YLE > Finland

Wednesday, 01 April, 13:17

YLE - 21 feb 20 kl. 21:09

Iltalehti: Regeringspartierna har enats om att Finland tar emot asylsökande minderåriga från läger i MedelhavsområdetRegeringspartierna har enats om att Finland tar emot asylsökande från Medelhavsområdet, uppger Iltalehti. Enligt uppgift handlar det om 175 personer..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Medelhavsområdet, Iltalehti

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Iltalehti, Regeringspartiernahar , enatsom att , Finland, tar, emot, asylsökande minderåriga från läger i Medelhavsområdet
YLE - 21 feb 20 kl. 21:09

Inrikesministeriet bekräftar: Regeringspartierna har enats om att Finland tar emot asylsökande minderåriga från läger i Medelhavsområdet

Regeringspartierna har enats om att Finland tar emot asylsökande från Medelhavsområdet, uppgav Iltalehti under fredagen. Inrikesministeriet bekräftar uppgifterna på lördagen..

YLE - 14 aug 15 kl. 10:28

Olli Ainola i Iltalehti: Soini svek sina väljare

Som en god katolik biktade sig Sannfinländarnas partiledare Timo Soini i sin blogg direkt efter att ha godkänt det tredje stödpaketet till Grekland. Iltalehtis kommentator Olli Ainola sparar inte på orden när han lägger ut texten om hur Soini vände kappan. Under rubriken Katkera pala (bitter kalk) försöker Soini räkna upp alla löften som sannfinländarna ändå lyckades hålla, och det tack vare att SFP och Gröna inte är med i regeringen.

YLE - 05 dec 15 kl. 06:53

Iltalehti: Terroristledare bor i Finland

Tidningen Iltalehti skriver att tre ledande terrorister är bosatta i Finland just nu. De misstänks fungera som ledare för terroristceller. Iltalehti hänvisar till välunderrättade källor, som säger att terroristerna är personer som har sökt asyl i Finland, men som fått avslag.

YLE - 21 feb 20 kl. 21:09

Finland tar emot asylsökande från Medelhavsområdet – president Niinistö: Flickor och de yngsta barnen mest utsatta på lägret

Inrikesministeriet bekräftar gårdagens uppgifter om att regeringspartierna har enats om att Finland tar emot asylsökande från Medelhavsområdet. President Sauli Niinistö säger att man bör prioritera småbarn och flickor..

YLE - 19 jul 17 kl. 06:55

Motorcykelklubbar får allt mer fotfäste i Finland

Antalet motorcykelklubbar i Finland har ökat kraftigt sedan början av 2000-talet. I dag finns det kring 90 verksamma klubbar, som sammanlagt har kring 800 medlemmar. Enligt brottsöverinspektör Sanna Palo vid Centralkriminalpolisen kan en orsak vara att marknaderna för kriminell verksamhet har vuxit.

YLE - 19 jul 17 kl. 06:55

Motorcykelgäng får allt mer fotfäste i Finland

Antalet motorcykelgäng i Finland har ökat kraftigt sedan början av 2000-talet. I dag finns det kring 90 verksamma gäng, som sammanlagt har kring 800 medlemmar. Enligt brottsöverinspektör Sanna Palo vid Centralkriminalpolisen kan en orsak vara att marknaderna för kriminell verksamhet har vuxit.

YLE - 20 jun 17 kl. 10:04

Terrorismforskare om operationen i Helsingfors: Visar att Finland är alert

Centralkriminalpolisen utreder misstänkt förberedelse av terrordåd. Leena Malkki, forskare vid Helsingfors universitet, säger att förebyggande är en målsättning, men också att visa att terrorbekämpningen fungerar i Finland. - När man gör något liknande handlar det naturligtvis om att förebygga terrordåd.

YLE - 07 maj 17 kl. 15:13

Estlands försvarsminister: Estland kommer till undsättning om Finland hotas

Iltalehtis artikel om att det skulle råda oenighet gällande säkerhetspolitiska frågor mellan president Sauli Niinistö och en del av riksdagen har väckt uppmärksamhet också i estnisk media. Konflikten ska enligt tidningen gälla huruvida Finland står sida vid sida med de övriga EU-länderna och Nato då det gäller militärt försvar av Baltikum. Enligt artikeln vill vänstern och en del av centern förbjuda möjligheten att ge militär hjälp till Estland.

