Skånskan > Opinion

Wednesday, 01 April, 21:49

Skånskan - 26 feb 20 kl. 15:30

Föreslår skattesänkningHöör Kommunstyrelsen gör ett överskott på 11 miljoner kronor för 2019. För första gången sedan den stora skattehöjningen 2018 flaggar Höörs kommunalråd Johan Svahnberg (M) för att det kan bli tal om en skattesänkning redan nästa år.
– Med så stora överskott måste vi diskutera frågan, säger han.I december 2017 klubbade Höörs kommunfullmäktige igenom en rekordstor skattehöjning på 95 öre. Johan Svahnberg som vid det tillfället inte var kommunstyrelsens ordförande valde att inte medverka på fullmäktigesammanträdet och har i efterhand kritiserat den kraftiga skattehöjningen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Kommunstyrelsen, Höörs, Johan Svahnberg, Svahnberg, Rolf Streijffert, Svahnbergs, Höör

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Föreslår, skattesänkning
Nyan - 06 jun 17 kl. 06:00

Styrelsen föreslår skattesänkning

I går kväll höll Mariehamns stadsstyrelse möte och på agendan stod nästa års budget. Stadsstyrelsen beslöt att till fullmäktige föreslå en skattesänkning på 0,25 procentenheter. Detta enligt en källa till Nya Åland.

SmålandsPosten - 04 jun 14 kl. 11:19

Alliansen föreslår skattesänkning i Växjö

Skattesänkning, satsning på skolan och äldreomsorgen är några av de satsningar som Alliansen presenterade i sitt budgetförslag i dag. Om Alliansen vinner kommunvalet i Växjö och får fortsätta styra kommunen, kommer de att sänka skatten med 8 öre under nästa år. Då det dessutom genomförs en skatteväxling med det nybildade Region Kronoberg, från årsskiftet, innebär det att kommunalskatten sänks med totalt 47 öre 2015.

Barometern - 21 okt 16 kl. 13:17

L och KD föreslår skattesänkning

Som enda partier föreslår Liberalerna och Kristdemokraterna en skattesänkning i Oskarshamns kommun..

Barometern - 03 sep 13 kl. 07:46

Liten skattesänkning en stor framgång

Var skattelättnaden för landets pensionärer som presenterades av Alliansens partiledare i går en stor eller en liten nyhet? Pressmeddelandet från regeringskansliet lade tonvikten på det stora: 2,5 miljarder i sänkt skatt, mer än en fördubbling av vad som återstod av vallöftet från 2010. Regeringen "fortsätter därmed att stärka pensionärernas ekonomiska situation".

Barometern - 03 sep 13 kl. 07:46

Liten skattesänkning en stor framgång

Var skattelättnaden för landets pensionärer som presenterades av Alliansens partiledare i går en stor eller en liten nyhet? Pressmeddelandet från regeringskansliet lade tonvikten på det stora: 2,5 miljarder i sänkt skatt, mer än en fördubbling av vad som återstod av vallöftet från 2010. Regeringen "fortsätter därmed att stärka pensionärernas ekonomiska situation".

Cornucopia - 07 okt 14 kl. 15:02

Arbetande pensionärer betalar pensionärernas skattesänkning

Den socialistiska axelmaktregimen föreslår skattesänkningar på bruttoinkomsten för pensionärer i sin budget. Hela skattesänkningen finansieras genom att man höjer löneskatterna för pensionärernas arbetsgivare och egenföretagande pensionärer får alltså inte någon skattesänkning alls. Frågan är också om arbetsgivare, som får kraftigt höjda kostnader för anställda 65+, kommer vilja ha anställa fler eller ens ha kvar dessa?

DI - 22 okt 18 kl. 21:45

Trump vill ha skattesänkning på 10 procent för medelinkomsttagare

USA:s president Donald Trump sa på måndagen att administrationen planerar att föreslå skattesänkningar på tio procent för medelinkomsttagare..

Sydöstran - 17 sep 17 kl. 16:33

Stor skattesänkning för pensionärerna

Den socialdemokratiskt ledda regeringen föreslår nu att skatten för pensionärer sänks med 4,4 miljarder kronor 2018. Det är dubbelt så mycket som regeringen tidigare utlovat och den enskilt största satsningen i höstens budget..

