SVT > Inrikes

Thursday, 09 April, 03:10

SVT - 21 feb 20 kl. 23:02

C-kritik mot SD:s förslag att kalla SVT-chefer till riksdagenSverigedemokraternas förslag om att kalla in chefer för public service-bolagen till kulturutskottet röstades ner under torsdagen. Partiet ville att cheferna skulle svara på kritik om bristande opartiskhet i SVT:s program Morgonstudion samt SR:s P3 med Rebecca och Fiona. I Aktuellt debatterade Aron Emilsson (SD) och Per Lodenius (C)..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SD, SVT, Morgonstudion, SR, P3, Rebecca, Fiona, Aktuellt, Aron Emilsson, Per Lodenius

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: C-kritikmot , SD:s, förslagatt , kalla, SVT-chefertill , riksdagen
SR - 22 jan 16 kl. 18:55

Kritik mot regeringens skolförslag

Flera allianspartier och Sverigedemokraterna riktar kritik mot det skolförslag som regeringen presenterade i dag. Det är därmed osäkert om alla delar i förslaget kommer att gå igenom..

Sydsvenskan - 20 apr 19 kl. 04:22

Kritik för förslag om könsuppdelade kanaler

Det italienska statliga tv-bolaget Rai har fått massiv kritik efter ett förslag om att starta separata tv-kanaler med könsspecifikt innehåll riktat mot män respektive kvinnor, skriver The Guardian. "Oförståeligt", anser Salvatore Margiotta, senator för.

Helsingborgs Dagblad - 20 apr 19 kl. 04:22

Kritik för förslag om könsuppdelade kanaler

Det italienska statliga tv-bolaget Rai har fått massiv kritik efter ett förslag om att starta separata tv-kanaler med könsspecifikt innehåll riktat mot män respektive kvinnor, skriver The Guardian. "Oförståeligt", anser Salvatore Margiotta, senator för.

GöteborgsPosten - 20 apr 19 kl. 04:22

Kritik för förslag om könsuppdelade kanaler

Det italienska statliga tv-bolaget Rai har fått massiv kritik efter ett förslag om att starta separata tv-kanaler med könsspecifikt innehåll riktat mot män respektive kvinnor, skriver The Guardian..

Expressen - 09 maj 16 kl. 22:46

Kritik mot Cuf – vill inte kalla sig "antirasister"

Centerpartiets ungdomsförbund (Cuf) har stött på kritik, från såväl medlemmar som utifrån, efter en bestämmelse om att inte kalla sig "antirasister". – Det är tråkigt. Jag tror att det är en väldigt viktig fråga att driva, särskilt för liberaler och i tider där rasismen ökar och öppenheten blir allt mindre, säger Linnea Hylén, distriktsordförande för Cuf i Örebro..

Supermiljöbloggen - 08 aug 14 kl. 12:59

Kritik mot regeringens förslag att höja skatten på biodiesel: ”En kraftig örfil ”

Att säga till väljarna att man vill ställa om från fossila bränslen för att därefter höja skatten på biodiesel är dubbelmoral, det menar Svenska bioenergiföreningen, Svebio. Regeringens förslag om att införa en höjd skatt på biodieseln Fame, som i Sverige främst är gjord på raps, har fått stark kritik från flera håll, nu senast från Svenska bioenergiföreningen. Lena Bruce, drivmedelsexpert på Svebio, säger i ett pressmeddelande: – Skatten på biodiesel strider mot den svenska klimatpolitiken och gör det svårare att nå regeringens och riksdagens uttalade mål om en fossilfri transportsektor 2030.

BT - 13 aug 14 kl. 13:36

Kritik mot moderat tiggarförslag

Hård kritik riktas mot den moderata riksdagsledamot som trotsade partilinjen med ett förslag om förbud mot gatutiggeri. Det egna partiet tar avstånd från utspelet. – Vi har varit väldigt tydliga med att ett förbud inte löser problemet.

Barometern - 22 maj 14 kl. 07:11

Kraftig kritik mot "dolt förslag"om Ungdomens hus i Centrum

Vilken lokal är det som FP, C och KD vill göra om till Ungdomens hus? Frågan blev mycket omdiskuterad när kommunstyrelsen antog investeringsbudgeten. Från övriga partier var kritiken hård mot Lillalliansens förslag som innebar att kommunen genom ett samarbete med en privat aktör skulle inrätta ett Ungdomens hus.

DN - 24 mar 14 kl. 09:10

Hård kritik mot alliansens betygsförslag

Alliansregeringens förslag om att införa betyg från fjärde klass får kritik från flera håll. ”Betyg från årskurs fyra hjälper inga elever”, säger Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén till TT..

