Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 07 April, 15:54

Helsingborgs Dagblad - 20 feb 20 kl. 06:46

Klimathänsyn när Australiens bränder utredsEn nationell utredning om Australiens förödande bränder har tillsatts, skriver Sydney Morning Herald. Den kommer att ta hänsyn till klimatförändringar och fokusera på praktiska åtgärder för att förhindra och mildra skogsbränder och andra naturkatastrofe.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Australiens, Sydney Morning Herald

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klimathänsynnär , Australiens, bränderutreds
Sydsvenskan - 20 feb 20 kl. 06:46

Klimathänsyn när Australiens bränder utreds

En nationell utredning om Australiens förödande bränder har tillsatts, skriver Sydney Morning Herald. Den kommer att ta hänsyn till klimatförändringar och fokusera på praktiska åtgärder för att förhindra och mildra skogsbränder och andra naturkatastrofe.

Aftonbladet - 20 feb 20 kl. 06:46

Klimathänsyn när Australiens bränder utreds

▸ En nationell utredning om Australiens förödande bränder har tillsatts, skriver Sydney Morning Herald..

UNT - 20 feb 20 kl. 06:46

Klimathänsyn när Australiens bränder utreds

En nationell utredning om Australiens förödande bränder har tillsatts, skriver Sydney Morning Herald..

GöteborgsPosten - 20 feb 20 kl. 06:46

Klimathänsyn när Australiens bränder utreds

En nationell utredning om Australiens förödande bränder har tillsatts, skriver.

SR - 01 mar 20 kl. 15:04

Klimathänsyn när katastrofsommaren ska utredas

Efter de katastrofala skogsbränderna i Australien har nu en nationell utredning tillsatts. Den kommer att ta hänsyn till klimatförändringar och fokusera på praktiska åtgärder. Det för komma med förslag på hur man i framtiden ska kunna mildra effekterna av skogsbränder och andra naturkatastrofer, enligt landets premiärminister Scott Morrison..

Supermiljöbloggen - 29 okt 14 kl. 16:08

Fossila pensionspengar kritiseras

När det gäller pensionspengar är Sjunde AP-fonden (AP7) den största aktören, helt enkelt eftersom de hanterar pensionspengarna för alla som inte aktivt valt något annat. Nu har de gett sig ut för att försvara sina fossila innehav och motarbeta miljökrav, vilket fått många aktörer att ilskna till. I en artikel på DN Debatt hävdar AP7 att folk inte vill ha sämre avkastning på sina pensionspengar och att man därför inte borde ställa krav på förvaltningen av dem: En kvalificerad majoritet, tre av fyra svenskar, tycker inte att hänsynen till etik och miljö får leda till sänkta pensioner.

YLE - 25 sep 15 kl. 12:46

Idag skrivs FN-historia – 17 nya utvecklingsmål antas

På fredag inleds ett historiskt FN-möte i New York. Medlemsländerna ska anta de nya utvecklingsmålen, som ersätter de så kallade millenniemålen. Så gott som alla världens länder är representerade på det tre dagar långa toppmötet.

YLE - 25 sep 15 kl. 12:46

FN antar 17 nya utvecklingsmål

På fredag inleds ett historiskt FN-möte i New York. Medlemsländerna ska anta de nya utvecklingsmålen, som ersätter de så kallade millenniemålen. Så gott som alla världens länder är representerade på det tre dagar långa toppmötet.

Kristianstadsbladet - 02 jul 13 kl. 03:50

Region Skånes skattemissbruk

Bör Region Skåne och Blekinge landsting slippa elskatt som bonden med sin lilla vindsnurra på gården?
Skåne spenderar 350 miljoner och Blekinge 35 miljoner av skattemedel på vindkraft någonstans i Sverige. Båda räknar med skattebefrielse (36 öre per kWh) för el som används i verksamheten plus intäkter från elcertifikat på 18 öre per kWh, som elkonsumenterna står för.

Skånskan - 29 maj 16 kl. 14:00

God samarbetstanke om miljö och bistånd

Opinion Nya vice statsminister Isabella Lövin skriver i en debattartikel i Dagens Nyheter att hon vill ta ett helhetsgrepp på bistånd och klimat i sin nya roll som minister med ansvar för dessa frågor. Hon menar att klimathänsyn ska ses som en del av biståndet och inte som en separat faktor. Det är ett klokt tankesätt.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Leksand jagar Modotränaren

SHL-klubben Leksand vill ha Modos succétränare Björn Hellkvist. Och han är intresserad. – De kontaktade mig för tio dagar sedan och det är väldigt kittlande, säger Hellkvist till Aftonbladet.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

”Behöver flytta Hellströms konserter”

Det ser mindre och mindre troligt ut att Håkan Hellströms fyra konserter på Ullevi i sommar blir av enligt plan, skriver Aftonbladet. Arrangören FKP Scorpio lovar att besked till alla som har köpt biljetter kommer inom två veckor, men att det inte är ak.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

”Värvet” gör specialsäsong – om coronaviruset

Intervjupodden "Värvet" kommer bara att ägna sig åt samhällsviktiga personer under coronakrisen. Intervjuaren Kristoffer Triumf kommer att träffa allt från sjukvårdare och läkare till dagligvaruhandlare och skolpersonal. “Tanken på den nya serien har fu.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Korvgrillning utomhus dämpar coronaoron

Föreningen RSMH Laholm har pausat loppisbutiken och inomhusaktiviteterna..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Expert: Sjuk BoJo får britter att se allvaret

"När katten är borta dansar råttorna på bordet." Så beskriver en brittisk professor för TT det som pågår i Storbritannien medan premiärminister Boris "BoJo" Johnson intensivvårdas för covid-19. Boris Johnsons försämrade hälsoläge har sänt chockvågor gen.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Bil började brinna i Viken

Elden släcktes innan räddningstjänsten kom fram..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Trotjänaren stannar i FCH: ”Jag har ett fortsatt driv”

Kristoffer Fält har förlängt sitt kontrakt..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

WHO uppmanar till försiktighet

Världshälsoorganisationen WHO har än så länge inga övergripande rekommendationer för hur länder och regioner ska gå tillväga när de lyfter restriktioner som införts för att minska smittspridningen av det nya coronaviruset. Men WHO uppmanar länder att in.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Nilssons tränare: ”Största talang jag sett”

Jean-Marc Chabloz rekryteras till skidskyttelandslaget som extra skyttetränare. Han blir nyckeln för att ta Stina Nilsson till OS 2022. – Hon är den största talang jag sett, säger schweizaren själv.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Copenhagen Jazz Festival ställer in

Stoppas för första gången på mer än 40 år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.