YLE > Svenskfinland

Tuesday, 07 April, 15:02

YLE - 21 feb 20 kl. 14:23

Olika åsikter om Tornbergets framtid – marktäkt eller rekreationsområde är fråganArbetsgruppen som kämpar för att behålla Tornberget i Pedersöre som ett rekreationsområde är besviken på miljö- och byggnadsnämnden som återremitterade ärendet. Kommunstyrelsen vill att området ska planläggas..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Tornbergets, Tornberget, Pedersöre

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Olika åsikterom , Tornbergets, framtid, marktäkteller , rekreationsområdeär , frågan
YLE - 21 feb 20 kl. 14:23

Olika åsikter om Tonrberget i Bennäs framtid – marktäkt eller rekreationsområde är frågan

Arbetsgruppen som kämpar för att behålla Tornberget i Bennäs som ett rekreationsområde är besviken på miljö- och byggnadsnämnden som återremitterade ärendet. Kommunstyrelsen vill att området ska planläggas..

YLE - 10 feb 17 kl. 05:44

Många i Lappvik ville säga sitt om byns framtid

Lappvikborna fick på en invånarafton i torsdags ge sina förslag på hur de vill se sin by utvecklas. Ett femtiotal fanns på plats och diskuterade ivrigt och kom med förslag till detaljplanen för Lappvik strand. Stadsgeodet Kukka-Maaria Luukkonen inledde kvällen med att förklara de olika begreppen inom kommunal markplanering.

Nyan - 29 maj 18 kl. 18:23

Ålands Framtid kickar Birgitta Johansson

Ålands Framtid vill byta ut sin representant Birgitta Johansson i stadsstyrelsen. Så här sägs i ett pressmeddelande som skickades ut kl 19.20 på tisdagen: ”Ålands Framtid i Mariehamn höll den 21 maj möte för diskutera gruppens förtroende för dess representant i stadsstyrelsen, Birgitta Johansson.

YLE - 21 aug 17 kl. 04:53

Blå framtid ska återerövra väljare på landsbygden - “Pinsamt” tycker Sannfinländare

Blå framtid har satt in en ny växel för att hitta väljare på landsbygden men möter på motstånd från sina gamla partikamrater. Att få ihop de femtusen namn som krävs för att grunda ett parti var en lätt match, men att bygga upp en ny partiorganisation från noll blir det nya partiets stora utmaning. Det är mulet och så gott som tomt, både på folk och bilar på parkeringsplatsen utanför den stora matbutiken i Mäntyharju i Södra Savolax.

HBL - 12 sep 13 kl. 07:47

Nu får också föräldrarna ha åsikter

BORGÅ. Skolnätsutredningen skapar oro bland föräldrar och skolpersonal. Föräldrarna ombeds nu föra fram sina åsikter om vad som kännetecknar en bra skola.

YLE - 17 okt 13 kl. 11:47

Tvist om marktäkt på Strömsö i Ekenäs skärgård

En tvist om en marktäkt på Strömsö i Ekenäs skärgård har seglat upp mellan Raseborgs stad och aktiebolaget Strömsö Property Development Oy. I samband med en inspektion i juli för ett år sedan upptäckte miljöinspektören att betydande mängder grus och berg hade tagits från ett cirka 1 500 kvadratmeter stort område mindre än 200 meter från strandlinjen. Men Strömsö Property Development Oy saknar marktäktstillstånd eller åtgärdstillstånd för verksamheten.

Dagens PS - 22 sep 17 kl. 11:09

Media Markt storsatsar i Sverige

Nyanställer 180 och moderniserar 18 varuhus. Det här skriver Dina Pengar i Expressen och uppger att det är tyska elektronikjättens svar på rykten om att en förestående satsning är på väg att dras tillbaka. I februari skrev tidningen Market att elektronikkedjan var på väg att lämna landet.

BT - 18 apr 11 kl. 09:45

ARN råder Media Markt betala ersättning

Allmänna reklamationsnämnden, Arn, rekommenderar Media Markt att betala ersättning till en kvinna från Borås för fel på ett datorbatteri. Det var i mars förra året som kvinnan köpte en dator på Media Markt. I september upptäckte hon att datorn inte längre kunde ladda batteriet.

BT - 18 apr 11 kl. 09:45

ARN råder Media Markt betala ersättning för datorbatteri

Allmänna reklamationsnämnden, Arn, rekommenderar Media Markt att betala ersättning till en kvinna från Borås för fel på ett datorbatteri. Det var i mars förra året som kvinnan köpte en dator på Media Markt. I september upptäckte hon att datorn inte längre kunde ladda batteriet.

