SVT > Utrikes

Tuesday, 07 April, 14:23

SVT - 21 feb 20 kl. 20:49

Teslas nya fabrik får grönt ljus av tysk domstolAmerikanska Tesla får fortsätta fälla träd inför bygget av sin nya bilfabrik utanför Berlin. Det meddelar tysk domstol efter att miljöaktivister lämnat in en överklagan mot avverkningen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Tesla, Berlin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Teslasnya , fabrikfår , grönt, ljusav , tysk, domstol
HBL - 06 aug 12 kl. 14:58

De uppsagda tände ljus vid Nokias fabrik i Salo

I dag tändes ljus vid Nokias fabrik i Salo. Det var de anställda som tände ljusen som ett minne av fabriken som nu stängs.Det anställda på fabriken tände ljusen samtidigt som de kom för att ta emot varsel om uppsägning.

HBL - 06 aug 12 kl. 14:56

Anställda tände ljus utanför Nokias fabrik i Salo

Anställda vid mobiltillverkaren Nokias fabrik i Salo tände ljus utanför porten när de kom för att ta emot sina uppsägningsbesked i dag (måndag).Den sista mobiltelefonen tillverkades i juli och fabriken körs ner under hösten. Bolaget avslutade samarbetsförhandlingarna i Salo i juli.

VBL - 06 aug 12 kl. 17:48

Anställda tände ljus utanför Nokia fabrik

Anställda vid mobiltillverkaren Nokias fabrik i Salo tände ljus utanför porten när de kom för att ta emot sina uppsägningsbesked på måndagen..

DI - 21 jan 19 kl. 08:44

Grönt ljus för Teslas leveranser av Model 3 i Europa

Elbilsuppstickaren Tesla har fått grönt ljus för att sälja sin senaste modell Model 3 i Europa. Det uppger den nederländska fordonsmyndigheten, enligt Bloomberg News..

IDG - 29 mar 20 kl. 17:52

Teslas autopilot kan snart stanna för rött ljus


En ny video visar en Tesla som kör iväg vid grönt ljus..

SvD - 15 jul 15 kl. 06:00

Dödsolycka i H&M-fabrik i Kambodja

En textilarbetare har dött efter en olycka i en fabrik i Kambodja. Fabriken är leverantör till H&M och olyckan sätter ljus på en allvarlig utveckling i landet, där regeringen väntas sätta stopp för oberoende fackförbund..

DI - 22 okt 17 kl. 17:16

Grönt ljus för Tesla-fabrik i Kina

Som första utländska bilföretag får Tesla bygga en egen fabrik i Kina, rapporterar The Wall Street Journal (WSJ). Anläggningen ska placeras i Shanghais speciella frihandelsområde..

Nyteknik - 23 okt 17 kl. 08:11

Tesla får grönt ljus i Kina – ska bygga en fabrik

Som första utländska bilföretag får Tesla bygga en egen fabrik i Kina, rapporterar The Wall Street Journal (WSJ). Anläggningen ska placeras i Shanghais speciella frihandelsområde..

DI - 11 apr 18 kl. 20:54

Hustillverkaren Lindbäcks lyfter med ny fabrik

Fastighets- och byggkoncernen Lindbäcks ser ut att gå en ljus framtid till mötes. Under loppet av två år har bolaget fördubblat antalet anställda och öppnat en ny fabrik i Piteå..

YLE - 24 mar 15 kl. 12:07

Wärtsilä i Vasa varnar för ljus och bommar

Wärtsilä i Vasa har öppnat en ny ut- och infart för sina tunga transporter och ber nu att allmänheten ska respektera bommarna längs Träskgatan. Arbetet har pågått ända sedan sommaren, men nu börjar det vara klart. Enligt Marica Lassus, informationschef på Wärtsilä, kommer den nya öppningen till fabriken att börja användas alltmer.

Sydöstran - 04 feb 11 kl. 03:00

Gapro-chefer hoppade av ? öppnade ny fabrik i Hoby

BRÄKNE-HOBY Flera nyckelpersoner i tidigare ledande befattningar på Gapro ? nuvarande Södra Interiör ? står bakom en ny industrisatsning i Bräkne-Hoby.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Wuhan vaknar efter karantänen

De allra flesta har varit instängda i sina bostäder sedan den 23 januari – och först den senaste tiden gjort någon enstaka tur ut i det fria. Men från och med natten till onsdag får friska invånare i Wuhan, den kinesiska stad där det nya coronaviruset först upptäcktes, börja resa ut ur staden..

SVT - 3 timmar sedan

Guineas president ändrar grundlagen

Guineas president Alpha Conde har antagit en ny grundlag. Den nya grundlagen innebär bland annat moderniseringar i socialpolitiken så som ett förbud mot kvinnlig könsstympning och barnäktenskap..

SVT - 5 timmar sedan

Världsledarna reagerar på Boris Johnsons tillstånd

Politiska ledare runtom i världen har reagerat på beskedet att Storbritanniens premiärminister Borin Johnson nu intensivvårdas för covid-19. ”Vi blev väldigt sorgsna av nyheten att han tagits in för intensivvård. Han har varit en väldigt god vän, säger han.

SVT - 6 timmar sedan

”Bara att köpa en kaffe kommer vara en obeskrivlig känsla”

I Wuhan, staden där coronaviruset först fick spridning, kan karantänen som invånarna suttit i sedan 23 januari hävas under morgondagen. Johan Björnfot som bor i Wuhan är troligen en av de svenskar som suttit i karantän längst under coronaepidemin. Snart får han gå fritt på gatorna igen.

SVT - 7 timmar sedan

Wisconsin får inte skjuta upp primärval

Dagens primärval i Wisconsin kommer att hållas som planerat, det slår den amerikanska delstatens högsta domstol fast och upphäver därmed guvernörens beslut om att skjuta upp valet..

SVT - 9 timmar sedan

Sexbrottsdömd kardinal frias i högsta domstolen

Den tidigare sexbrottsdomen mot den australiske kardinalen George Pell har upphävts av Australiens högsta domstol. ”Jag har konsekvent hävdat min oskuld medan jag har fått uthärda en grav orätt”, skriver Pell i ett uttalande..

SVT - 15 timmar sedan

Statsvetaren: ”Det här har inte hänt sedan Churchills tid”

Att Storbritanniens sittande premiärminister, Boris Johnson, läggs in för intensivvård är närmast unikt i brittisk politisk historia. Något liknande har inte hänt sedan Winston Churchills tid – och på den tiden kunde det hållas hemligt, konstaterar Nicholas Aylott, docent i statsvetenskap på Södertörns Högskola..

SVT - 16 timmar sedan

FN: ”Fruktansvärd ökning av våld i hemmet”

Våld mot kvinnor och flickor sker ofta i hemmet och eftersom coronapandemin gjort att många nu är i karantän befinner sig redan utsatta kvinnor och flickor i en extra utsatt situation. – De senaste veckorna när den ekonomiska och sociala pressen och skräcken har vuxit, har vi sett en fruktansvärd global ökning av våld i hemmet, säger FN:s generalsekreterare Antonio Guterres..

SVT - 16 timmar sedan

Svenska operastudenten fast i Sydafrika: ”Surrealistiskt att vara här”

Alla universitet är stängda i Sydafrika och det råder total nedstängning av hela samhället. Tillvaron för den svenska operastudenten Anna Gyllingberg omkullkastades helt när coronaviruset började få spridning..

SVT - 17 timmar sedan

Boris Johnson får intensivvård

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson får nu intensivvård för covid-19. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.