Dagensanalys.se > Ekonomi

Thursday, 09 April, 15:25

Dagensanalys.se - 20 feb 20 kl. 16:30

Möten i öppna kontorslandskap är stort störningsmoment på kontoretVardagen på kontor fylls allt mer med korta och spontana möten där färre personer deltar. Samtidigt upplevs just möten i närheten av ens egen arbetsyta som ett stort störningsmoment. En undersökning med 7000 kontorsarbetare från Finland, Sverige och Norge visar att hela 56 procent störs av att jobba i kontorslandskap. Det överlägset största störningsmomentet är kollegors prat (55 procent) följt av kollegors telefonsamtal och frågor. Fel temperatur, luftkvalitet och oljud från fastigheten är andra mindre störningsmoment på kontoret.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Finland, Norge, Möten, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Möteni , öppna, kontorslandskapär , stort, störningsmoment, kontoret
Dagensanalys.se - 21 sep 18 kl. 08:26

Öppna kontorslandskap inverkar negativt på kommunikationen

En stor studie som genomförts av forskare på Harvard Business School visar att ett öppet kontorslandskap faktiskt minskar mänskliga interaktioner och istället ökar den digitala kommunikationen mellan medarbetarna. Med andra ord precis tvärtom mot vad öppna kontorslandskap använts för. För flera år sedan började företag införa öppna kontorslandskap som ett sätt att öka interaktionen mellan medarbetarna och se till att alla visste vad som hände på företaget.

Dagensanalys.se - 19 jun 19 kl. 12:01

Öppna kontorslandskap motverkar kommunikation och sänker produktiviteten

Forskning från Harvard Business School visar att ett öppet landskap minskar kommunikationen ”ansikte till ansikte” med hela 70%! Kontorslandskap är idag vanligt på många företag, och tanken är att ett öppet kontor ska främja kommunikation och interaktion mellan människor. Nyttan med öppna landskap har varit starkt ifrågasatt, och även här på Dagens Analys har vi frågat oss vem som egentligen trivs i den här miljön (Vem trivs bäst i öppna landskap?

YLE - 04 jun 17 kl. 16:26

Avhandling: Prat stör mest i öppna kontorslandskap

Ljudmiljön i öppna kontorslandskap stör dem som försöker arbeta där. Ju tydligare det går att urskilja vad andra personer pratar om desto värre, slås det fast i en färsk doktorsavhandling. Akustiska problem orsakar betydligt större skada än enbart missnöje med arbetsmiljön, är slutsatsen i Anna Haapakangas avhandling inom psykologi.

UNT - 07 jun 13 kl. 09:00

Fler sjukdagar i öppna kontorslandskap

Personer som jobbar i öppna kontorslandskap tar ut drygt 60 procent fler sjukdagar än de som har eget kontor. UNT reder ut hur öppna landskap påverkar din hälsa och vad din arbetsgiavre bör göra för att minimera påfrestningar..

Västerbottens Folkblad - 17 jul 13 kl. 07:30

Öppna kontorslandskap blir ofta en stridsfråga

Företagen sparar stora pengar genom att satsa på öppna kontorslandskap. Men kostnader för baksidor som sämre koncentrationsförmåga, stress och fler sjukdagar är svårare att beräkna, [...].

SVT - 07 sep 15 kl. 18:10

Färre bråk i öppna kontorslandskap

I forskningsprojektet som gjorts i samarbete av forskare vid bland annat Kungliga Tekniska högskolan (KTH) och Karolinska institutet har man tittat på hur olika kontorstyper påverkar risken för gräl och konflikter på kontoret. Vilket alternativ är bäst för arbetsfriden - egna rum, öppna kontorslandskap eller kanske till och med att de anställda flyttar runt och inte har egna arbetsplatser?.

Computer Sweden - 05 feb 19 kl. 13:29

Ljudnivån i öppna kontorslandskap ökar – många störs


Nästan 70 procent av alla som arbetar i öppna kontorslandskap uppger att de ofta blir avbrutna. Framför allt störs de av samtal..

GöteborgsPosten - 05 sep 19 kl. 05:00

Stort kunskapsmörker om öppna kontorslandskap

Öppna kontor klassas i dag som en katastrof för vår effektivitet och trivsel på jobbet. Varför berättar ingen att det finns en lösning?.

Entreprenör24 - 04 dec 13 kl. 17:01

Less på öppna kontorslandskap?

Söker du ett nytt kontor? Nu är detta 14 kvadratmeter stora hus i Visby ute till försäljning. Priset?

GöteborgsPosten - 10 sep 19 kl. 13:16

Öppna kontorslandskap stör hjärnans koncentration

Dagens många gånger bristfälliga tekniska lösningar och öppna planlösningar sänker produktiviteten år efter år, skriver Tomas Dalström..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - Igår: 14:49

IT-kapacitet central för att möta pandemier

Rent tekniskt har världen varit mer redo att möta en epidemi som covid-19 än någonsin tidigare. Ändå räckte det inte till för att förhindra utbrottet att bli till en global pandemi. Allt går inte att lösa med teknik, men det finns flaskhalsar i det tekniska maskineriet som hade kunnat ge en större kapacitet för det inom pandemin som kan data och IT-resurser kan förebygga och hantera.

