PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 02 April, 07:29

PrivataAffärer - 21 feb 20 kl. 07:17

Kursen 159 kr i Storytels emissionStorytel-aktien stängde på 162,60 kr på torsdagen och rabatten i emission blev därmed 2,3 procent. ”Den riktade emissionen var kraftigt övertecknad. Investerare i den riktade emissionen utgörs av ett stort antal svenska och internationella institutionella investerare som bland annat Handelsbanken Fonder, Livförsäkringsbolaget Skandia, Skandia Fonder, Swedbank Robur, TIN Fonder och Vitruvian Partners”, skriver bolaget. Emissionen omfattar totalt nästan 6 miljoner aktier, vilket var i linje med förhandsbeskedet, och medför en utspädning om cirka 9,6 procent. Kapital ska användas till bolaget ökande investeringar i innehållsproduktion, försäljning och marknadsföring, enligt bolaget.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Storytels, Handelsbanken Fonder, Skandia, Fonder, Robur, TIN Fonder, Vitruvian Partners

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kursen, 159kr i , Storytels, emission
VA - 29 mar 11 kl. 08:10

Epicept genomför emission

29 mars Epicept genomför en riktad emission, denna gång för att ta in 4,6 miljoner dollar. Cirka 7,1 miljoner aktier ska placeras till kursen 0:65 dollar, därtill warranter med en löptid på fem och ett halvt år som ger rätt att teckna 5,3 miljoner aktier till kursen 0:72 dollar. Epicept räknar med att erhålla cirka 4,3 miljoner dollar netto från emissionen som stänger kring den 31 mars.

Dagens PS - 14 jun 18 kl. 10:29

JUST NU: Kursen faller – aktien ”reades ut”

Stockholmsbörsen har inlett torsdagshandeln med lägre kurser, i linje med ledande börser i Europa och utvecklingen i Asien. Efter 72 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,31 procent, medan Stockholm All-Share index (SAX) hade backat 0,36 procent. Störst vinnare på torsdagens börs är de två fusionsaktuella bolagen Tele2 och Com Hem som fått eld i baken efter morgonens planerade schackdrag från Stenbecksfärens Kinnevik som nu föreslår att dela ut hela innehavet i MTG till aktieägarna.

PrivataAffärer - 23 okt 17 kl. 08:22

Kursen 7,5 öre vid Eniros emission

Den emission av stamaktier av serie A, som är ett led i Eniro plan för att renovera balansräkningen, kommer att göras till kursen 7,5 öre. Det framgår av ett pressmeddelande....

PrivataAffärer - 14 feb 20 kl. 07:28

5 procents rabatt i Teslas emission

Om uppgifterna stämmer kommer kursen i emissionen vara omkring 5 procent lägre än den senast betalade kursen på torsdagen, då aktien stängde på 804 dollar, efter att ha stigit just 5 procent efter att initialt ha handlats ned i den tidiga handeln. Tesla lät meddela emission av aktier till ett värde av omkring 3 miljarder dollar, något som enligt flera bedömare är ett sätt att utnyttja den mastiga kursrusning aktien företagit sig de senaste månaderna. Sedan årsskiftet är aktien upp 75 procent.

DI - 07 sep 17 kl. 14:20

Storytels vd har köpt 200 000 aktier i samband med den riktade emissionen

Jonas Tellander har den 6 september köpt 200 000 aktier i ljudboksspecialisten Storytel där han är vd, vilket sker i samband med bolagets genomförda riktade emission. .

PrivataAffärer - 07 sep 17 kl. 08:17

Storytel tog in 200 miljoner i emission

Kursen i den riktade emission, "placing", på drygt 200 miljoner kr som ljudboksföretaget Storytel flaggade för och genomförde på onsdagskvällen blev 67,50 kr....

DI - 12 jan 18 kl. 22:32

Cassandra Oil har gjort en riktad emission till fodringsägare

STOCKHOLM (Direkt) Cassandra Oil har gjort en riktad emission av 9.496.704 aktier, till kursen 0:60 kronor per aktie, till Recall Capital.

DI - 13 jan 18 kl. 07:11

Riktad emission i Cassandra Oil

Cassandra Oil har gjort en riktad emission av 9.496.704 aktier, till kursen 0:60 kronor per aktie, till Recall Capital..

DI - 28 feb 18 kl. 08:28

Fram gör riktad emission

Det Vietnambaserade investeringsbolaget Fram Skandinavien, listat på First North, har genomfört en riktad emission om 444.444 B-aktier till kursen 45 kronor per aktie till "kvalificerade långsiktiga aktieägare". Därmed tillförs bolaget, vars börsvärde är 120 miljoner kronor, cirka 20 miljoner kronor framgår av ett pressmeddelande..

