YLE > Finland

Wednesday, 01 April, 12:28

YLE - 21 feb 20 kl. 15:47

Ekenäs simhall har haft en superstart på året: ”Vi är som värsta rockkonserten, våra simskolor säljer slut på några minuter”Ingen snö och känslan av evig november har lett till att allt fler västnylänningar har besökt Ekenäs ishall..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Ekenäs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekenäs, simhallhar , haften , superstart, åretVi , är som värsta rockkonserten våra simskolor säljer slut på några minuter
YLE - 20 apr 18 kl. 17:25

Ekenäs simhall fyller 20 år - Yle Västnyland sände live från simbassängen

Den 20 april 1998 invigdes Ekenäs simhall. Det är en simhall som blir allt populärare ju mer åren går..

YLE - 01 aug 13 kl. 09:11

Simskolor i Ekenäs simhall pop

De simskolor som i höst, vinter och vår ordnas i Ekenäs simhall är populära också i år. I förrgår på morgonen (30.7) blev det möjligt att anmäla sig till simskolorna på Raseborgs stads webbplats.

YLE - 09 maj 18 kl. 17:43

Inga nya rabatter för pensionärer i Ekenäs simhall i det här skedet

Raseborgs stad har fått ta emot ett invånarinitiativ om att det kostar för mycket för pensionärer att simma i Ekenäs simhall. Stadens fritidsnämnd är ändå just nu inte beredd att sänka priset för simmande pensionärer..

YLE - 17 nov 18 kl. 15:49

Varmt väder lockade inte besökare till Ekenäs simhall

Besökarantalet i Ekenäs simhall har sjunkit rejält i år. Det betyder att fritidssektorn går på minus..

YLE - 08 jan 14 kl. 15:02

Rekordmånga simmare i Ekenäs simhall

Rekordmånga besökte simhallen och bollhallen i Ekenäs under fjolåret. År 2013 simmade över 106 000 personer i bassängerna vilket är över 3000 personer fler än året innan. Bollhallen hade över 1 500 besök fler än år 2012, under fjolåret sammanlagt närmare 15 000..

YLE - 12 apr 19 kl. 07:44

Svenska Yle live: Träna på golvet är gammaldags - nu ska du hoppa på en bräda i vattnet i Ekenäs simhall

Fitness på vattnet är en ny motionsform från vårt grannland Estland. Yle Västnyland visar live när några ivriga idrottsinstruktörer från Ekenäs lär sig "suppama" så att de i höst kan hålla kurser i simhallen..

YLE - 09 jul 14 kl. 10:13

Simhallsavgifterna i Ekenäs sänks inte

Simhallsavgifterna i Ekenäs borde sänkas rejält. Det anser en raseborgare som skickat in ett medborgarinitiativ om saken till staden Raseborg. Fritidsnämnden är av annan åsikt.

YLE - 02 mar 16 kl. 17:49

Bibliotekscafé i Ekenäs får ny företagare

Caféet i Ekenäs har haft problem med lönsamheten. Företagarna i det nyrenoverade caféet har varit kortvariga. Nu görs ett nytt försök med förnyat koncept.

YLE - 06 aug 14 kl. 13:21

Skyliften körs från Lojo till Ekenäs och Hangö

Trots att det finns en skylift, på svenska hävare, både i brandstationerna i Ekenäs och i Hangö, står de ofta orörda vid brand, speciellt i semestertider. I stället körs hävaren från Lojo brandstation vid en utryckning. Orsaken är helt enkelt den servicenivå som kommunerna och Västra Nylands räddningsverk har avtalat om, säger jourhavande brandmästare Niko Mättö vid Ekenäs brandstation.

YLE - 08 nov 12 kl. 15:04

Sommaröppen simhall kan locka turister

Borde Ekenäs simhall hålla öppet i juli? Den frågan ska bildningsnämndens sektion för idrott- och hälsomotion diskutera på sitt nästa möte. Sedan simhallen öppnade år 1998 har den varit stängd sex veckor per sommar, från mitten av juni till slutet av juli.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Regeringen informerar om eventuell ökning av antalet coronatester, skyddsutrustning och hur statsrådet leds under krisen - följ vår liverapportering

På plats är statsminister Sanna Marin, statsrådets säkerhetsdirektör Ahti Kurvinen, statssekreterare Mikko Koskinen, social- och hälsovårdsminister Aino-Kaisa Pekonen, familje- och omsorgsminister Krista Kiuru och Mika Salminen, direktör vid Institutet för hälsa och välfärd THL..

YLE - 2 timmar sedan

Pyttis kommun permitterar över 20 anställda

Pyttis kommun permitterar omkring 20-25 anställda på grund av coronavirusepidemin. Permitteringarna inleds vid månadsskiftet april-maj..

YLE - 2 timmar sedan

"Om två månader ser vi alla ut som Tarzan": Borgåbarberaren Axel Nylund lade lapp på luckan – men vägrar hänga läpp

Småföretagare kan råka i stora problem då coronakrisen tätnar. För vissa är distansarbete helt uteslutet – ännu går det inte att klippa hår via videolänk. Men Axel Nylund håller humöret uppe, än så länge..

YLE - 2 timmar sedan

Så här bemöter Lovisa stad föräldrarnas kritik om de planerade skol- och daghemsnedläggningarna

Kritiken haglade tätt då Lovisa stad hörde invånare om de planerade skol- och daghemsstängningarna. Nu bemöter staden en del av kritiken..

YLE - 3 timmar sedan

"Mamma och pappa kan också gå ut och leka ifall de känner sig nedstämda" – dagisbarnen träffar varandra på virtuella samlingar

Många dagisbarn har fått nya rutiner då föräldrar uppmanas sköta sina barn hemma. Tölö Daghem ordnar virtuella samlingar för barnen så att alla ska kunna delta i dagisverksamheten, oberoende om man är på plats fysiskt eller om man är hemma..

YLE - 4 timmar sedan

Många obesvarade frågor på Åland när regeringen skärper trafiken över gränserna

Lantrådet Veronica Thörnroos kunde under tisdagen inte svara på hur persontransporter västerut kommer att fungera, men regeringen planerar på att begränsa dem..

YLE - 5 timmar sedan

Ingen cirkusfestival i Hangö i sommar – världens största jongleringsfestival skjuts upp till sommaren 2021

Centralorganisationen bakom European Juggling Convention skjuter fram festivalen på grund av coronaepidemin..

YLE - 6 timmar sedan

Skärgårdsbor i coronatider — “Att bo isolerade ute på en ö är inget nytt för oss”

På ögruppen Pörtö i Borgå yttre skärgård bor en handfull skärgårdsbor året om. Deras vardag har inte förändrats så mycket i och med den nya situation vi befinner oss i där vi uppmanas leva isolerat och distansera oss socialt..

YLE - 7 timmar sedan

Biokol kunde svara på många av framtidens utmaningar - men varför har det inte gått upp för oss?

Många av framtidens problem kunde lindras med hjälp av biokol som avskiljer koldioxid, förbättrar jorden och renar vatten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.