YLE > Finland

Thursday, 02 April, 09:13

YLE - 21 feb 20 kl. 08:27

Finländare har evakuerats från coronadrabbade Wuhan i dagYtterligare några finländare evakuerades på fredagen från det coronavirusdrabbade Wuhan-distriktet i Kina. Utrikesministeriet bekräftar att finländska medborgare var med på ett franskt evakueringsplan..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Wuhan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finländarehar , evakueratsfrån , coronadrabbade, Wuhani , dag
YLE - 21 feb 20 kl. 08:27

Finländare evakueras från coronadrabbade Wuhan på fredagen

Ytterligare några finländare evakueras i dag från det coronavirusdrabbade Wuhan-distriktet i Kina. Helsingin Sanomat skriver att finländska medborgare är med på ett franskt evakueringsplan..

YLE - 21 feb 20 kl. 08:27

Finländare evakueras från coronadrabbade Wuhan i dag

Ytterligare några finländare evakueras i dag från det coronavirusdrabbade Wuhan-distriktet i Kina. Helsingin Sanomat skriver att finländska medborgare är med på ett franskt evakueringsplan..

YLE - 07 feb 20 kl. 13:30

UM uppdaterade reserekommendation om Kina – finländare uppmanas undvika "resor som inte är nödvändiga"

Utrikesministeriet uppdaterade sitt resemeddelande som gäller Kina i dag på fredag. Finländare uppmanas undvika alla resor till staden Wuhan och provinsen Hubei där det nya coronaviruset började spridas. För hela Kina gäller nu uppmaningen: Undvik resor som inte är nödvändiga..

YLE - 10 apr 17 kl. 07:00

20 finländare i kampen om Stanley Cup – så här fortsätter NHL-slutspelet

Kan Pekka Rinne stoppa glödheta Chicago? Lyckas Mikael Granlund och Mikko Koivu leda Minnesota förbi St. Louis?

YLE - 07 feb 17 kl. 10:22

Färre finländare vill studera i Storbritannien

Intresset för att studera i Storbritannien ser ut att minska bland finländska studerande. Storbritannien har traditionellt varit det populäraste målet för finländare som skaffar sig en högre högskoleexamen utomlands. Hittills har antalet finländare som söker sig till Storbritannien för att studera ökat varje år.

YLE - 29 aug 14 kl. 12:20

9000 finländare kartlagda

Inom ramen för olika vetenskapliga forskningsprojekt har till dags dato 9000 finländares samtliga gener kartlagts. Utöver det finns det tiotusentals vars genom delvis är sekvenserat och antalet förväntas tiodubblas.
Ons 27.

YLE - 29 aug 14 kl. 12:20

9 000 finländare kartlagda

Just nu är 9000 finländares gener kartlagda i sin helhet. Till det kommer tusentals vars genuppsättning inte helt men till stora delar är lagd på papper. Forskarna uppskattar att antalet nya analyser ökar med 1000 redan i år och tiotusentals fram t.

YLE - 07 dec 14 kl. 05:35

Allt fler finländare flyttar till USA

Lågkonjunkturen i Finland har lett till att allt fler finländare riktar blickarna mot USA. Utflyttningen från Finland till USA ökar, och tiotals finländska företag planerar som bäst att etablera sig på andra sidan Atlanten. Antalet finländska medborgare som flyttar till USA har ökat med ungefär 35 procent under de tre senaste åren.

HBL - 25 feb 15 kl. 04:42

Tiotusentals finländare ska få svensk pension

Över tjugotusen finländare kan ha rätt till pension från Sverige – utan att veta om det. Svenska Pensionsmyndigheten försöker nu nå dem som jobbat i landet och flyttat bort. Sammanlagt 4,7 miljarder euro söker mottagare.

YLE - 14 sep 15 kl. 05:06

IS hävdar: Finländare utförde självmordsattack i Irak

Terrororganisationen Islamiska staten, IS, uppger att en finländsk ung man har utfört en självmordsattack i Irak. IS skriver på Twitter att mannen körde in på en irakisk militärbas i en bil lastad med sprängmedel. Attacken ska ha ägt rum i närheten av staden Baiji i norra Irak.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 minuter sedan

Har din resa blivit avbokad på grund av coronapandemin? De här livesändningarna tar dig utomlands utan smitta

Nu då gränserna hålls stängda och coronaviruset fortsätter spridas i världen är det inte läge att resa utomlands. Många finländare som permanent bor utomlands har valt att resa tillbaka hem..

YLE - 3 timmar sedan

Nu finns BUU-klubben också på Spotify

Barnredaktionen på Svenska Yle har publicerat låtarna från musikprogrammet Strumphittarna. Lyssna på Spotify eller andra platser där musik finns..

YLE - 3 timmar sedan

Om läget kräver kan utbildade sjukskötaren Kati Hoffström rycka in - men egna hälsan oroar: "Jag kommer sannolikt placeras där exponeringen är som högst"

Det råder osäkerhet bland många som är utbildade inom sjukvården just nu. Den beredskapslag som är i kraft ger nämligen myndigheterna mandat att tvångsinkalla personer med vårdutbildning i åldern 18–67 år och Kati Hoffström är en som kan bli drabbad om läget förvärras..

YLE - 3 timmar sedan

Löneutbetalningen avbryts när arbetsuppgifterna tar slut - Kommundirektören: Ingen vill göra såna här beslut

Coronaviruset skapar behov av snabba strukturella omorganiseringar, inte minst i kommunerna. Kimitoöns kommundirektör säger att det vore omoraliskt att inte inleda samarbetsförhandlingar..

YLE - 4 timmar sedan

Vilken rumba att föda bebis under corona – speciellt om du har snuva

En vanlig förkylning när det är dags att åka till BB betyder att barnmorskan tar emot barnet i corona-skyddsutrustning. Varför kunde jag inte hållas frisk nu, utbrister en förkyld blivande mamma..

YLE - 4 timmar sedan

Vargobservationer på flera ställen i Östnyland - var inne på en gårdsplan i Renum

En eller flera vargar tycks stryka omkring i Östnyland just nu. Det är i sig inget nytt, men både i Sibbo och i Borgå har vargen eller vargarna kommit ovanligt nära människan..

YLE - 4 timmar sedan

Kommunerna i Västnyland erbjuder ännu fysiska möten inom psykvården - den privata sidan har övergått till distansterapi

Också inom mentalvården råder undantagstillstånd på grund av coronaläget. Inom kommunerna försöker man hålla i gång verksamheten så normalt som vanligt. På den privata sidan är det distansterapi som gäller..

YLE - 11 timmar sedan

Vad vill du fråga om din hälsa i coronatider? Chatta med läkaren Otto Lindberg om covid-19 på torsdag klockan 10!

Den pågående coronapandemin väcker många frågor och funderingar om hälsa. På torsdag 2.4.

YLE - 12 timmar sedan

Skyddsutrustningen och användningen av andningsskydd väckte debatt i riksdagen

Regeringen försäkrar att Finland ökar antalet coronatester och att skyddsutrustningen räcker till. Tillgången till andningsskydd oroade ändå i riksdagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.