DI - 21 mar 18 kl. 06:56

Norwegian tar in 1,3 miljarder och annonserar ny emission

Det norska flygbolaget Norwegian har tagit in 1,3 miljarder i den riktade emission bolaget flaggade för på tisdagen efter Oslobörsens stängning. Kursen i emissionen sattes till 155 norska kronor.  Det framgår av ett pressmeddelande.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Löfven: Tänk månader – inte veckor

”Vi ska inte tänka veckor, tänk månader bort i tiden”, sade han, och tillade att inte ens experterna vet exakt hur lång tid det kommer att ta. Löfven sade också att det inte heller i nuläget går att sätta en tid på hur länge det inte går att resa eller hur länge vi måste hålla social distans.  .

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Nordeas chefsstrateg tror på amerikanska aktier

Det framgår av Nordeas strategi för april, Global Asset Allocation Strategy, med rubriken Prövande tider. Det blir en snabb recession med en likaledes snabb återhämtning, anser Nordeas chefsstrateg Johan Larsson, som är ansvarig för månadsstrategin. Recessionen är ”självvald”, fast motiverad, och den blir djupare än någonsin under finanskrisen för över tio år sedan.

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Tre köpvärda aktier

Affärssystemsbolaget Fortnox lockar till köp trots utmaningarna under den pågående coronapandemin. ”Vi ser de tillfälliga orosmolnen som ett bra läge att få köpa ett kvalitativt bolag. En aktie för byrålådan”, skriver tidningen.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

”Återhämtningen kan gå snabbare än väntat”

Han hänvisar till en genomgång de gjort av historiska bevis och olika institutioners ekonomiska prognoser. Men hastigheten i coronaviruskrisen resulterar i en enorm ekonomisk osäkerhet. I den här miljön är tidiga uppdateringar av prognoser viktiga för att spegla nyheter och oförutsägbar regeringspolitik, enligt Thompson.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Trading Direkt om kraschen för oljepriset

  Tobbe Roséns tekniska analys handlade om Maha Energy, Lundin Petroleum, Shamaran, Enquest, Africa Oil, Africa Energy, Tethys Oil.   I Nyhetsbyrån Direkts podcast FollowTheMoneys dagsfärska nya avsnitt kan du höra mer om oljemarknadskraschen, vad det är för världsordning vi kommer se när pandemin kan betraktas i backspegeln och maktstriden i världens viktigaste råvarumarknad är över. Avsnittet finns tillgängligt på bland annat Spotify, Apple Podcasts, Acast samt som videoversion på Youtube.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Haldex drar tillbaka helårsprognosen

”Det råder en hög grad av osäkerhet kring såväl kortsiktiga som långsiktiga effekter av covid-19, men störningarna på efterfrågan och produktion har varit betydande under mars”, skriver Haldex. För första kvartalet räknar Haldex med att omsättningen kommer att minska med 15-20 procent jämfört med motsvarande period föregående år. Rörelsemarginalen förväntas också minska betydligt jämfört med föregående år.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Alimak sänker utdelningsförslaget

”Alimak Group har en stark finansiell ställning, betydande outnyttjade kreditfaciliteter och är bekväm med sin nuvarande kapital- och covenantstruktur. Av försiktighetsskäl är det reviderade förslaget till utdelning avsett att skapa ökad flexibilitet i en tid av osäkerhet,” kommenterar Jan Svensson, styrelseordförande. I rapporten för det fjärde kvartalet 2019 framhöll Alimak att covid-19 skulle påverka dess verksamhet i Kina.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Ny bok: Börspsykologi gör dig till en bättre placerare

Köp boken i vår bokhandel: Du som läser Privata Affärer får köpa boken för 195 kr. Fri frakt inom Sverige. Beställ här.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

DNB: Premievärdering av SBB omotiverad

Läs även: Nyfosa pausar miljardköp från SBB ”Givet att bolaget inte tycks ha möjlighet att sälja sina tillgångar i den nuvarande marknadsklimatet, anser vi att det finns en risk på nedsidan till aktiens nuvarande substansvärdespremie”, skriver DNB i en analys på onsdagen efter Nyfosas besked på tisdagen att affären inte kommer att bli av som planerat. SBB sade i samb

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Sifo: 10 procent av svenskarna saknar buffert

Enligt Swedbank står samtidigt många hushåll relativt väl rustade för en lågkonjunktur. Nästan 80 procent uppger att de kan spara minst tio procent av lönen och 70 procent har en sparbuffert på minst två månadslöner, nära hälften har en sparbuffert på tre månadslöner. Swedbank konstaterar att samhället ställs inför stora prövningar i spåren av Corona-utbrottet och trots insatser från regeringen, Riksbanken och Finansinspektionen är många företagare och hushåll oroliga över vad som ska hända med konjunkturen och den egna ekonomin.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.