Skånskan > Opinion

Sunday, 29 March, 07:14

Skånskan - 26 feb 20 kl. 16:57

Konstgjord andningSVT rapporterade under måndagen att en tredjedel av landets kommuner räknar med att dra ner på välfärden jämfört med 2019. Kommunernas ekonomiska utmaningar har varit i fokus sedan Kommunutredningen presenterades 19 feb. Syftet har varit att undersöka hur kommunerna kan ha kapacitet att erbjuda likvärdig kommunal service utan att statens utgifter ökar.
Dels går ekvationen inte ihop och dels är frågan felställd. Landsbygdens ekonomiska förutsättningar är dramats främsta bov.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SVT, Kommunutredningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konstgjord, andning
BT - 28 feb 12 kl. 00:40

Hur mycket av stödet är "konstgjord andning?"

Varje år pumpar Västra Götalandsregionen in 18 miljoner skattekronor i regionens nio inkubatorer varav en, Espira tillväxtcenter, ligger i Borås. De knoppande företagen ska först skyddas i en kuvös (incubator på engelska) för att sedan blomma ut på den öppna marknaden. ?

Sydsvenskan - 10 feb 12 kl. 06:30

Kuren bara konstgjord andning

Greklands premiärminister Lucas Papademos ringde kort efter uppgörelsen i Aten i går eftermiddag upp?
Greklands premiärminister Lucas Papademos ringde kort efter uppgörelsen i Aten i går eftermiddag upp sin efterträdare på posten som chef för den europeiska centralbanken ECB ? italienaren Mario Draghi.

SR - 14 jan 14 kl. 11:35

Ricardo Piglia: "Konstgjord andning"

Den argentinske författaren Ricardo Piglia är en förgrundsfigur i den samtida latinamerkanska litteraturen. Först nu blir hans romaner tillgängliga för svenska läsare, och först ut är debutromanen från 1980: "Konstgjord andning", som har blivit en förebild för en yngre latinamerikansk författargeneration..

Hela Gotland - 21 apr 11 kl. 04:00

Konstgjord andning för forna topplaget

FOTBOLL: 2009 tackade Klintehamns IK nej till division 3 och degraderades.Nu är det låga förväntningar inför dagens division 5-premiär.- I främsta hand försöker vi hålla fotbollen vid liv, säger tränare Håkan Wahlby..

Nyhetskanalen - 26 apr 11 kl. 23:21

"Saab lever bara på konstgjord andning"

Många tittare kommenterade Saabs kris. De flesta var negativa till att regeringen skulle gå in och hjälpa Saab, men de fanns det som var av motsatt uppfattning..

DN - 12 okt 11 kl. 07:00

Draken ger Onkel Sam konstgjord andning

Medan bataljen om Greklands statsskuld rasar i Europa är betydligt större krafter i rörelse vid horisonten. Giganterna Kina och USA cirklar runt varandra i en farlig valutadans. Ett handelskrig mellan dem är inte vad världen behöver just nu..

NSD - 27 jan 12 kl. 11:04

Konstgjord andning för ishallen

Den rivningshotade ishallen på Matojärvi ska rustas upp. Kommunen har bestämt att den anrika hockeyladan ska renoveras för 2,8 miljoner. - Det är ett steg i rätt riktning, säger Kenneth Johansson som vill bevara ishallen..

Helsingborgs Dagblad - 23 maj 12 kl. 20:52

Konstgjord andning på strypt hund förgäves

En hund ströps till döds i en hissolycka i Landskrona vid halvfemtiden på onsdagseftermiddagen..

Expressen - 12 nov 12 kl. 05:21

"Blir som att ge SAS konstgjord andning"

På måndag morgon väntas SAS offentliggöra ett besparingsprogram. Men experten Espen Andersen, Norwegian Business School, hävdar att det bara löser problemen kortsiktigt. - SAS har för stora problem för att det ska gå att rädda, säger Andersen till norska VG..

Expressen - 05 jun 14 kl. 20:27

"Kört med konstgjord andning väl länge..."

Tyresö har dragit sig ur allsvenskan. SportExpressen.se:s damallsvenske expert, Mats Bråstedt, svarar på frågorna om vad som komma skall..

