DI > Ekonomi

Tuesday, 07 April, 16:13

DI - 20 feb 20 kl. 06:51

SBAB: Oförändrade bostadspriser de kommande två årenBostadspriserna väntas trots den senaste tidens uppgång stå i genomsnitt stilla under de kommande två åren, till följd av måttliga. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
SBAB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SBAB, Oförändrade, bostadspriserde , kommande, två, åren
Cornucopia - 20 feb 20 kl. 10:51

SBAB-prognos: Stillastående bostadspriser i tre år - negativ tillväxt BNP per capitati 2020

SBAB har presenterat sina nya prognoser över svensk ekonomi och svensk bostadsmarknad. Om inte räntorna sänks utan ligger stilla väntar man sig att bostadspriserna står stilla de kommande tre åren, och bostadsspekulanterna får inte längre betalt för att bo. Man sänker sin BNP-prognos för svensk ekonomi innevarande år så mycket att tillväxten i BNP per capita blir negativ.

Affärsvärlden - 13 jun 16 kl. 11:03

SBAB: Oförändrade boräntor

Även om det finns många osäkerhetsfaktorer så talar det mesta för att boräntorna har bottnat, men det låga inflationstrycket innebär dock att det kommer att dröja mellan ett och ett och ett halvt år innan de börjar stiga, det uppger SBAB:s chefsekonom Tor Borg i Boräntenytt..

PrivataAffärer - 20 jun 19 kl. 07:22

SBAB: Fortsatt stort underskott på bostäder

Bristen beror i huvudsak på en historiskt sett hög och ihållande befolkningstillväxt under en längre tid och inte på att bostadsbyggandet inte anpassas snabbt till en förändrad efterfrågan i Sverige. Sverige tillhör, tvärtemot vad som ofta påstås i debatten, ett av de länder där nybyggnationen ändras som snabbast vid efterfrågeförändringar. SBAB konstaterar att det är mycket svårt att bedöma när en bostadsmarknad är i balans utifrån hur behovet och utbudet förhåller sig till varandra.

Affärsvärlden - 12 sep 19 kl. 08:00

SBAB: Då planar bopriserna ut

Efter att tidigare ha räknat med oförändrade bostadspriser i flera år tror nu SBAB att bostadspriserna kan stiga något i år, för att sedan plana ut. Orsaken är lägre räntor..

PrivataAffärer - 01 feb 19 kl. 08:54

SBAB: Många tecken på kommande byggkris

Han pekar på att bostadsbyggarnas försäljning går fortsatt trögt, att döma av bolagens rapporter. – I vår prognos vid halvårsskiftet spådde vi att bostadsbyggandet skulle falla med 30 procent mellan 2017 till 2019. Nu ett drygt halvår senare kommer allt fler tecken på att nedgången till och med kan bli ännu värre.

Ekonomistas - 30 okt 17 kl. 08:25

Höga bostadspriser och ökande skulder inget skäl för skärpt amorteringskrav

Finansinspektionens enda kvarstående argument för det skärpta amorteringskravet – höga bostadspriser och ökande skulder – håller inte. Bostadspriserna är höga av naturliga och fundamentala skäl och skulderna ökar naturligt i förhållande till disponibel inkomst med eftersläpning. FI bedömer dessutom att de finansiella stabilitetsriskerna kopplade till skulderna är små.

Cornucopia - 12 sep 19 kl. 11:32

SBAB: Stillastående bostadspriser väntas 2020 - 2022

Den statliga bolånebanken SBAB konstaterar att bostadspriserna kommer stå stilla fra möver även om år 2019 innebär en fortsatt kraftig uppgång under resten av året. Den svenska ekonomin väntas nu vara svag de kommande åren, och det saknas alltså möjlighet för stigande bostadspriser. Samtidigt menar banken att om inte hushållen får ta mer lån hos SBAB så kan man inte bygga ikapp underskottet av bostäder.

