Skånskan > Opinion

Thursday, 02 April, 07:13

Skånskan - 21 feb 20 kl. 20:53

”Liknar 1930-talets Tyskland”HÖRBY Stefan Borgs (SD) attack på facken i Hörby väcker starka reaktioner på högsta nivå.
Akademikerförbundet SSR:s förbundsordförande Heike Erkers säger att det som händer i Hörby är oacceptabelt, och drar paralleller till utvecklingen i 1930-talets Tyskland.
Hon uppmanar Hörbyborna att gå man ur huse på måndag när det hålls en manifestation för allas rätt till en bra arbetsmiljö.I gårdagens tidning kunde Skånska Dagbladet avslöja att SD:s gruppledare Stefan Borg attackerar de fackliga organisationerna i Hörby kommun på Facebook och skriver att de ”missbrukar sin frihet”, och att fackens agerande är ”ett generalangrepp på folkstyret”. Häpnadsväckande uttalanden, enligt Akademikerförbundet SSR:s ordförande Heike Erkers och förbundsd
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Tyskland, HÖRBY Stefan Borgs, Hörby, SSR, Heike Erkers, Hörbyborna, Skånska Dagbladet, SD, Stefan Borg, Facebook, Akademikerförbundet SSR, Lars Holmblad, Stefan Borgs, Erkers, Union Busting, USA, Allas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Liknar, 1930-talets, Tyskland
DI - 16 feb 16 kl. 18:43

Varoufakis: Trump liknar 1930-talets fascister

Den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump liknar 1930-talets fascistiska ledare. Det hävdar den tidigare grekiske finansministern Yanis Varoufakis i en frågestund på måndagen..

Expressen - 25 feb 15 kl. 08:04

Världen av i dag liknar 1930-talets Europa

Per Wirtén hittar en upprepad fälla i Europa. Det finns faktiskt flera olika islamismer..

DalaDemokraten - 22 mar 17 kl. 06:30

Avestabon skrev brev till 1930-talets kändisar – nu har barnbarnet skrivit bok om texterna

August Persson arbetade på kloratfabriken i Avesta under 1930-talet, men på sin fritid skrev han brev till dåtidens storheter. Han fick svar av nobelpristagare, kungligheter och toppolitiker. Nu har hans barnbarn, Lars Isheden, samlat svaren i två böcker..

Dalarnas tidningar - 22 mar 17 kl. 06:30

Avestabon skrev brev till 1930-talets kändisar – nu har barnbarnet skrivit bok om texterna

August Persson arbetade på kloratfabriken i Avesta under 1930-talet, men på sin fritid skrev han brev till dåtidens storheter. Han fick svar av nobelpristagare, kungligheter och toppolitiker. Nu har hans barnbarn, Lars Isheden, samlat svaren i två böcker..

Expressen - 09 dec 14 kl. 14:39

Rune Smith: "Liknar 70-talets dominans"

MALMÖ. Åtta MFF-spelare i Erik Hamréns A-landslagstrupp som åker till Förenade Arabemiraten i januari. Det börjar ta sig...

YLE - 22 nov 15 kl. 09:27

Dan Holm: Inkomstklyftorna på 30-talets nivå

De ekonomiska klyftorna växer och är nu större än på 1930-talet, skriver gästkolumnisten Dan Holm som konstaterar att lobbyisterna för de förmögna har lyckats. Ur dunklet i antikvariatets skyltfönster riktar Ralf Norrman vänliga blickar mot mig. Jag saknar honom.

Aftonbladet - 19 dec 14 kl. 12:29

Så föll Tyskland in i fascismen

Stor roman fångar 1930-talets högervindar.

YLE - 19 dec 12 kl. 08:48

Handelsbanken: Läget i Spanien som i USA på 1930-talet

Handelsbanken tror i sin konjunkturprognos på måttlig tillväxt i Finland samt fortsatt eurokris. Totalproduktionen väntas nästa år öka mindre än vad bankens tidigare prognoser utlovat, 1,7 procent mot tidigare 2,0. Prognosen för 2014 är densamma som förr; 2,8 procent.

