YLE > Finland

Wednesday, 01 April, 13:18

YLE - 21 feb 20 kl. 15:33

Analys: Grollet mellan Gröna och Centern handlar både om klimatpolitik och en plats i solenKohandeln mellan regeringspartierna fungerar ungefär så här: För att De gröna ska få igenom tuffare klimatbeslut, måste Centern få igenom tuffa sysselsättningsåtgärder. Vänsterpartierna å sin sida ser inte kopplingen mellan klimatmål och sysselsättning. Det här bäddar för att budgetmanglingen blir svår, skriver Svenska Yles politiska reporter Markus Ekholm..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Gröna, Centern, De, Svenska Yles, Markus Ekholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analys, Grolletmellan , Grönaoch , Centern, handlar, bådeom , klimatpolitik och en plats i solen
YLE - 12 apr 17 kl. 03:49

Analys: Galluparna överskattade Sannfinländarna, underskattade Samlingspartiet

Svenska Yle granskade i vilken utsträckning de tre sista opinionsmätningarna inför kommunalvalet överensstämde med det egentliga valresultatet. Det visade sig att mätningarna (Yle, HS, Alma Media) underskattade stödet för Samlingspartiet och SDP, medan Sannfinländarna och Centern fick ett högre stöd i mätningarna än i verkligheten. I stort sett överensstämde mätningarna ändå med det egentliga valresultatet.

YLE - 04 dec 14 kl. 13:00

Alla tiders understöd för Centern

Centerns stöd har nu nått de högsta siffrorna sedan 1930-talet, medan Samlingspartiet och Sannfinländarna fortsätter att backa. I Yles senaste opinionsmätning ser SDP dock ut att stiga. Centern får enligt den senaste opinionsmätningen ett rekordstöd på 26,7 procent.

YLE - 04 dec 14 kl. 13:00

Alla tiders stöd för Centern

Centerns stöd har nu nått de högsta siffrorna sedan 1930-talet, medan Samlingspartiet och Sannfinländarna fortsätter att backa. I Yles senaste opinionsmätning ser SDP dock ut att stiga. Centern får enligt den senaste opinionsmätningen ett rekordstöd på 26,7 procent.

HBL - 04 mar 15 kl. 03:30

Analys: Samlingspartiet avgör språkförsök

Medborgarinitiativet om skolsvenskan faller sannolikt på att Centern hellre driver en kläm om regionala försök att frångå obligatorisk svenska. Hur det går med klämmen – det avgör Samlingspartiet.Inom Centern är stödet för att införa regionala försök med andra språk än skolsvenska större än viljan att slopa den obligatoriska skolsvenskan helt och hållet.

Sydsvenskan - 01 sep 15 kl. 18:52

Centern byter fot om Nato. Utred medlemskap nu.

Plötsligt händer det. Beskedet att Centerns partistyrelse vill se ett svenskt medlemskap i försvarsalliansen Nato förändrar den politiska spelplanen.Centern har av tradition varit det borgerliga parti som stått Socialdemokraterna närmast i utrikes- och säkerhetspolitiken.

Helsingborgs Dagblad - 01 sep 15 kl. 18:52

Centern byter fot om Nato. Utred medlemskap nu.

Plötsligt händer det. Beskedet att Centerns partistyrelse vill se ett svenskt medlemskap i försvarsalliansen Nato förändrar den politiska spelplanen.Centern har av tradition varit det borgerliga parti som stått Socialdemokraterna närmast i utrikes- och säkerhetspolitiken.

SR - 20 aug 14 kl. 09:48

Analys: Grön profil står mot särintressen

Centern presenterar sig som alliansens gröna röst och utfrågningen lyfte fram de konflikter som finns i Centerns miljöpolitik. Det slår Tomas Ramberg, Ekots inrikespolitisk kommentator, fast i sin analys efter utfrågningen av Centerns partiledare Annie Lööf..

