PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 02 April, 08:00

PrivataAffärer - 21 feb 20 kl. 11:26

Hernhag: Fyra tillväxtaktier som levererar 2020Ruben: Fyra tillväxtaktier som kommer att leverera 2020?
Marcus: Vostok Emerging Finance med fintech i tillväxtmarknadsländer är en kandidat. Sinch och Embracer har redan levererat ordentligt i år. Fortnox verkar svåra att stoppa kursmässigt. YP: Six Flags rapport?
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Marcus, Emerging Finance, Embracer, Flags, Alma, Enso, Alfa LavalMarcus, Stora Enso, ISK, KF, Q1, Corona, KinaMarcus, Hancap, Nasdaq First North, Mvh Peter NMarcus, Alzheimer, Åke, Saab, Spiltan Högräntefond, Telia, HiQ, Ambea, Boston Pizza Royalties Income Fund, Avanza, ETF, EU, Astra, Max Fastigheter, Tieto, stina, TrainAlliance, NRC Group, Railcare Group, HEJ Marcus, Bahnhof, Catena Fastigheter, Catena Media, Fastigheter, Catena, Tomra, tony, Markus, Chalmers, Stayble TerapueticsMarcus, Skatteverket, Skattekonto, Collector, Catena Medias, SBB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hernhag, Fyra, tillväxtaktiersom , levererar, 2020
PrivataAffärer - 15 mar 19 kl. 11:10

Hernhag: Fyra tillväxtaktier för långsiktiga

Victor: Hej, jag är 20 år och hade tänkt spara hela livet. Jag har för närvarande en utdelningsportfölj men tycker du att det kan vara smart att komplettera med några tillväxtaktier och isåfall har du några tips på bra tillväxtaktier?
Marcus: Hej!

Dagens PS - 03 maj 17 kl. 08:37

Proffs tipsar om fyra tillväxtaktier

Det är analyshuset Jefferies som listar fyra tillväxtfavoriter, skriver Affärsvärlden på nätet, och gemensamt för de fyra bolagen är att de alla uppvisat starka första kvartal. Här är aktiekvartetten som får förtroendet:
Sökjätten Alphabet, som i dag uppges handlas för 932 dollar men som enligt Jefferies har potential att lyfta till 1.200 dollar per aktie.

PrivataAffärer - 10 jan 20 kl. 11:23

Hernhag: Fem tillväxtaktier för 2020

Josef: Fem tillväxtaktier under 2020, vilka rekommenderar du?
Marcus: 2020 verkar vara ett år för Bure, Fortnox, Sinch och Vitec, men där känns nya köp nu som att man är lite sen på bollen även om trenden mycket väl kan fortsätta senare i år. Klassiskt vänta på rekylen om du inte är en trendföljande trader.

PrivataAffärer - 09 jan 19 kl. 06:34

Hernhag: Två tillväxtaktier med misstänkt låg värdering

Mobilspelbolaget G5 Entertainment är trots tisdagens uppgång på 7,5 procent ned med 75 procent sedan kurstoppen på 580 kr i juni. Aktien handlas därmed till låga tio gånger det senaste årets redovisade resultat. Detta då årsvinsten ligger på 14,11 kr per aktie trots resultattappet under tredje kvartalet.

PrivataAffärer - 15 nov 19 kl. 11:10

Hernhag: Sju tillväxtaktier för långsiktiga

Matte: Hej Marcus! Om du skulle sätta ihop en tillväxtportfölj på 10-15 års sikt, med dagens värderingar, kursutveckling och megatrender i åtanke, hur skulle den portföljen se ut och varför? Tack på förhand!

PrivataAffärer - 02 nov 18 kl. 11:18

Hernhag: Tre spännande tillväxtaktier just nu

Nicke : Dina tre bästa tilväxtaktier nu när de blivit lite billigare?
Marcus: Tre spännande tillväxtaktier är Fenix, Evolution Gaming och det osäkrare kortet G5. Erik: Hej!

PrivataAffärer - 13 sep 19 kl. 11:29

Hernhag: Fyra utländska aktier för portföljen

Aktiespararen: Hej Marcus, har mer än 70 procent av mitt innehav i svenska aktier, men vill fördela risken och köpa utländska aktier. Vilka utländska aktier kan du rekommendera på medellång och lång sikt?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - 30 apr 14 kl. 12:15

Tre riskabla men spännande tillväxtaktier

Privata Affärers Marcus Hernhag har botaniserat bland börsens aktier och hittat tre riskabla men spännande tillväxtaktier....

PrivataAffärer - 13 mar 20 kl. 11:21

Hernhag: Fyra guldkorn på börsen efter raset

Linnea: Hej! Vilka guldkorn till aktier är det läge att köpa in sig i efter veckans nedgång? Tack för allt du gör med aktiechatten, något jag ser fram emot varje fredag!

