YLE > Finland

Friday, 14 August, 09:46

YLE - 21 feb 20 kl. 17:03

HS: Elina Lepomäki kommer inte att utmana Petteri Orpo i Samlingspartiets ordförandevalElina Lepomäki (Saml) kommer inte att utmana Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo under partikongressen i Björneborg i sommar, skriver Helsingin Sanomat..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Lepomäki, Petteri Orpo, Samlingspartiets, Björneborg, Helsingin Sanomat

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HS Elina, Lepomäkikommer inte att , utmana, Petteri, Orpo, i Samlingspartiets ordförandeval
YLE - 04 maj 16 kl. 12:17

Petteri Orpo vill leda Samlingspartiet

Inrikesminister Petteri Orpo kandiderar för ordförandeposten i Samlingspartiet. Orpo meddelade på twitter att han ställer upp i ordförandevalet. - Jag är med, Petteri Orpo till ordförande, står det på hans sida.

YLE - 28 apr 16 kl. 14:02

Påtryckningarna kraftiga, säger Petteri Orpo om ordförandekandidatur i Samlingspartiet

Inrikesminister Petteri Orpo (Saml) medger att han får många uppmaningar om att ställa upp i ordförandekampen i Samlingspartiet. - Påtryckningarna är kraftiga, men vi får återkomma senare, sade Orpo i dag i riksdagen. Petteri Orpo har betraktats som den starkaste utmanaren till sittande partiordförande Alexander Stubb, och som ny partiordförande om han går med i kampen.

YLE - 08 apr 16 kl. 08:30

Aamulehti: Risikko vill inte leda Samlingspartiet

Riksdagens vice talman Paula Risikko är i nuläget inte intresserad av ordförandeposten i Samlingspartiet. Det säger Risikko i en intervju med Aamulehti. Många ute i landskapen har enligt Risikko tagit kontakt och önskat att hon skulle ställa upp.

YLE - 08 apr 16 kl. 08:30

Risikko vill inte leda Samlingspartiet

Riksdagens vice talman Paula Risikko är i nuläget inte intresserad av ordförandeposten i Samlingspartiet. Det säger Risikko i en intervju med Aamulehti och Helsingin Sanomat. Många ute i landskapen har enligt Risikko tagit kontakt och önskat att hon skulle ställa upp.

YLE - 11 jun 16 kl. 12:48

Petteri Orpo är Samlingspartiets nya ordförande

Inrikesminister Petteri Orpo är Samlingspartiets nya ordförande och sannolikt också Finlands nya finansminister. Orpo valdes till ordförande i valets andra omgång på Samlingspartiets partikongress i Villmanstrand. Valet stod mellan Orpo och finansminister Alexander Stubb.

YLE - 18 maj 16 kl. 12:48

Analys: Samlingspartiets ordförandeval fullt av frågor

Det mesta är ännu öppet i Samlingspartiets ordförandeval, skriver Yle Nyheters politiska reporter AG Karlsson. Elina Lepomäki utmanar klart, medan Petteri Orpo och Alexander Stubb tar en försiktigare väg. Alexander Stubb och Petteri Orpo anses av många vara huvudkandidaterna i valet av Samlingspartiets partiordförande.

YLE - 17 maj 16 kl. 20:41

Små skillnader mellan Stubb och Orpo i första ordförandedebatt

Elina Lepomäki tog genast från början sin roll som den marknadsliberala utmanaren i kampen om Samlingspartiets partiordförandepost på allvar. I partiets första gemensamma kampanjdebatt i Seinäjoki på tisdagen var hennes spelöppningar fräna och många. Lepomäki sade sig kunna tänka sig att skära i de välbärgades barnbidrag.

YLE - 10 jun 16 kl. 14:33

Spänd väntan då Saml väljer ordförande

Samlingspartiet är samlat för partikongress i Imatra över veckoslutet för att välja ordförande för partiet. Det rådde spänd väntan då folk började anlända till mötesplatsen i en badinrättning en bit utanför stan på fredag eftemiddag. Alexander Stubb utmanas i valet av inrikesminister Petteri Orpo och riksdagsledamot Elina Lepomäki.

YLE - 19 apr 16 kl. 15:00

Partikretsarna stöder Stubb - riksdagsgruppen delad

Alexander Stubb har ett brett stöd bland Samlingspartiets kretsordförande, men i riksdagsgruppen är det många som vill ha en ny partiledare. Det visar Yles enkät, som många partiaktiva valde att besvara anonymt. Undersökningen visar också att Jan Vapaavuori och Petteri Orpo är de mest önskvärda motkandidaterna .

YLE - 06 maj 16 kl. 15:07

Samlingspartiets tredje ordförandekandidat vill inte bli tigen ihjäl

Riksdagsledamot Elina Lepomäki går till angrepp mot alla som förringar hennes chanser i Samlingspartiets ordförandeval. Lepomäki säger att hon med spänning väntar på en artikel som inte säger att hon har "ringa chanser", och inte säger att hon är "föga seriös", eller "statist". Om nu artikeln om Samlingspartiets ordförandekamp överhuvudtaget nämner hennes namn.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.