YLE > Svenskfinland

Monday, 30 March, 20:30

YLE - 21 feb 20 kl. 14:23

Olika åsikter om Tonrberget i Bennäs framtid – marktäkt eller rekreationsområde är fråganArbetsgruppen som kämpar för att behålla Tornberget i Bennäs som ett rekreationsområde är besviken på miljö- och byggnadsnämnden som återremitterade ärendet. Kommunstyrelsen vill att området ska planläggas..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Tonrberget, Bennäs, Tornberget

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Olika åsikterom , Tonrbergeti , Bennäs, framtid, marktäkteller , rekreationsområde är frågan
Hela Gotland - 12 apr 17 kl. 15:32

Delade åsikter om gamla kulturskolans framtid

Regionen utreder möjligheterna för att hyra ut gamla kulturskolan i stället för att sälja fastigheten, något som väcker en del kritik..

UNT - 02 jun 18 kl. 21:00

Olika åsikter om Ena energis framtid

Den eventuella försäljningen av Ena energi var ämnet på Speakers’ corner på Stora Torget på lördagen..

YLE - 18 jul 14 kl. 11:46

Ljus framtid för finlandssvensk friidrott

De finlandssvenska mästerskapen i friidrott kör igång i dag vid Pedersöre Idrottscentrum i Bennäs där bland annat Sandra Eriksson kommer att springa 800 meter i kväll. Evenemanget har i år lockat fler deltagare än någonsin. Idag på eftermiddagen börjar FSI:s mästerskap i friidrott som arrangeras av IK Falken vid Pedersöre idrottscentrum.

YLE - 10 feb 17 kl. 05:44

Många i Lappvik ville säga sitt om byns framtid

Lappvikborna fick på en invånarafton i torsdags ge sina förslag på hur de vill se sin by utvecklas. Ett femtiotal fanns på plats och diskuterade ivrigt och kom med förslag till detaljplanen för Lappvik strand. Stadsgeodet Kukka-Maaria Luukkonen inledde kvällen med att förklara de olika begreppen inom kommunal markplanering.

Nyan - 29 maj 18 kl. 18:23

Ålands Framtid kickar Birgitta Johansson

Ålands Framtid vill byta ut sin representant Birgitta Johansson i stadsstyrelsen. Så här sägs i ett pressmeddelande som skickades ut kl 19.20 på tisdagen: ”Ålands Framtid i Mariehamn höll den 21 maj möte för diskutera gruppens förtroende för dess representant i stadsstyrelsen, Birgitta Johansson.

YLE - 21 aug 17 kl. 04:53

Blå framtid ska återerövra väljare på landsbygden - “Pinsamt” tycker Sannfinländare

Blå framtid har satt in en ny växel för att hitta väljare på landsbygden men möter på motstånd från sina gamla partikamrater. Att få ihop de femtusen namn som krävs för att grunda ett parti var en lätt match, men att bygga upp en ny partiorganisation från noll blir det nya partiets stora utmaning. Det är mulet och så gott som tomt, både på folk och bilar på parkeringsplatsen utanför den stora matbutiken i Mäntyharju i Södra Savolax.

HBL - 12 sep 13 kl. 07:47

Nu får också föräldrarna ha åsikter

BORGÅ. Skolnätsutredningen skapar oro bland föräldrar och skolpersonal. Föräldrarna ombeds nu föra fram sina åsikter om vad som kännetecknar en bra skola.

YLE - 08 apr 14 kl. 12:02

Biskop Björn hoppas på debatt om kyrkans framtid

Borgå stifts biskop Björn Vikström har nyligen kommit ut med boken Mer än ord. Han säger själv att den är ett slags programförklaring, ett försök att rita en karta för stiftet för de närmaste åren. – Det finns många utmaningar för kyrkan och det är min skyldighet och mitt ansvar som biskop att försöka rita upp en vägkarta, säger han.