Västerbottens Folkblad - 29 maj 17 kl. 20:00

M föreslår försämringar – och ökade klyftor

Högerpartierna i Sveriges riksdag föreslår skattesänkningar på 70 miljarder. Moderaterna och Sverigedemokraterna är värst. Sverigedemokraterna lägger sig helt platt för Anna Kinberg Batra och ansluter sig nu till en skattesänkarpolitik för höginkomsttagare.

ÖstersundsPosten - 04 maj 15 kl. 21:13

Regeringen föreslår dyrare hemtjänst

Trots höjt bostadstillägg och en utlovad skattesänkning för pensionärer kommer många ändå att gå back när avgifterna för hemtjänst och andra kommunala tjänster höjs nästa år..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:56

Modeföretag i konkurs – fler att vänta

Ekonomi Coronakrisen tvingar företag i modebranschen och hotell- och restaurangnäringen i konkurs.Vi tror att det här bara är en början, säger Richard Damberg, ekonom på kreditmarknadsföretaget UC.
När kunderna uteblir och marginalerna är små behövs inte lång tid innan ekonomin kraschar och konkursen är ett faktum.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Nya skyltar på lekplatserna

STAFFANSTORP Kommunens lekplatser har fått nya hänvisningsskyltar.
Här ges information om vem som har ansvaret, var man kan vända sig med en felanmälan samt var man kan ringa om en olycka inträffar.
Namnet på respektive lekplats på skylten är det vedertagna namnet men många lekplatser har också egna smeknamn utifrån de teman som de är uppförda kring..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Motion om gupp får bifall

STAFFANSTORP En S-motion med yrkandet att det ska göras en översyn av förekomsten av vägbulor med målsättningen att halvera antalet, vann stort gehör i kommunfullmäktige, från alla håll.
Werner Unger (S) som skrivit motionen fick bifall till sitt förslag. Han föreslog en översyn för att kunna minska antalet vägbulor till hälften och en översyn ska nu göras.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Första kvinnliga biskopen

PIONJÄR. Hon är Sveriges första kvinnliga biskop och har varit präst i över 50 år. Vid 80 bistår Christina Odenberg fortfarande kyrkan – men som pensionär unnar hon sig lugn och ro till morgonkaffet.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Klotter har polisanmälts

STAFFANSTORP Någon har klottrat ett hakkors på ett staket vid Önsvalavägen i Staffanstorp.
Det har hänt någon gång mellan den 9 och 21 mars och har polisanmälts.
Eftersom klottret föreställer ett hakkors blir brottsrubriceringen utöver skadegörelse även hets mot folkgrupp..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:37

Häktad efter mord i Furulund

Furulund Den 35-årige man som i helgen greps misstänkt för mord på en 25-årig kvinna i Furulund har häktats.Det var i fredags som en kvinna i 25-årsåldern hittades död i en lägenhet i ett flerbostadshus i Furulund.
En 35-årig man greps.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:40

Femårig flicka nära krossas av kollapsad lekanordning

ESLÖV Femåriga Ida Pettersson skadades svårt när hon i helgen lekte på en gård som hör till en av kommunens förskolor. Ett träd till en lekanordning knäcktes plötsligt i markhöjd och ramlade rakt över henne.
Hon fördes med ambulans till sjukhuset och har bland annat brutit benet och fått flera frakturer på bäckenet.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:40

Förvaltningchefen: Vi får titta på konstruktionen

ESLÖV Efter olyckan ska kommunen granska konstruktionen i den lekanordning som ledde till att femåriga Ida Pettersson skadades allvarligt.
– Vi ska se till att vi har säkra förskolegårdar, säger Kerstin Melén Gyllensten som är förvaltningschef på Barn och Utbildning.Rektorn på Ekebackens förskola vill inte kommentera den allvarliga olyckan som inträffat.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:16

Tredje rånaren fanns i häktet

Sjöbo/sydost Det har funnits misstankar om att det varit en tredje person inblandad i gårdsrånen i sydöstra Skåne – och nu kan personen ha hittats – i häktet.Sedan de två misstänkta rånarna greps efter rånet mot gården i Vollsjö har polisen letat efter en tredje gärningsperson. Flera av offren har i förhör berättat att det varit tre personer som kommit hem till dem.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 17:14

Nu är det sluthängt vid bardisken

Inrikes För att begränsa smittspridningen införs strängare regler för landets alla restauranger, barer och kaféer. De nya reglerna kan börja gälla redan på onsdagen.Vi kommer bara att tillåta servering vid sittande bord.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.