 kl. 10:59

"Framtiden ligger hos AKP. Åtminstone till nästa val"

Foto: Tomas Thorén
För tredje gången i rad går AKP mot en valseger i Turkiet.
Stora satsningar på ekonomisk utveckling bidrar starkt till framgångarna. Ett tiotal män bildar en ring kring riksdagsledamoten Murtaza Yetis i det regerande AKP:s vallokal.

Sydsvenskan - 16 mar 13 kl. 06:30

Här stakar republikanerna ut framtiden

Efter Mitt Romneys nederlag i presidentvalet i november har det republikanska partiet sökt med ljus och lykta efter en ny, mer framgångsrik riktning.
I helgen har drygt tiotusen konservativa ledare, politiker, opinionsbildare och aktivister samlats för att diskutera hur man ska vinna val i framtiden..

Sydsvenskan - 08 mar 11 kl. 00:05

Med väska mot framtiden

Vilken är den viktigaste mänskliga uppfinningen genom tiderna? Hjulet? Antibiotikan?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Sluta snegla på historien – den var fruktansvärd

I debatten om den svenska coronahanteringen har flera debattörer pyntat sina argument med historiska exempel. Ulrika Kärnborg höjer ett varningens finger..

Expressen - 20 timmar sedan

Låt Sverige vara Sverige i kampen mot corona

Det har ropats på en fullständig nedstängning för att stoppa pandemin.Jonas Gardell påminner om vilket land Sverige är..

Expressen - Igår: 06:30

Viruset visar att jag sitter fast i mansfällan

Coronaviruset sätter just nu verkligheten och vardagsstressen på paus. Philip Warkander upptäcker att han inte längre har några nära vänner..

Expressen - Igår: 06:30

Det är en sexuell gråzon mellan fri vilja och övergrepp

En kvinna har fastnat i ett mönster av relationer med våldsamma män.Amanda Svensson läser en debut med hög poetisk ambitionsnivå..

Expressen - Igår: 20:27

Boken sprängs nästan i min hand

Betlehem Isaak, dotter till samvetsfången Dawit Isaak, utkommer nu med boken ”Mitt liv utan dig”.Karin Olsson läser en känslosam berättelse om att förlora sin far och erövra ett nytt land..

Expressen - Igår: 13:52

Äntligen lite flygande katter och magiska feet

Almapriset går till den sydkoreanska författaren och barnboksillustratören Baek Heena. Gunilla Brodrej tycker det var hög tid att belöna en fantasifull bilderbokskonstnär. .

Expressen - Igår: 12:04

För oss kulturarbetare suger dagens a-kassa

Skådespelerskan Johanna Lazcano skrev en pjäs när hon blev arbetslös.Då fick hon rådet att gå ur a-kassan vilket nu får förödande konsekvenser..

Expressen - I förrgår: 06:30

Kan corona leda till fred mellan Israel och Palestina?

När det nya coronaviruset ebbar ut kommer det en tid då allting är möjligt.Den israeliske författaren David Grossman hoppas vi tar väl vara på den..

Expressen - I förrgår: 06:00

Glöm pandemin och läs den här romanen

En misslyckad författare, en försvunnen akademiker och en försupen konstnär är huvudrollerna i Lydia Sandgrens debutroman.Victor Malm bländas av den intelligenta ”Samlade verk”. .

Expressen - I förrgår: 03:30

Det flödar av olycklig kärlek i Västerbotten

Kärlek skildras kanske bäst i ett Västerbotten där ingen kan få den man älskar.Daniel Sjölin gläds åt en fullödig debut med stor närvaro i detaljerna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.