SVT > Utrikes

Tuesday, 07 April, 16:01

SVT - 21 feb 20 kl. 20:46

Folkhälsomyndigheten: “Det vi gjort hitintills har fungerat bra”Än är det inte försent att stoppa coronavirusets spridning, menar Folkhälsomyndigheten. – Kampen är inte förlorad än, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Folkhälsomyndigheten, Anders Tegnell

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FolkhälsomyndighetenDet vi gjort , hitintillshar , fungerat, bra
DalaDemokraten - 2 timmar sedan

LIVE-TV 14.00: Folkhälsomyndigheten uppdaterar om coronaläget – följ sändningen här

Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)....

Dalarnas tidningar - 2 timmar sedan

LIVE-TV 14.00: Folkhälsomyndigheten uppdaterar om coronaläget – följ sändningen här

Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)....

Nerikes Allehanda - 2 timmar sedan

14.00: Folkhälsomyndigheten uppdaterar om coronaläget – NA sänder pressträffen

Folkhälsomyndigheten håller sin dagliga pressträff tillsammans med Socialstyrelsen och....

Skånskan - 18 mar 20 kl. 14:38

Folkhälsomyndigheten: Hjälp äldre

Inrikes De äldre i Sverige kommer att behöva hjälp för att klara de kommande veckorna. De behöver fysiskt isoleras. Vi måste hjälpa dem att inte ha så många sociala kontakter i dag, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

Cornucopia - 18 okt 16 kl. 14:02

En sexundersökning från Folkhälsomyndigheten

Nu blir det sex. En läsare har blivit utvald av Folkhälsomyndigheten och SCB. Man kan förledas att tro att det handlar om den där kartläggningen av svenskarnas sexvanor som vår väne svärmorsdröm folkhälsoministern pratat om, men det handlar istället om en undersökning om HIV.

Cornucopia - 25 feb 20 kl. 15:42

Folkhälsomyndigheten skärper riskbedömningen om covid-19 i Sverige

Folkhälsomyndigheten skärper sin riskbedömning kring fall av coronaviruset och tillhörande sjukdomen Covid-19 i Sverige till hög, motsvarande en fyra på en femgradig skala. Bland annat beror detta på de många milda fallen av sjukdomen, vilket kan innebära att smittspridning inte upptäcks direkt. Risk för allmän spridning förblir låg, eller en tvåa på en femgradig skala.

Skånskan - 02 mar 20 kl. 13:17

Folkhälsomyndigheten vill stoppa flygen från Iran

Folkhälsomyndigheten vill att Transportstyrelsen omprövar trafiktillståndet för det iranska flygbolaget Iranair.
– Vi räknar nu med att svenska medborgare kommer att smittas, säger Johan Carson, Folkhälsomyndighetens generaldirektör.Myndigheten höjer nu sin riskbedömning för allmän spridning i Sverige från låg till måttlig Samtidigt höjs riskbedömningen för importfall från hög till mycket hög.

Aftonbladet - 02 mar 20 kl. 12:33

Folkhälsomyndigheten: Stoppa alla flyg från Iran till Sverige

▸ Iran är inte tillräckligt bra på att hantera coronaviruset. Det menar Folkhälsomyndigheten – som nu vill stoppa flyg….

SVT - 19 mar 20 kl. 14:45

Folkhälsomyndigheten: Undvik att resa inom Sverige

Det är inte längre bara utlandsresor som ska undvikas. Nu uppmanar Folkhälsomyndigheten svenskarna att även begränsa sina resor inom landet – i synnerhet till och från storstäderna. – Det är bra att vi kan hålla spridningen i olika takt i landet, säger statsepidemiolog Anders Tegnell..

DN - 11 dec 15 kl. 16:15

Folkhälsomyndigheten: Alla bör vaccinera sig mot influensan

Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla – inte bara riskgrupper – att vaccinera sig mot årets influensa. ”Det är hög tid, smittan har börjat sprida sig”, säger Mia Brytting, mikrobiolog på Folkhälsomyndigheten..

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Låg- och mellanstadieskolor i Danmark kan öppna igen

I Danmark ska låg- och mellanstadieskolor förmodligen börja öppna från den 15 april. Beskedet kom sedan antalet sjukhusinlagda patienter minskat för femte dagen i rad i landet. Fredrik Holm Koch tror att sonen Viggo ser fram emot att komma tillbaka till förskolan.

SVT - 4 timmar sedan

Här är länderna som börjar lätta på restriktionerna

Coronaviruset har fått länder att vidta kraftiga åtgärder. Flyg har stoppats, affärer har stängts och människor hålls inlåsta. Men nu kan det snart förändras på en del håll.

SVT - 2 timmar sedan

Wuhan vaknar efter karantänen

De allra flesta har varit instängda i sina bostäder sedan den 23 januari – och först den senaste tiden gjort någon enstaka tur ut i det fria. Men från och med natten till onsdag får friska invånare i Wuhan, den kinesiska stad där det nya coronaviruset först upptäcktes, börja resa ut ur staden..

SVT - 5 timmar sedan

Guineas president ändrar grundlagen

Guineas president Alpha Conde har antagit en ny grundlag. Den nya grundlagen innebär bland annat moderniseringar i socialpolitiken så som ett förbud mot kvinnlig könsstympning och barnäktenskap..

SVT - 7 timmar sedan

Världsledarna reagerar på Boris Johnsons tillstånd

Politiska ledare runtom i världen har reagerat på beskedet att Storbritanniens premiärminister Borin Johnson nu intensivvårdas för covid-19. ”Vi blev väldigt sorgsna av nyheten att han tagits in för intensivvård. Han har varit en väldigt god vän, säger han.

SVT - 8 timmar sedan

”Bara att köpa en kaffe kommer vara en obeskrivlig känsla”

I Wuhan, staden där coronaviruset först fick spridning, kan karantänen som invånarna suttit i sedan 23 januari hävas under morgondagen. Johan Björnfot som bor i Wuhan är troligen en av de svenskar som suttit i karantän längst under coronaepidemin. Snart får han gå fritt på gatorna igen.

SVT - 9 timmar sedan

Wisconsin får inte skjuta upp primärval

Dagens primärval i Wisconsin kommer att hållas som planerat, det slår den amerikanska delstatens högsta domstol fast och upphäver därmed guvernörens beslut om att skjuta upp valet..

SVT - 11 timmar sedan

Sexbrottsdömd kardinal frias i högsta domstolen

Den tidigare sexbrottsdomen mot den australiske kardinalen George Pell har upphävts av Australiens högsta domstol. ”Jag har konsekvent hävdat min oskuld medan jag har fått uthärda en grav orätt”, skriver Pell i ett uttalande..

SVT - 17 timmar sedan

Statsvetaren: ”Det här har inte hänt sedan Churchills tid”

Att Storbritanniens sittande premiärminister, Boris Johnson, läggs in för intensivvård är närmast unikt i brittisk politisk historia. Något liknande har inte hänt sedan Winston Churchills tid – och på den tiden kunde det hållas hemligt, konstaterar Nicholas Aylott, docent i statsvetenskap på Södertörns Högskola..

SVT - 17 timmar sedan

FN: ”Fruktansvärd ökning av våld i hemmet”

Våld mot kvinnor och flickor sker ofta i hemmet och eftersom coronapandemin gjort att många nu är i karantän befinner sig redan utsatta kvinnor och flickor i en extra utsatt situation. – De senaste veckorna när den ekonomiska och sociala pressen och skräcken har vuxit, har vi sett en fruktansvärd global ökning av våld i hemmet, säger FN:s generalsekreterare Antonio Guterres..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.