Sydsvenskan > Utrikes

Monday, 30 March, 11:00

Sydsvenskan - 21 feb 20 kl. 23:40

Åklagare: Jävig nämndeman i BandidosrättegångVill att rättegången mot en Bandidosledare som friades ska tas om..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Bandidosrättegång, Bandidosledare

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åklagare, Jävig, nämndemani , Bandidosrättegång
Aftonbladet - 21 feb 20 kl. 23:40

Åklagare: Jävig nämndeman i Bandidosrättegång

▸ Åklagaren i fallet med en Bandidosledare som friades från vapenbrott vill att rättegången tas om eftersom en av….

Helsingborgs Dagblad - 21 feb 20 kl. 23:40

Åklagare: Jävig nämndeman i Bandidosrättegång

Åklagaren i fallet med en Bandidosledare som friades från vapenbrott vill att rättegången tas om eftersom en av nämndemännen har gillat och kommenterat en Bandidosmedlems inlägg på sociala medier, skriver Aftonbladet. Nämndemannen har vid fyra tillfälle.

UNT - 21 feb 20 kl. 23:40

Åklagare: Jävig nämndeman i Bandidosrättegång

Åklagaren i fallet med en Bandidosledare som friades från vapenbrott vill att rättegången tas om eftersom en av nämndemännen har gillat och kommenterat en Bandidosmedlems inlägg på sociala medier, skriver Aftonbladet..

GöteborgsPosten - 21 feb 20 kl. 23:40

Åklagare: Jävig nämndeman i Bandidosrättegång

Åklagaren i fallet med en Bandidosledare som friades från vapenbrott vill att rättegången tas om eftersom en av nämndemännen har gillat och kommenterat en Bandidosmedlems inlägg på sociala medier, skriver.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Åklagare ser inget jäv i Mangsmål

Åklagarna anser inte att nämndemannen som suttit med i polisnämnden i Malmö, samtidigt som han varit nämndeman i rättegången mot Peter Mangs varit jävig. Försvararnas jävsinvänding bör därmed inte bifallas av tingsrätten, anser åklagarna.Chefsåklagare Solveig Wollstad och kammaråklagare Håkan Larsson skriver till Malmö tingsrätt att det inte framkommit att nämndemannen varit partisk eller tagit befattning i målet som kan rubba hans förtroende..

GöteborgsPosten - 26 mar 17 kl. 20:45

Nytt nämndemannajäv i Göteborg - stor rättegång får gå i repris

Ännu en stor rättegång i Göteborg har stoppats och skjutits upp, eftersom en nämndeman återigen visat sig vara jävig. - Detta är ett ökande problem, säger vice chefsåklagare Karl-Erik Esbo..

Sydsvenskan - 06 feb 14 kl. 05:28

Anklagelse om jäv avvisas

Domare kan ha flera uppdrag för rättsväsendet, utan att vara jäviga. Det anser Hovrätten över Skåne och Blekinge i ett svar till Högsta domstolen.Ärendet handlar om kilovis med knark som smugglades in via importbilar till Skåne.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Norrmännens skidtur: 516 kilometer

Joar Thele, Anders Aukland och Jørgen Aukland bör rimligtvis ha vaknat med lite slitna kroppar på måndagsmorgonen. I helgen åkte den norska trion nämligen 516 kilometer var på skidor, av allt att döma ett nytt världsrekord. Aukland-bröderna och Thele in.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Fler kommuner väljer bort påskfjädrarna

Nu slopar allt fler kommuner fjädrarna i påskriset för att skona fåglarna, enligt Djurens rätt som undersökt hur många av landets 290 kommuner som är "fjäderfria" till påsk. Det visar sig åtta av tio kommuner slopar påskfjädrarna, och i stället använder.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Italienare förbereds på långvariga åtgärder

Italiens regering förbereder landets invånare på att de kraftiga restriktioner som införts för att hantera virusutbrottet kommer att gälla ett bra tag till. – Vi befinner oss mitt i en pandemi, säger hälsominister Roberto Speranza. – Det vore ett missta.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Lundahandeln om coronakrisen: ”Många är chockade och lamslagna”

Coronaviruset slår hårt mot Lunds city, visar enkät..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Stenmark och Sjöström klara för ”Superstars”

Deltagarlistan i "Superstars på hemmaplan" är fulltalig när Ingemar Stenmark, Sarah Sjöström, Tony Rickardsson och Anna Lindberg gör redan klara Tomas Brolin, Thomas Wassberg och Frida Hansdotter sällskap i uppställningen. "Superstars på hemmaplan" går.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Explosion i centrala Lund: "Någon har kastat en kraftigare fyrverkeripjäs mot en pizzeria"

Det var strax före halv fyra natten mellan söndag och måndag som larmet kom om en explosion i centrala Lund kom..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Polsk presidentkandidat: Skjut upp valet

Går det att hålla ett presidentval mitt under coronapandemin? Frågan vållar politisk strid i Polen, där regeringen hittills har vägrat skjuta upp valet i maj. Den 10 maj är det tänkt att polackerna ska gå till valurnorna i landets presidentval.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Bostadshus totalförstört i brand

Ett bostadshus i Lilla Edet har totalförstörts i en brand, uppger polisen. – Vi utesluter inte att någon kan ha befunnit sig i huset. Branden var så pass omfattande så det har inte kunnat gå att titta närmare på det just nu, säger Morten Gunneng vid pol.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Kraftigt nedåt i Tokyo

Tokyobörsen föll 3 procent när handeln öppnade på måndagsmorgonen. Oro för ytterligare spridning av coronapandemin och yenens utveckling i pandemins spår fick handlarna att dra i nödbromsen. Nikkei 225-index föll 3,3 procent i morgonhandeln, medan det b.

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

V: Låt gymnasister äta lunch på stan

Helena Falk (V): ”Slår två flugor i en smäll”..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.