Dagensanalys.se - Igår: 10:01

Sveriges Annonsörer marknadsför Bonniers inlåsta artiklar

När Sveriges Annonsörers VD gör ett uttalande om hur svenska marknadsinvesteringar påverkas av coronakrisen väljer hon att göra det i en inlåst artikel på Bonnier-ägda Resumé. Artikeln ska, enligt ingressen på Sveriges Annonsörers egna hemsida, ta itu med Coronautpandemins påverkan på marknadsförare världen över. Och för att hjälpa sina egna medlemmar att förstå situationen har man valt att göra en undersökning vars resultat nu presenteras i den inlåsta artikeln på Resume.

Dagensanalys.se - Igår: 09:44

HubSpot vill sätta stopp för komplicerad webbplatshantering med lanseringen av CMS Hub

Till skillnad från traditionella CMS-system, som blir allt svårare att hantera när verksamheten växer, kan CMS Hub förenkla webbplatshantering genom att det blir möjligt för flera team att samverka på ett samordnat och effektivt sätt. CMS Hub kommer säljas i två olika varianter, Enterprise och Professional, och kommer att vara tillgängliga från 7 april 2020. Så här förklarar Hubspot sitt nya verktyg: CMS Hub är ett komplett system för växande företag.

Dagensanalys.se - Igår: 09:37

Streamingtoppen – Svenskarnas streamingvanor av film och tv-serier

Just nu trendar Knives Out och Tiger King, men ser vi till hela mars månad så var de mest streamade tv-serierna och filmerna Contagion, Devs och Manhunt. Det visar senaste statistiken från Playpilot, vars nya index bygger på vad 15 000 inloggade svenska användare tittar på från över 25 streamingtjänster. Alla streamingtjänster är hemlighetsfulla med sin data vilket gör det svårt att veta vilka filmer och tv-serier som är mest populära.

Dagensanalys.se - I förrgår: 09:36

Var tredje jobbar hemifrån och tycker det fungerar bra

Var tredje svensk har jobbat mer hemifrån. Av de som arbetat hemifrån anser hela 78 procent att organisationen de jobbar på har de kunskaper och digitala verktyg som krävs, och majoriteten tycker att chefen klarar att leda arbetet digitalt. Det finns dock förbättringspotential när det kommer till IT-säkerheten – 29 procent anser att den försämras vid distansarbete, det framgår i en ny undersökning genomförd av YouGov på uppdrag av det nordiska IT-företaget TietoEVRY.

Dagensanalys.se - I förrgår: 09:29

Medieinvesteringarna rasar över 6 procent

Medieinvesteringarna, förmedlade via Sveriges Mediebyråers medlemmar, minskade med 6,2 procent under mars, jämfört med samma period föregående år. Dessutom hade mars 2020 en extra faktureringsdag, vilket gör tappet ännu större. Siffrorna visar att coronakrisen slår hårt även mot medieinvesteringarna och tuffast hade kategorin bio som uppvisade en negativ tillväxt om 61,6 procent.

Dagensanalys.se - 06 apr 20 kl. 10:42

Quibi är en enorm videosatsning med en rad kändisar

Om du gillar videoklipp i korta format med både a- och b-kändisar kan Quibi vara något för dig. Med så kallade ”quick bites” ska Quibi vara något annorlunda än Youtube, Netflix och alla andra. Bakom tjänsten finner vi ingen annan än medgrundaren av DreamWorks Animation, Jeffrey Katzenberg och Meg Whitman (tidigare vd för eBay och HP).

Dagensanalys.se - 06 apr 20 kl. 10:28

Ivanti lanserar Ivanti Assistants

Ivanti utvidgar sin portfölj med nya enterprise service management-lösningar och lanserar Ivanti Assistants – ett produktpaketet av automatiserade bottar. Tjänsten minskar belastningen hos IT support och helpdesk-team då de nu proaktivt kan ansluta sig till slutanvändare och lösa problem som annars skulle riskerat bli orapporterade eller ignorerade. Ivanti Assistants är en ny familj av molnbaserade bottar för självläkande funktioner för klienterna i systemet och ger IT-organisationen tillgång till ett eget virtuellt supportteam dygnet runt, förklarar Ian Aitchison, senior produktansvarig på […] Inlägget Ivanti lanserar Ivanti Assistants dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - 06 apr 20 kl. 09:44

Gunilla Asker blir vd på produktbolaget Edge

Tidigare marknadsdirektören på ICA Sverige och VD:n för SvD, Gunilla Asker, blir vd för det digitala produktbolaget Edge. Nyligen lanserade bolaget Sveriges första e-handel för HR-tjänster. Gunilla Asker har en gedigen meritlista och nu kliver hon ombord som vd på Edge där hon ska leda och utveckla bolaget framåt.

Dagensanalys.se - 06 apr 20 kl. 09:41

Här är Strategy Awards blytunga jury för 2020

Strategy Awards 2020 jury är utsedd och består av 40 marknadsförare och reklamskapare. Strategy Awards belönar strategiska vägval bakom lösningar som gett framgång och skiljer sig på flera sätt från andra tävlingar. Ett är att alltid välkomna tillbaka ett antal ledamöter från tidigare jurybedömningar, i år 12 stycken, för att på bästa sätt överföra kompetens och erfarenhet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.