Skånskan - 19 feb 17 kl. 18:43

Media Markt överger Sverige

Sverige Media Markt är på väg att lämna Sverige.
Centrala källor bekräftar för branschtidningen Market att norska Expert-koncernen Power kommer att ta över samtliga 27 varuhus, varav fyra i Skåne.
Kontraktet ska enligt tidningen redan vara påskrivet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 timmar sedan

Skyddshemmen står beredda, men befarar att kapaciteten inte räcker till under coronakrisen: Ju mer vi är hemma, desto mer ökar risken för våld, säger verksamhetsledare på skyddshem

Då livsutrymmet krymper och vardagen förändras, ökar också våldet i hemmen. Skyddshemmen förbereder sig nu på en ökning av klienter som en följd av att vi tillbringar så mycket tid hemma. De verksamhetsledare för skyddshem Svenska Yle talat med önskar att regeringen inte glömmer bort denna grupp, för vilka hemmet kan vara den farligaste platsen av alla..

YLE - 10 timmar sedan

Fjolåret var tufft för kommunerna – bara tre kommuner i Österbotten fick ihop ett överskott

Boksluten i många kommuner i Österbotten visar minus. I Vasa fick man ihop ett plusresultat efter en hård bantningskur..

YLE - 10 timmar sedan

Kaskös ekonomi går ”neråt som kosvansen” – kan tvingas skicka barn till daghem och skola i någon grannkommun

Minusbokslut plus coronavirus betyder samarbetsförhandlingar i många kommuner. Alla kommuner i svenska Österbotten utom Närpes och Korsnäs inleder samarbetsförhandlingar..

YLE - 18 timmar sedan

Tim Sparv antog Cristiano Ronaldos träningsutmaning – landslagskaptenens resultat väckte reaktioner: "Vad gör du om dagarna i karantän egentligen?"

På Instagram visade fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo upp sin bålstyrka. Kan du slå mitt rekord, frågade Juventusstjärnan och Finlands landslagskapten Tim Sparv var inte sen att hoppa på tåget..

YLE - Igår: 09:47

Fyra vill bli stadsdirektör i Närpes – rekryteringsgrupp föreslår att ansökningstiden förlängs

Endast fyra personer har ansökt om att få ta över stafettpinnen då Närpes stadsdirektör Hans-Erik Lindqvist i sommar tackar för sig och går i pension. Nu förordar rekryteringsgruppen att ansökningstiden förlängs..

YLE - Igår: 09:47

Fyra vill bli stadsdirektör i Närpes – ansökningstiden kan förlängas

Endast fyra personer har ansökt om att få ta över stafettpinnen då Närpes stadsdirektör Hans-Erik Lindqvist i sommar tackar för sig och går i pension. Nu överväger man att förlänga ansökningstiden..

YLE - Igår: 05:00

Regeringen vill begränsa försäljningen av energidrycker – näringsexperter skeptiska: "Vi måste ha underlag för rädslan"

Regeringen vill införa en 16 års åldersgräns för energidrycker men tjänstemän kallar förslaget för populism. Skolor och butiker har på eget initiativ börjat begränsa energidryckerna – med förvirrande och lagvidriga förbud som följd..

YLE - Igår: 04:44

13-åriga Maya har rätt till närundervisning men sköter hellre skolgången hemma – “vi skulle nog inte få henne till skolan under de här omständigheterna

13-åriga Maya Aura har bland annat en autismspektrumdiagnos. Hon har rätt till närundervisning också nu då skolorna är stängda. Maya sköter ändå skolgången på distans nu, vilket kräver mycket hjälp av familjen..

YLE - Igår: 18:13

Europas största flickfotbollsturnering Stadi Cup ställs in

Över 300 lag var anmälda till Stadi Cup men turneringen kommer inte att spelas i sommar, meddelar arrangörsföreningarna. Människors hälsa går i före allt annat, skriver man på turneringens webbplats..

YLE - I förrgår: 15:00

Bröstsystrarna har kontakt via nätet och telefon, men ingenting ersätter den fysiska kontakten

Siv Buss insjuknade för fem år sedan i allvarlig bröstcancer. Utan kamratstödet hon fick hade det varit ännu jobbigare och Siv Buss träffar sin stödperson Pernilla Vikström fortfarande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.