PrivataAffärer - 07 feb 19 kl. 07:34

SBAB: Bostadsägarna tror på högre priser

”Vi ser i vår undersökning, som riktar sig till hushåll som redan äger ett boende, att hushållen verkar mer positiva kring prisutvecklingen jämfört med de senaste resultaten i exempelvis Erik Olssons och SEB:s boprisindikatorer”, säger SBAB:s chefekonom Robert Boije i en kommentar. Frågan som ställts till bostadsägarna är hur priset på den egna bostaden kommer att utvecklas på ett och tre års sikt. Robert Boije noterar att man generellt sett kanske borde vara mer positiv till prisutvecklingen på ens egen bostad.

PrivataAffärer - 10 sep 19 kl. 06:59

SBAB: Fler tror att egna bostaden kommer stiga i pris

”Det är en tydlig uppgång i andelen hushåll som tror på stigande bostadspriser med upp till 5 procent på ett års sikt jämfört med när vi ställde samma fråga i maj. Minskande oro för räntehöjningar är en trolig förklaring. Andelen som tror på stigande bostadspriser och att det beror på lägre bostadsräntor har ökat från 2 till 6 procent mellan maj och augusti”, säger SBAB:s chefekonom Robert Boije i en kommentar.

PrivataAffärer - 27 maj 19 kl. 07:04

SBAB: Färre tror egna bostaden kommer att sjunka i pris

  ”Det är en tydlig nedgång i andelen hushåll som tror på fallande bostadspriser på 1 års sikt jämfört med när vi ställde samma fråga i februari. En trolig förklaring till det är att Riksbanken sedan dess justerat ned utsikterna för kommande höjningar av reporäntan”, säger SBAB:s chefekonom Robert Boije i en kommentar. På ett års sikt tror 47 procent av de hushåll som äger en bostad att den egna bostaden kommer att öka i värde, medan 7 procent tror att priset kommer att minska.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

First North-bolaget genomför permitteringar

First North-bolaget Nepa, som gör mjukvara för marknadsundersökningar, vidtar åtgärder för att möta den ökade osäkerhet som coronaviruset….

DI - 15 minuter sedan

Hårdblankade och kollapsade kaffekedjan handelsstoppas

Den kinesiska kaffekedjan Luckin Coffee har handelsstoppats. Anledningen till stoppet uppges vara ”på grund av kommande nyheter”..

DI - 15 minuter sedan

Donald Trump tittar på områden som kan öppnas upp igen

USA:s president Donald Trump tittar på områden i landet där ekonomin kan öppnas upp igen..

DI - 15 minuter sedan

Merizole minskar i TF Bank

Merizole Holding har sålt cirka 1 miljoner aktier i nischbanken TF Bank varefter innehavet uppgår till drygt 0,5 miljoner aktier,.

DI - 30 minuter sedan

16.00: Stefan Löfven håller presskonferens

Statsminister Stefan Löfven, vice statsminister Isabella Lövin och socialminister Lena Hallengren håller presskonferens klockan 16..

DI - 45 minuter sedan

Tusentals miljarder i EU:s coronakamp

Spänningarna är många när EU-ländernas finansministrar ska enas om hur coronakrisens ekonomiska effekter ska bekämpas. – Det största och….

DI - 45 minuter sedan

Norwegian flyttar fram kvartalsrapport

Norwegian flyttar fram presentationen för första kvartalet från den 30 april till den 27 maj..

DI - 1 timme sedan

Nya kraftiga uppgångar att vänta på Wall Street

Terminerna för USA-börserna pekade på tisdagseftermiddagen mot ännu en dag med stigande kurser på Wall Street, i alla fall i handelns….

DI - 1 timme sedan

Norsk arbetslöshet fortsätter öka

Coronakrisen och Norges åtgärder för att hindra smittspridning slår stenhårt mot norsk arbetsmarknad..

DI - 1 timme sedan

Viruschocken ritar om kartan – Wallenberg ohotade börskungar

Viruschocken har inte bara skakat om världen, stängt ned samhällen och sänkt aktiemarknaderna. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.