SR - 04 jul 14 kl. 12:16

Kritik mot V-förslag

Vänsterpartiets förslag om att satsa en miljard kronor för att stimulera personalen att ta över verksamhet i vård skola och omsorg möter kritik från alliansen och branschen. Hela dagen: Följ vår direktrapportering från Almedalen..

DI - 10 aug 15 kl. 20:03

Kritik mot regeringens förslag att slopa två AP-fonder

Regeringens förslag om att slopa två av de i dag sex allmänna pensionsfonderna, de så kallade AP-fonderna, får kritik av bland annat Eva Halvarsson, vd på Andra AP-fonden. Det rapporterar Financial Times..

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

Flygbolagens oro: ”förbereder för worst case scenario”

Det blir med största sannolikhet ingen utlandssemester i sommar, enligt Anders Tegnells uttalande i Aftonbladet i måndags. Nu rustar flygbolagen för en tuff sommar. – Många förbereder sig för worst case scenario, säger Katarina Daniels, pressansvarig på resebyrån Ticket..

SVT - 5 timmar sedan

Då kan vi resa fritt i Sverige

Anders Tegnell har talat. Det blir troligen ingen utlandssemester i år. Däremot ser prognoserna så pass goda ut att vi med största sannolikhet kommer kunna röra oss mer fritt inom Sverige i sommar.

SVT - 10 timmar sedan

Region Stockholm: Importerad skyddsutrustning undermålig

Det har kommit in partier av skyddsutrustning i Sverige som varit undermålig. Det är produkter som levererats och som inte har varit enligt överenskommen specifikation och som inte håller rätt kvalitet, uppger Region Stockholm till SVT Nyheter..

SVT - 10 timmar sedan

Besked: Två miljoner skyddsmasker klara för leverans

Den svenska hygienproduktillverkaren Essity ställer om delar sin produktion och kan leverera två miljoner skyddsmasker till vården. Den snabba omställningen är möjlig tack vare ett tätt samarbete med foskningsmyndigheten Rise, som kunnat testa och godkänna maskerna rekordsnabbt..

SVT - 11 timmar sedan

Inblick i en utmanande tid – så jobbar SVT Nyheter

En på många håll ödslig nyhetsredaktion och korridorer som ekar tomt. Medarbetare indelade i team, många som jobbar hemifrån och nya säkerhetsrutiner för arbete på fältet och vid intervjusituationer. Det är vardag för medarbetarna på SVT och många andra redaktioner i Sverige i coronatider..

SVT - 12 timmar sedan

Tegnell: Vi ser en utplaning och att epidemin kan flytta ut från Stockholm

Det ser ut som att coronaepidemin är på väg att flytta från Stockholm ut i landet menar Folkhälsomyndighetens Anders Tegnell i dag. – Det sker en avplaning i Stockholm just nu men vi börjar se en viss ökning i resten av landet, säger Tegnell..

SVT - 13 timmar sedan

Mobildata ska hjälpa spåra virusets spridning

Nu ska smittbärarae spåras med hjälp av mobilen. Det är Folkhälsomyndigheten som ska ta hjälp av mobildata för att analysera hur människor har rört sig i Sverige i samband med coronavirusets spridning. Man kommer att få tillgång till informationen från operatören Telia, skriver myndigheten..

SVT - 15 timmar sedan

Vänsterpartiet föreslår: 75 procent lägre hyra

Till följd av pandemin vill vänsterpartiet se ett utökat stöd till de som bor i hyreslägenheter. Bland annat vill V se en fond där hyresgäster kan få upp till 75 procents lägre hyra och ett vräkningsstopp. – Vi riskerar att se en situation där allt från pensionärer till barnfamiljer vräks för att de inte kan betala hyran, säger Jonas Sjöstedt..

SVT - 17 timmar sedan

Stort intresse för korttidsarbete

Intresset för att ansöka om stöd för korttidsarbete var under det första dygnet stort. Över 15 000 ansökningar kom in skriver Tillväxtverket i ett pressmeddelande. Deras webbplats hade cirka 100 000 besökare, vilket vittnar om intresset..

SVT - 18 timmar sedan

Tegnell: 9 av 10 kan vara symptomfria

En stor diskussion den senaste tiden har varit hur många som smittats av covid-19 som är symptomfria. Nu bekräftar statsepidemiolog Anders Tegnell att många inte märker av sjukdomen. – Det finns en del som pekar på att det kan vara 9 av 10 som inte känner så mycket av sjukdomen alls, säger han i SVT:s Morgonstudion..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.