PrivataAffärer - 27 nov 18 kl. 13:06

Morgan Stanley föredrar värdeaktier framför tillväxtaktier

Under en lång följd av år har läget sett annorlunda ut, då tillväxtaktier gått betydligt än värdeaktier. ”Vi tror att det sker en stor förändring i ledarskapet från tillväxt till värde, något som kan visa sig mer ihållande än de flesta tror”, säger Mike Wilson, chefsstrateg för amerikanska aktier vid Morgan Stanley, i ett utskick. En bakomliggande faktor till den väntade förändringen är stigande räntor, som fått marknaden att börja premiera låga värderingar.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

FI: Bankerna får ge alla bolåntagare amorteringsfrihet

Dagens regler kräver att hushållen förlorar inkomst på grund av arbetslöshet eller sjukdom. Men nu föreslår FI att bankerna får möjlighet att bevilja amorteringsfrihet för samtliga nya och befintliga bolånetagare med hänvisning till den kraftiga nedgång i svensk ekonomi som följer i coronavirusets spår. Det är samtidigt upp till bankerna att besluta om ett enskilt hushåll ska få undantag från amortering utifrån en bedömning om dess specifika situation och betalningsförmåga.

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

FI: Trenden med sjunkande belåningsgrad har brutits

Det skriver Finansinspektionen (FI) i sin bolånerapport som publicerades på onsdagen. Andelen nya bolånetagare som amorterar på sina bolån har ökat under flera års tid, och amorteringskraven har bidragit till denna utveckling. Andelen bolånetagare som amorterade 2019 var oförändrat jämfört med 2018.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Löfven: Tänk månader – inte veckor

”Vi ska inte tänka veckor, tänk månader bort i tiden”, sade han, och tillade att inte ens experterna vet exakt hur lång tid det kommer att ta. Löfven sade också att det inte heller i nuläget går att sätta en tid på hur länge det inte går att resa eller hur länge vi måste hålla social distans.  .

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Nordeas chefsstrateg tror på amerikanska aktier

Det framgår av Nordeas strategi för april, Global Asset Allocation Strategy, med rubriken Prövande tider. Det blir en snabb recession med en likaledes snabb återhämtning, anser Nordeas chefsstrateg Johan Larsson, som är ansvarig för månadsstrategin. Recessionen är ”självvald”, fast motiverad, och den blir djupare än någonsin under finanskrisen för över tio år sedan.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Tre köpvärda aktier

Affärssystemsbolaget Fortnox lockar till köp trots utmaningarna under den pågående coronapandemin. ”Vi ser de tillfälliga orosmolnen som ett bra läge att få köpa ett kvalitativt bolag. En aktie för byrålådan”, skriver tidningen.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

”Återhämtningen kan gå snabbare än väntat”

Han hänvisar till en genomgång de gjort av historiska bevis och olika institutioners ekonomiska prognoser. Men hastigheten i coronaviruskrisen resulterar i en enorm ekonomisk osäkerhet. I den här miljön är tidiga uppdateringar av prognoser viktiga för att spegla nyheter och oförutsägbar regeringspolitik, enligt Thompson.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Trading Direkt om kraschen för oljepriset

  Tobbe Roséns tekniska analys handlade om Maha Energy, Lundin Petroleum, Shamaran, Enquest, Africa Oil, Africa Energy, Tethys Oil.   I Nyhetsbyrån Direkts podcast FollowTheMoneys dagsfärska nya avsnitt kan du höra mer om oljemarknadskraschen, vad det är för världsordning vi kommer se när pandemin kan betraktas i backspegeln och maktstriden i världens viktigaste råvarumarknad är över. Avsnittet finns tillgängligt på bland annat Spotify, Apple Podcasts, Acast samt som videoversion på Youtube.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Haldex drar tillbaka helårsprognosen

”Det råder en hög grad av osäkerhet kring såväl kortsiktiga som långsiktiga effekter av covid-19, men störningarna på efterfrågan och produktion har varit betydande under mars”, skriver Haldex. För första kvartalet räknar Haldex med att omsättningen kommer att minska med 15-20 procent jämfört med motsvarande period föregående år. Rörelsemarginalen förväntas också minska betydligt jämfört med föregående år.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Alimak sänker utdelningsförslaget

”Alimak Group har en stark finansiell ställning, betydande outnyttjade kreditfaciliteter och är bekväm med sin nuvarande kapital- och covenantstruktur. Av försiktighetsskäl är det reviderade förslaget till utdelning avsett att skapa ökad flexibilitet i en tid av osäkerhet,” kommenterar Jan Svensson, styrelseordförande. I rapporten för det fjärde kvartalet 2019 framhöll Alimak att covid-19 skulle påverka dess verksamhet i Kina.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Ny bok: Börspsykologi gör dig till en bättre placerare

Köp boken i vår bokhandel: Du som läser Privata Affärer får köpa boken för 195 kr. Fri frakt inom Sverige. Beställ här.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.