SmålandsPosten > Nyheter

Monday, 30 March, 21:22

SmålandsPosten - 22 feb 20 kl. 04:00

Oppositionen styr utredningFör väljarna gäller det att hänga med i turerna när oppositionen tvingar regeringen att genomföra sin politik..
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oppositionen, styr, utredning
SR - 11 nov 15 kl. 04:03

Oppositionen kritiserar utredning

Inom kort tillsätter regeringen en stor utredning om hur framtidens föräldraförsäkring ska se ut. Men oppositionen får inte vara med när de nya förslagen tas fram och socialförsäkringsminister Annika Strandhälls besked att det inte blir en parlamentarisk översyn får kritik från flera håll..

Nerikes Allehanda - 27 feb 15 kl. 17:29

Oppositionen styr redan revisionen

Sedan årsskiftet är folkpartisten Peter Langlott ordförande i kommunrevisionen i Hallsberg. Det oppositionen efterlyser är ett principbeslut på hur styret ska se ut..

Skånskan - 15 maj 19 kl. 18:30

Utredning om musikskolan får hård kritik

STAFFANSTORP Socialdemokraterna punkterar i en reservation utredningen om musikskolan på punkt efter punkt.S ville rekommendera att skolan ska vara kvar i kommunal regi men M+SD-majoriteten i beredningen för kultur-, fritids- och demokratifrågor valde att inte lämna något eget förslag utan skickar ärendet till kommunstyrelsens arbetsutskott för beslut. I en omfattande reservation punkterar nu S-oppositionen den utredning som genomförts om musikskolan och som mynnar ut i två förslag, antingen att den ska vara kvar i kommunens regi eller att den ska avvecklas/knoppas av.

Barometern - 11 jul 13 kl. 07:57

Oppositionen styr i stadshuset

Just nu är det andra namn i ledningen för Oskarshamns kommun. Leif Axelsson och Lars Ljung basar i stadshuset. Oppositionsrådet Leif Axelsson (M) vikarierar som kommunalråd när Peter Wretlund (S) semestrar.

Alingsås tidning - 21 okt 13 kl. 15:20

Oppositionen styr Herrljunga 

HERRLJUNGA: Den politiska osäkerheten i Herrljunga måste få ett slut. Det anser S, FP, KV och MP. Därför har de gått samman och bildat en majoritet.

ÖstersundsPosten - 17 jan 20 kl. 10:24

Richard Böhme: Vem har ansvaret när oppositionen styr politiken?

En skakig minoritetsregering och en initiativrik opposition komplicerar fråga om....

Barometern - 22 jan 20 kl. 15:18

Oppositionen styr riket

Januaripartierna sätter sitt avtal före Sveriges behov..

SmålandsPosten - 21 okt 19 kl. 08:32

Flyttbeslut ifrågasätts – oppositionen efterlyser utredning

Den blågröna majoriteten har bestämt sig. Konsthallens nya adress ska bli Orgelsalen. Först efter beslutet utreds förutsättningarna..

YLE - 23 okt 16 kl. 16:48

Försvarsutskottet kräver utredning om vapenexport av Försvarsministeriet

Försvarsutskottets ordförande Ilkka Kanerva (Saml) ber om en utredning om vapenexporten av Försvarsministeriet. Kanerva uppskattar att tolkningarna har ruckats i Finland. Kanerva anser att det är ”dags för en naturlig uppdatering” av vapenexporten.

Supermiljöbloggen - 04 apr 14 kl. 11:27

Oppositionen kritisk till ny klimatutredning

Regeringen vill låta en utredare ha till slutet av 2015 på sig för att ta fram en strategi för det fortsatta klimatarbetet och den så kallade Färdplan 2050. Supermiljöbloggen har tidigare rapporterat om hur miljöminister Lena Ek i slutet av förra året skrev på sin Facebook-sida att en ny proposition på klimatområdet var att vänta under våren. Enligt Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson ska Ek till och med ha lovat en sådan proposition.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

"Beskrivs som större kaos än vad det är"

Bilden av turbulens i Sveriges skidlandslag är överdriven. Det anser förbundsordföranden Karin Mattsson..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Tuff intensivvård kan ge svåra följder

Ju tuffare intensivvård en covidpatient får i respirator, desto högre risk för svåra biverkningar. Mardrömmar, hallucinationer, ångest. Kanske till och med posttraumatiskt stressyndrom..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Försvarsgeneralen satsar vidare i Amo HK

Amo HK fortsätter att leverera nyheter som gäller bygget av spelartruppen till handbollssäsongen 2020/21..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Keramikern Karin följde drömmen – har fastnat i italiensk karantän

Karin Lindström växte upp på Bokhults Hantverksgård i Älmhult. I dag är hon verksam i Italien som keramiker och aktuell med en bok som handlar om 100 tekannor, men även om uppväxten i en konsthantverksfamilj på 1970-och 80-talet. Men coronaviruset har försenat utgivningen och placerat familjen i karantän..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Ökad testkapacitet för coronaviruset på gång

Ytterliga tio fall av covid-19 har konstaterats i länet den senaste veckan. Kapaciteten för att testa misstänkta fall utökas..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Frankrike fjärde land med fler än 3 000 döda

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Kan bli lättnader i Danmark efter påsk

Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) säger att landets åtgärder mot coronapandemin har haft effekter och att det kan bli aktuellt med lättnader redan efter påskhelgen..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Kopparstölder i kyrkor: Stulna stuprör måste ersättas

Tre kyrkor i pastoratet har sedan i februari utsatts för kopparstölder. Det är stuprör har stulits. Nya kopparrör måste upp men när det blir är oklart..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

EU-pengar ska ta kål på vresrosen

Det finns växter som är alltför duktiga på att sprida sig och därmed hotar andra arter. Nu har länsstyrelsen i Västerbotten tillsammans med sin motsvarighet i finländska Österbotten fått EU-pengar för att döda två växter vi inte vill veta av – vresrosen och jättebalsaminen..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Idrottsåret 2021 börjar klarna

Uppskjutandet av OS och herr-EM i fotboll har fått dominobrickorna att falla i idrottsvärlden. TT reder ut vad detta innebär för mästerskapskalendern 2021 – som börjar klarna allt mer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.