YLE - 14 mar 14 kl. 06:13

Iltalehti: Polisen avvärjde attack mot Helsingfors universitet

Iltalehti skriver att två personer har häktats, misstänkta för att ha förberett en attack mot Helsingfors universitet. Enligt Iltalehti ska sprängämnen ha beslagtagits. Polisen varken bekräftar eller förnekar den uppgiften och är också i övrigt mycket förtegen om fallet.

EU-Bloggen - 07 jan 15 kl. 09:39

EUbloggen citerad av Iltalehti

Finlands tredje största tidning Iltalehti, en kvällstidning som ges ut i Helsingfors, citerar nu EUbloggens intervju med den finländske MEP:en Jussi Halla-aho om hur partiet har röstat i Europaparlamentet med anledning av Rysslands-indexet. Iltalehti kan du läsa här.Postat i:Kuriosa, Media, Säkerhet Tagged: Finland, Iltalehti, Index, Jussi Halla-aho, Russia Index, Sannfinländarna.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Regeringen informerar om eventuell ökning av antalet coronatester, skyddsutrustning och hur statsrådet leds under krisen - följ vår liverapportering

På plats är statsminister Sanna Marin, statsrådets säkerhetsdirektör Ahti Kurvinen, statssekreterare Mikko Koskinen, social- och hälsovårdsminister Aino-Kaisa Pekonen, familje- och omsorgsminister Krista Kiuru och Mika Salminen, direktör vid Institutet för hälsa och välfärd THL..

YLE - 3 timmar sedan

Pyttis kommun permitterar över 20 anställda

Pyttis kommun permitterar omkring 20-25 anställda på grund av coronavirusepidemin. Permitteringarna inleds vid månadsskiftet april-maj..

YLE - 3 timmar sedan

"Om två månader ser vi alla ut som Tarzan": Borgåbarberaren Axel Nylund lade lapp på luckan – men vägrar hänga läpp

Småföretagare kan råka i stora problem då coronakrisen tätnar. För vissa är distansarbete helt uteslutet – ännu går det inte att klippa hår via videolänk. Men Axel Nylund håller humöret uppe, än så länge..

YLE - 3 timmar sedan

Så här bemöter Lovisa stad föräldrarnas kritik om de planerade skol- och daghemsnedläggningarna

Kritiken haglade tätt då Lovisa stad hörde invånare om de planerade skol- och daghemsstängningarna. Nu bemöter staden en del av kritiken..

YLE - 4 timmar sedan

"Mamma och pappa kan också gå ut och leka ifall de känner sig nedstämda" – dagisbarnen träffar varandra på virtuella samlingar

Många dagisbarn har fått nya rutiner då föräldrar uppmanas sköta sina barn hemma. Tölö Daghem ordnar virtuella samlingar för barnen så att alla ska kunna delta i dagisverksamheten, oberoende om man är på plats fysiskt eller om man är hemma..

YLE - 5 timmar sedan

Många obesvarade frågor på Åland när regeringen skärper trafiken över gränserna

Lantrådet Veronica Thörnroos kunde under tisdagen inte svara på hur persontransporter västerut kommer att fungera, men regeringen planerar på att begränsa dem..

YLE - 5 timmar sedan

Ingen cirkusfestival i Hangö i sommar – världens största jongleringsfestival skjuts upp till sommaren 2021

Centralorganisationen bakom European Juggling Convention skjuter fram festivalen på grund av coronaepidemin..

YLE - 7 timmar sedan

Skärgårdsbor i coronatider — “Att bo isolerade ute på en ö är inget nytt för oss”

På ögruppen Pörtö i Borgå yttre skärgård bor en handfull skärgårdsbor året om. Deras vardag har inte förändrats så mycket i och med den nya situation vi befinner oss i där vi uppmanas leva isolerat och distansera oss socialt..

YLE - 8 timmar sedan

Biokol kunde svara på många av framtidens utmaningar - men varför har det inte gått upp för oss?

Många av framtidens problem kunde lindras med hjälp av biokol som avskiljer koldioxid, förbättrar jorden och renar vatten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.