YLE - 19 jan 16 kl. 15:15

Analys: En rörig utgångspunkt

En vilja att förhandla finns, men utgångspunkten i fråga om läget på arbetsmarknaden är rörig. Finlands näringsliv EK:s meddelande överraskande att man trots allt kan tänka sig att överväga förhandlingar. Misstron har varit stor på arbetsmarknaden och tidigare försök att nå en överenskommelse under den sittande regeringens tid har misslyckats.

YLE - 19 jan 16 kl. 15:15

Analys: Rörig utgångspunkt för nya förhandlingar om ett samhällsfördrag

En vilja att förhandla om ett samhällsfördrag finns, men utgångspunkten är rörig. Bakom förhandlingsviljan ligger flera orsaker. Finlands näringsliv EK:s meddelande överraskande att man trots allt kan tänka sig att överväga förhandlingar.

SR - 05 feb 16 kl. 14:55

Analys: Centern bråkar med facket - igen

Centern tar gärna ett råkurr med facket. Det har blivit en del av partiets identitet som företagarparti att dra på sig eld från löntagarorganisationerna. Hotet om att staten ska lagstifta om låga ingångslöner för nyanlända om inte fackföreningarna viker sig är det senaste exemplet..

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Regeringen informerar om eventuell ökning av antalet coronatester, skyddsutrustning och hur statsrådet leds under krisen - följ vår liverapportering

På plats är statsminister Sanna Marin, statsrådets säkerhetsdirektör Ahti Kurvinen, statssekreterare Mikko Koskinen, social- och hälsovårdsminister Aino-Kaisa Pekonen, familje- och omsorgsminister Krista Kiuru och Mika Salminen, direktör vid Institutet för hälsa och välfärd THL..

YLE - 3 timmar sedan

Pyttis kommun permitterar över 20 anställda

Pyttis kommun permitterar omkring 20-25 anställda på grund av coronavirusepidemin. Permitteringarna inleds vid månadsskiftet april-maj..

YLE - 3 timmar sedan

"Om två månader ser vi alla ut som Tarzan": Borgåbarberaren Axel Nylund lade lapp på luckan – men vägrar hänga läpp

Småföretagare kan råka i stora problem då coronakrisen tätnar. För vissa är distansarbete helt uteslutet – ännu går det inte att klippa hår via videolänk. Men Axel Nylund håller humöret uppe, än så länge..

YLE - 3 timmar sedan

Så här bemöter Lovisa stad föräldrarnas kritik om de planerade skol- och daghemsnedläggningarna

Kritiken haglade tätt då Lovisa stad hörde invånare om de planerade skol- och daghemsstängningarna. Nu bemöter staden en del av kritiken..

YLE - 4 timmar sedan

"Mamma och pappa kan också gå ut och leka ifall de känner sig nedstämda" – dagisbarnen träffar varandra på virtuella samlingar

Många dagisbarn har fått nya rutiner då föräldrar uppmanas sköta sina barn hemma. Tölö Daghem ordnar virtuella samlingar för barnen så att alla ska kunna delta i dagisverksamheten, oberoende om man är på plats fysiskt eller om man är hemma..

YLE - 5 timmar sedan

Många obesvarade frågor på Åland när regeringen skärper trafiken över gränserna

Lantrådet Veronica Thörnroos kunde under tisdagen inte svara på hur persontransporter västerut kommer att fungera, men regeringen planerar på att begränsa dem..

YLE - 6 timmar sedan

Ingen cirkusfestival i Hangö i sommar – världens största jongleringsfestival skjuts upp till sommaren 2021

Centralorganisationen bakom European Juggling Convention skjuter fram festivalen på grund av coronaepidemin..

YLE - 7 timmar sedan

Skärgårdsbor i coronatider — “Att bo isolerade ute på en ö är inget nytt för oss”

På ögruppen Pörtö i Borgå yttre skärgård bor en handfull skärgårdsbor året om. Deras vardag har inte förändrats så mycket i och med den nya situation vi befinner oss i där vi uppmanas leva isolerat och distansera oss socialt..

YLE - 8 timmar sedan

Biokol kunde svara på många av framtidens utmaningar - men varför har det inte gått upp för oss?

Många av framtidens problem kunde lindras med hjälp av biokol som avskiljer koldioxid, förbättrar jorden och renar vatten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.