DI > Ekonomi

Friday, 03 April, 06:25

DI - 21 feb 20 kl. 19:55

Stort dokument: Väljarna flyr – historiskt svårt vägval för S och pressad LöfvenSocialdemokraterna står inför ett historiskt svårt vägval och kravet på en nystart växer nu i partiet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Löfven

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stort, dokument, Väljarna, flyr, historiskt, svårt, vägvalför S , och pressad Löfven
Expressen - 14 aug 15 kl. 09:32

Malin Olssons nya lugg hyllas stort av följarna

Här är tv-profilen Malin Olssons förändring - som hyllas av följarna. På en bild på Instagram visar hon upp sig i en nyklippt pannlugg. "Så snyggt, det passar dig", skriver en person på Instagram..

Expressen - 06 jun 19 kl. 07:11

KD backar stort – efter abortdebatten

Kristdemokraterna backar fyra procentenheter i Expressen/Demoskops junimätning.Väljarna flyr till Moderaterna som ökar med över två procentenheter. KD:s plötsliga motgång förklaras med debatten om Lars Adaktusson och abortfrågan.

BT - 04 feb 14 kl. 17:46

Aleppobor flyr striderna

Många Aleppobor flyr efter de senaste dagarnas flygbombningar av rebellkontrollerade områden i Syrien. Enligt nyhetskanalen al-Jazira dödades minst 30 personer i måndags. Under tisdagen fortsatte Assad-regimens bombningar.

Barometern - 29 aug 14 kl. 07:42

Lite kiss blir stort problem

En dags kiss som hälls ut i Östersjön leder till ett kilo alger. Nu vill Miljöpartiet satsa på bättre möjligheter för båtägarna att göra rätt för sig. – Det är groteskt att låta kisset gå ut i vattnet, säger Anna Thore (M).

Cornucopia - 25 feb 15 kl. 08:19

Novaja Gazetas dokument översatt till svenska

Nedan följer Novaja Gazetas (Nya Tidningen - en av de sista regimoberoende tidningarna i Ryssland) läcka dokument översatt till svenska. Det handlar alltså om ett internt Putinregimdokument som lämnades in till den ryska presidenten mellan 4:e och 12:e februari 2014, och i princip motiverar och beskriver hur Krim och sedan Sydöstra Ukraina ska tas över.
(Översättningen försöker till stor del bevara ordföljden där det går att göra, men med hänsyn till kontext och idiom.

Dagens PS - 14 aug 17 kl. 08:34

Nya siffror: Hon rasar bland väljarna

I stort sett samtliga partiledare är förlorare på sommarens regeringskris, visar opinionsmätning. I Aftonbladet/Inizios senaste opinionsmätning, som publiceras på måndagen, rasar Annie Lööf 5 procentenheter i förtroende hos väljarna. Nästan samtliga partiledare verkar ha tagit stryk efter sommarens regeringskris och misstroendevotum, visar augustisiffrorna som jämförs med månaden tidigare.

Cornucopia - 18 aug 19 kl. 14:05

Partisympatier efter ålder - KD och S starkast bland sistagångsväljarna

"Den som inte röstar vänster som ung saknar hjärta, men den som inte röstar höger som gammal saknar hjärna."Enligt SCB:s partisympatiundersökning finns det tre riksdagspartier som blir starkare med åldern på väljarna, och det är främst S och KD, medan SD toppar i vita-kränkta-män-åldern 50-64 år. Övriga partier tappar väljare, ju äldre väljarna blir.

SvD - 05 apr 17 kl. 09:15

Rak och viktig dokumentär om det fria ordet

Kalityfängelset ligger 11 kilometer söder om den etiopiska huvudstaden Addis Abeba. Här lever upp till 8000 fångar, platsen är ett läger där fångarna själva fått bygga skjul, kyrkor och hörn där människor försöker sälja saker man återvunnit. Ett gulag av hunger, rostig plåt, vittrad cement och stanken av urin.

Kristianstadsbladet - 26 sep 12 kl. 08:52

Slaget om mittenväljarna

"Det finns inget så praktiskt som en bra teori.?
Orden är uttalade av en ansedd nationalekonom. Vilken råder det viss förvirring kring.

YA - 15 maj 13 kl. 03:55

Striden om vänsterväljarna

I januari i fjor fick både Socialdemokraterna och Vänsterpartiet nya partiledare.
Medan Stefan Löfven var ett i partisammanhang oprövat och överraskande kort, var Jonas Sjöstedt den tippade efterträdaren till Lars Ohly. Under sina elva år som EU-parlamentariker hade Sjöstedt många tillfällen att visa upp sig även på hemmaplan, och intrycket han gav var ofta av en både kompetent och debattskicklig politiker.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Ras för sammanvägt inköpschefsindex i Japan

Det sammanvägda inköpschefsindexet för industrin och tjänstesektorn (composite) i Japan noterades till 36,2 i mars, ned från 47,0….

DI - 1 timme sedan

Wuhan varnas för ny smittovåg

Invånarna i Wuhan i Kina uppmanas att fortsatt att hålla sig isolerade och att undvika att lämna sina hem, om det inte är absolut….

DI - 1 timme sedan

Svajigt Asienbörserna – Nikkei mot strömmen

Efter en vecka med fyra dagars nedgång öppnade Tokyobörsen på fredagen uppåt. En billigare yen ligger bakom handlarnas relativa optimism..

DI - 1 timme sedan

Livsmedelsbolag kämpar för överlevnad – vädjar till jättarna: ”Välj oss”

Småskaliga livsmedelsföretag som är beroende av restauranger och hotell kämpar just nu för sin överlevnad. ”Det är närmast tvärnit för….

DI - 1 timme sedan

Detta händer fredag 3 april

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - H&M (kl 8.00) STÄMMOR - Akelius, Bakkafrost, Bosjö Fastigheter, Nickel Mountain Resources (extra), Pandox,.

DI - 2 timmar sedan

Australien på Kristerssons spår: ”Stoppa rovdjursbeteende”

Australien skärper nu reglerna på det område där Moderatledaren Ulf Kristersson förespråkar tuffare svenska tag: begränsningar för….

DI - 2 timmar sedan

New York-bor manas täcka ansiktet

Samtliga invånare i staden New York uppmanas att täcka näsa och mun när de träffar andra människor..

DI - 2 timmar sedan

SL:s trafik ska ha full kapacitet på måndag

Stockholms Lokaltrafik (SL) medger problem med trängsel, speciellt på bussarna, i strid med Folkhälsomyndighetens krav..

DI - 2 timmar sedan

Viruset har dödat över 50.000 människor

Coronaviruset har lett till över 50.000 människors död. När världen försöker stå emot smittan har mer än halva mänskligheten beordrats….

DI - 7 timmar sedan

EU godkänner svenskt krispaket till småbolag

BRYSSEL (Nyhetsbyrån Direkt) EU-kommissionen godkände på torsdagskvällen Sveriges krispaket på 100 miljarder kronor för att hjälpa….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.