Helsingborgs Dagblad - 24 maj 13 kl. 16:27

Pulserande nattliv à la 1930-talet

Undergroundstället Kit Kat Klub, känd från musikalen Cabaret, står i fokus när Landskrona dansstudios vårshow intar scenen nu under några dagar. Publiken förflyttas till 1930-talets Berlin, där det bjuds härlig stämning, humor och allvar, musik och dans. Färgsprakande kostymer och iögonfallande scenografi förstärker illusionen av att man befinner sig mitt bland cancan-artister och hänsynslösa gangsters..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:56

Modeföretag i konkurs – fler att vänta

Ekonomi Coronakrisen tvingar företag i modebranschen och hotell- och restaurangnäringen i konkurs.Vi tror att det här bara är en början, säger Richard Damberg, ekonom på kreditmarknadsföretaget UC.
När kunderna uteblir och marginalerna är små behövs inte lång tid innan ekonomin kraschar och konkursen är ett faktum.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Nya skyltar på lekplatserna

STAFFANSTORP Kommunens lekplatser har fått nya hänvisningsskyltar.
Här ges information om vem som har ansvaret, var man kan vända sig med en felanmälan samt var man kan ringa om en olycka inträffar.
Namnet på respektive lekplats på skylten är det vedertagna namnet men många lekplatser har också egna smeknamn utifrån de teman som de är uppförda kring..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Motion om gupp får bifall

STAFFANSTORP En S-motion med yrkandet att det ska göras en översyn av förekomsten av vägbulor med målsättningen att halvera antalet, vann stort gehör i kommunfullmäktige, från alla håll.
Werner Unger (S) som skrivit motionen fick bifall till sitt förslag. Han föreslog en översyn för att kunna minska antalet vägbulor till hälften och en översyn ska nu göras.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Första kvinnliga biskopen

PIONJÄR. Hon är Sveriges första kvinnliga biskop och har varit präst i över 50 år. Vid 80 bistår Christina Odenberg fortfarande kyrkan – men som pensionär unnar hon sig lugn och ro till morgonkaffet.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Klotter har polisanmälts

STAFFANSTORP Någon har klottrat ett hakkors på ett staket vid Önsvalavägen i Staffanstorp.
Det har hänt någon gång mellan den 9 och 21 mars och har polisanmälts.
Eftersom klottret föreställer ett hakkors blir brottsrubriceringen utöver skadegörelse även hets mot folkgrupp..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:37

Häktad efter mord i Furulund

Furulund Den 35-årige man som i helgen greps misstänkt för mord på en 25-årig kvinna i Furulund har häktats.Det var i fredags som en kvinna i 25-årsåldern hittades död i en lägenhet i ett flerbostadshus i Furulund.
En 35-årig man greps.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:40

Femårig flicka nära krossas av kollapsad lekanordning

ESLÖV Femåriga Ida Pettersson skadades svårt när hon i helgen lekte på en gård som hör till en av kommunens förskolor. Ett träd till en lekanordning knäcktes plötsligt i markhöjd och ramlade rakt över henne.
Hon fördes med ambulans till sjukhuset och har bland annat brutit benet och fått flera frakturer på bäckenet.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:40

Förvaltningchefen: Vi får titta på konstruktionen

ESLÖV Efter olyckan ska kommunen granska konstruktionen i den lekanordning som ledde till att femåriga Ida Pettersson skadades allvarligt.
– Vi ska se till att vi har säkra förskolegårdar, säger Kerstin Melén Gyllensten som är förvaltningschef på Barn och Utbildning.Rektorn på Ekebackens förskola vill inte kommentera den allvarliga olyckan som inträffat.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:16

Tredje rånaren fanns i häktet

Sjöbo/sydost Det har funnits misstankar om att det varit en tredje person inblandad i gårdsrånen i sydöstra Skåne – och nu kan personen ha hittats – i häktet.Sedan de två misstänkta rånarna greps efter rånet mot gården i Vollsjö har polisen letat efter en tredje gärningsperson. Flera av offren har i förhör berättat att det varit tre personer som kommit hem till dem.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 17:14

Nu är det sluthängt vid bardisken

Inrikes För att begränsa smittspridningen införs strängare regler för landets alla restauranger, barer och kaféer. De nya reglerna kan börja gälla redan på onsdagen.Vi kommer bara att tillåta servering vid sittande bord.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.