UT > Nyheter

Monday, 30 March, 01:27

UT - 19 feb 20 kl. 00:00

Debatt: Berg och SD sticker huvudet i sandenReplik på Martin Bergs (SD) insändare (UT 4/2)..
Läs mer på UT
Läs mer om:
SD, Martin Bergs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Bergoch SD , sticker, huvudeti , sanden
Dagens PS - 07 apr 17 kl. 11:40

Analys: ”Vi sticker huvudet i sanden”

Di:s Henrik Mitelman konstaterar att skuldberget bara växer i Sverige – och att det är ”hushållen som oroar”. Den stora frågan för sverige och världen i stort är ”när och hur skuldbubblan spricker”, menar han och slår fast att Sverige skiljer sig från resten av världen där det är staterna – och inte hushållen – som hukar under skuldberget. Framtida, globala ränteuppgångar kommer, enligt Henrik Mitelman, slå extra hårt mot Sverige där privatpersoner är mer skuldsatta än alla andra.

Kristianstadsbladet - 19 okt 19 kl. 12:03

Debatt: Är erosionen i Åhus en del av bluffen, Björn Söder?

När Björn Söder (SD) på tisdagens kommunfullmäktige gav sig in i klimatdebatten visade han med all önskvärd tydlighet hur okunnig om klimatfrågan han är. Frågan är om bara han gav uttryck för sin egen förnekelse eller om det var ett eko från partiets kärna, som annars gärna sticker huvudet i sanden när det kommer till klimatfrågor, skriver Liberalernas Henny Tillberg,.

SVT Debatt - 17 jan 14 kl. 12:35

Ge alla tak över huvudet – vi har råd

HEMLÖSHET Varje dag träffar jag människor som tvingas bo i tält eller sova i provisoriskt byggda skjul i skogen. Läget är akut för många EU-medborgare som kommer till Sverige. De platser som Stockholm Stad erbjuder är alldeles för få och många drar nitlott kväll efter kväll i sänglotteriet.

SVT Debatt - 02 maj 14 kl. 07:00

Joe Hill hade skakat på huvudet

1 MAJ Människor i arbetsmarknadens marginaler kände sig sannolikt inte särskilt hemma i årets första maj-tåg. Få paroller utgick från deras situation. I Sverige får i väntan på himmelrikets paj arbetaren nöja sig med ett ”konsensusskapande jobbskatteavdrag”.

SVT Debatt - 11 apr 18 kl. 15:59

Aase Berg: ”Bort med Snille och Smak – in med Skärpa och Klarspråk!”

”Skicka alla ledamöter på studiebesök till Sveriges Författarfond, där man hanterar sina tillgångar med hög transparens och tidsbegränsade förordnanden som motverkar fjäskbaserad vänskapskorruption, och släng ut narcissisterna och de flummiga teologerna och yogabuddhisterna och plocka in rationella nördar med sinne för obehagliga sanningar, typ Lena Andersson och PC Jersild”, skriver Aase Berg..

SVT - 05 jul 13 kl. 17:43

?Ni sticker huvudet i sanden?

Se debatten mellan integrationsminister Erik Ullenhag (FP) och Socialdemokraternas skolpolitiske talesperson Ibrahim Baylan som diskuterade de ekonomiska klyftorna..

SVT - 27 aug 13 kl. 08:57

USA sticker huvudet i ett getingbo

Enligt Washington Post överväger president Obama en begränsad militär attack mot Syrien som straff för gasattacker. Trots starka reaktioner är försiktighet det som präglar USA:s hållning till Syrien. Rädslan är stor att militära attacker kan utlösa en katastrof i regionen..

SVT Debatt - 12 dec 13 kl. 15:11

Trailer Debatt, 12/12: Expressenpubliceringar och Mandela

Expressen publicerade i veckan namn på personer som skrivit rasistiska inlägg på sajten Avpixlat. Är det rätt att hänga ut människor som inte är offentliga eller folkvalda politiker? Deltar gör, bland andra, Gert Gelotte, Anna Troberg, Nikke Lindqvist och Nils Funcke.

SVT Debatt - 08 jan 14 kl. 13:25

Debatt 12/12: Expressenpubliceringar och Mandela

Expressen publicerade i veckan namn på personer som skrivit rasistiska inlägg på sajten Avpixlat. Är det rätt att hänga ut människor som inte är offentliga eller folkvalda politiker? Deltar gör, bland andra, Gert Gelotte, Anna Troberg, Nikke Lindqvist och Nils Funcke.

Blekinge Läns tidning - 16 okt 16 kl. 05:30

LSS-reformen kräver politiker som inte sticker huvudet i sanden

När kostnaderna för assistansersättningen skenar är det vård, skola och omsorg som tvingas till hårda besparingar. Att ställa utsatta grupper mot varandra är tufft, men sådan är den politiska verkligheten..

Fler nyheter från UT

UT - 6 timmar sedan

Återvändaren Albert Nilsson siktar mot stjärnorna på hemmaplan

I spåret av coronautbrottet fick Tvärredsbördige Albert Nilsson avsluta sista terminen i USA tidigare än väntat. Nu laddar han inför den något senarelagda vårsäsongen på hemmaplan. .

UT - 10 timmar sedan

Brott: Åtalas för grovt rattfylleri

En man i 25-årsåldern åtalas nu vid Borås tingsrätt misstänkt för grovt rattfylleri..

UT - 12 timmar sedan

Andra raka för Månstad mot Sjötofta

Andra matchen mot Sjötofta slutade återigen med Månstad–seger. Men frågan är hur man ska göra medan man väntar på seriestart och det tredje mötet – det som är på allvar..

UT - 14 timmar sedan

Övernattade på kundtoalett – vägrade komma ut

Polisen fick rycka ut med tre patruller..

UT - 14 timmar sedan

Skilsmässa inom handbollen: ”Finns ingen schism”

KFUM Ulricehamn och Borås HK går skilda vägar. Efter två år med gemensamt seniorlag i herrarnas division 3 väljer KFUM att avsluta samarbetet. – Spelarna ville det här, säger klubbchefen Henrik Lindgren..

UT - 17 timmar sedan

Biblioteket levererar färgstark läsglädje på hjul

Utsidan är prydd med konstverk i regnbågens alla färger. Insidan innehåller ett minst lika färgstarkt bokregister. Kommunens nya husvagn fungerar både som bibliotek och streetart.

UT - 20 timmar sedan

Efter efterlysningen – fördubblade lager av handsprit

Den interna efterlysningen av handsprit för äldreomsorgens räkning gav bättre resultat än väntat. Resultatet blev att lagret fördubblades. .

UT - Igår: 00:00

Insändare: Bygg mer utanför stan

För några månader sedan skrev jag en insändare till UT om att det borde satsas på gruppbostäder utanför stan. Men det gäller också vanliga lägenheter..

UT - Igår: 00:00

Insändare: Hur går den bilden ihop med ett nedläggningshotat fritidshem?

I Grönahög är det ideella engagemanget i våra föreningar stort. Vi i föreningarna tillsammans med våra medlemmar är vana vid att på egen hand genomföra projekt och kämpa för vår bygd..

UT - Igår: 18:13

Målen var det positiva på Dalshov

Det som skulle ha varit genrepet inför seriestarten blev istället ett mediokert avslut på första försäsongen. – Avslaget, är Erik Anderssons betyg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.