YLE - 24 mar 15 kl. 08:40

En regnbåge av åsikter inom KD i Västnyland

Arbetslöshet, palestinierna jämfört med Boko Haram, hemmamammors ställning och lata finländare hör till de ämnen de västnyländska riksdagskandidaterna från Kristdemokraterna för fram i sina videor i Yle valgalleri. I riksdagsvalet för fyra år sedan klarade Kristdemokraterna sig bäst i Hangö i Västnyland. I Hangö var understödet för KD 3,6 procent vilket var nästa lika stort som för De gröna och betydligt bättre än stödet för Centerpartiet.

SmålandsPosten - 08 jun 13 kl. 08:14

En framtid i ljus eller mörker

?Sjungom studentens lyckliga dag..."
Studentsången hörs flitigt de här dagarna.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Sparkades från Vasa Sport i höstas – nu är Ari-Pekka Pajuluoma en del av Jokerits KHL-äventyr: "Undrade om man alls skulle få jobb längre"

Idag stod det klart att ishockeytränaren Ari-Pekka Pajuluoma lämnar österbottnisk ishockey för nya utmaningar. Efter att ha sparkats från Vasa Sport i höstas funderade 43-åringen om han alls skulle hitta något nytt tränarjobb – nu ska han assistera Lauri Marjamäki i Jokerit..

YLE - 4 timmar sedan

Nallar i fönster en succé i Svenskfinland - här hittar du dem

Podden Föräldrasnack bad dig lägga en nallebjörn i fönstret och dela en bild av det. Här ser du slutresultatet..

YLE - 4 timmar sedan

Vårddirektör i brev till österbottningar: Tillsammans klarar vi även det här!

Alla har möjlighet att påverka hur många i Österbotten som blir smittade av coronaviruset, skriver sjukvårdsdistriktets direktör Marina Kinnunen i ett brev till befolkningen..

YLE - 8 timmar sedan

Ann-Luise Bertell ny chef för Wasa Teater

Ann-Luise Bertell har valts till ny chef för Wasa Teater. Valet av Bertell var enhälligt..

YLE - 11 timmar sedan

Vbl: Överfallet i Sandviken nu hos åklagaren – offret har fortfarande inga minnesbilder

Överfallet i Sandviken i Vasa på annandag jul ligger nu på åklagarens bord. Brottsmisstanken är grovt rån och åtal ska väckas senast på onsdag. Det skriver Vasabladet..

YLE - 15 timmar sedan

Förhandlingarna om Fjärdskär stampar på stället: "En ohållbar situation"

Korsholms kommuns försök att få köpa rastplatsområdet på Fjärdskär invid Replotbron går trögt. Just nu står förhandlingarna med staten helt stilla..

YLE - 16 timmar sedan

Närståendevårdarens ork står på spel när kommunen avbryter intervallvården

I många kommuner går telefonerna heta. Det rings hem till närståendevårdare, för att kartlägga hur kommunen kan hjälpa just dem och deras hushåll, när kommunens normala stödtjänster ligger nere på grund av coronavirusläget. I Malax kan närståendevårdare Greta Lukkarila se fram emot lediga dagar också nästa månad.

YLE - Igår: 16:31

Norrmannen Eirik Asdöl försökte slå Hans Mäenpääs världsrekord – gav upp efter 19 timmar: "Han ser inte något med det ena ögat"

Den norska doldisen Eirik Asdöl gick på lördagskvällen ut för att klå Hans Mäenpääs världsrekord i 24 timmar skidåkning. Knappt 19 timmar senare fick 27-årige Asdöl ändå ge sig. Han kan inte se med det ena ögat och kämpar för att andas ordentligt, rapporterade tränaren Ola Kvisle för NRK..

YLE - Igår: 15:00

Musikundervisning stärker hjärnan och är en källa till glädje: "Men det blir inte ett jobb", säger 12-åriga Netanel Hong

Vid Kuula-institutet i Vasa deltar över 1 000 barn i musik- och dansundervisningen. Netanel Hong har tagit pianolektioner där i sju år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.