HBL - 07 sep 14 kl. 23:11

Konstgjord andning för k-kraft

Motvinden för de nya kärnkraftsreaktorerna håller i sig. Den blir knappast mindre av att kravet på inhemskt ägande omdefinieras.Det är över fyra år sedan den dåvarande regeringen under statsminister Matti Vanhanen (C) med näringsminister Mauri Pekkarinen (C) som föredragande kom med positiva principbeslut om två nya kärnreaktorer.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:56

Modeföretag i konkurs – fler att vänta

Ekonomi Coronakrisen tvingar företag i modebranschen och hotell- och restaurangnäringen i konkurs.Vi tror att det här bara är en början, säger Richard Damberg, ekonom på kreditmarknadsföretaget UC.
När kunderna uteblir och marginalerna är små behövs inte lång tid innan ekonomin kraschar och konkursen är ett faktum.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Nya skyltar på lekplatserna

STAFFANSTORP Kommunens lekplatser har fått nya hänvisningsskyltar.
Här ges information om vem som har ansvaret, var man kan vända sig med en felanmälan samt var man kan ringa om en olycka inträffar.
Namnet på respektive lekplats på skylten är det vedertagna namnet men många lekplatser har också egna smeknamn utifrån de teman som de är uppförda kring..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Motion om gupp får bifall

STAFFANSTORP En S-motion med yrkandet att det ska göras en översyn av förekomsten av vägbulor med målsättningen att halvera antalet, vann stort gehör i kommunfullmäktige, från alla håll.
Werner Unger (S) som skrivit motionen fick bifall till sitt förslag. Han föreslog en översyn för att kunna minska antalet vägbulor till hälften och en översyn ska nu göras.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Första kvinnliga biskopen

PIONJÄR. Hon är Sveriges första kvinnliga biskop och har varit präst i över 50 år. Vid 80 bistår Christina Odenberg fortfarande kyrkan – men som pensionär unnar hon sig lugn och ro till morgonkaffet.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Klotter har polisanmälts

STAFFANSTORP Någon har klottrat ett hakkors på ett staket vid Önsvalavägen i Staffanstorp.
Det har hänt någon gång mellan den 9 och 21 mars och har polisanmälts.
Eftersom klottret föreställer ett hakkors blir brottsrubriceringen utöver skadegörelse även hets mot folkgrupp..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:37

Häktad efter mord i Furulund

Furulund Den 35-årige man som i helgen greps misstänkt för mord på en 25-årig kvinna i Furulund har häktats.Det var i fredags som en kvinna i 25-årsåldern hittades död i en lägenhet i ett flerbostadshus i Furulund.
En 35-årig man greps.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:40

Femårig flicka nära krossas av kollapsad lekanordning

ESLÖV Femåriga Ida Pettersson skadades svårt när hon i helgen lekte på en gård som hör till en av kommunens förskolor. Ett träd till en lekanordning knäcktes plötsligt i markhöjd och ramlade rakt över henne.
Hon fördes med ambulans till sjukhuset och har bland annat brutit benet och fått flera frakturer på bäckenet.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:40

Förvaltningchefen: Vi får titta på konstruktionen

ESLÖV Efter olyckan ska kommunen granska konstruktionen i den lekanordning som ledde till att femåriga Ida Pettersson skadades allvarligt.
– Vi ska se till att vi har säkra förskolegårdar, säger Kerstin Melén Gyllensten som är förvaltningschef på Barn och Utbildning.Rektorn på Ekebackens förskola vill inte kommentera den allvarliga olyckan som inträffat.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:16

Tredje rånaren fanns i häktet

Sjöbo/sydost Det har funnits misstankar om att det varit en tredje person inblandad i gårdsrånen i sydöstra Skåne – och nu kan personen ha hittats – i häktet.Sedan de två misstänkta rånarna greps efter rånet mot gården i Vollsjö har polisen letat efter en tredje gärningsperson. Flera av offren har i förhör berättat att det varit tre personer som kommit hem till dem.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 17:14

Nu är det sluthängt vid bardisken

Inrikes För att begränsa smittspridningen införs strängare regler för landets alla restauranger, barer och kaféer. De nya reglerna kan börja gälla redan på onsdagen.Vi kommer bara att tillåta servering vid sittande bord.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.