GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 09 April, 19:34

GöteborgsPosten - 18 feb 20 kl. 14:22

Nygamla skatteparadis på EU-listaPanama gör comeback på EU:s svarta lista över skatteparadis. Och efter brexit blir Kajmanöarna första brittiska område att listas..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
EU, Kajmanöarna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nygamla, skatteparadis, EU-lista
Sydsvenskan - 29 apr 13 kl. 19:39

Tre nygamla på het lista

Tre nygamla ansikten finns på Malmö Redhawks heta lista och stämmer in på beskrivningen "tuff back med uppoffrande spelstil": Teemu Kesä, Fredrik Svensson och Anton Blomqvist..

YLE - 11 apr 13 kl. 06:16

Hautala: Finland behöver egen lista över skatteparadis

Enligt utveklingsminister Heidi Hautala, som ansvarar för statens ägarstyrning, borde Finland göra upp en egen lista över länder som kan klassas som skatteparadis. Den internationella organisationen för ekonomisk utvekcling OECD har redan en lista på över länder som inte följer internationella skattenormer. Enligt Hautala är OECD:s lista ändå inte tillräckligt omfattande.

Dagens PS - 15 jan 18 kl. 16:52

EU:s lista över skatteparadis krymper

"Skammen att stå på listan har haft stor effekt", säger Sveriges finansminister Magdalena Andersson (S). EU kan komma att stryka flera länder från sin svarta lista över länder som kan betecknas som skatteparadis däribland Panama, Sydkorea, Förenade Arabemiraten, Barbados, Grenada, Macao, Mongoliet och Tunisien. Det rapporterar Reuters och hänvisar till dokument som man tagit del av.

Helsingborgs Dagblad - 21 dec 15 kl. 16:58

Lista på skatteparadis krymper

Frankrike stryker brittiska Jungfruöarna och Montserrat från listan över skatteparadis som inte samarbetar med myndigheterna för att motverka skattebedrägerier.Dekretet undertecknades av finansminister Michel Sapin på måndagen."Nästan alla förfrågningar som förmedlats till brittiska Jungfruöarna har avslutats", skriver finansdepartementet i ett uttalande.

Dagens PS - 04 dec 17 kl. 12:30

EU:s finansministrar svartlistar skatteparadis

EU-länderna är dock inte eniga om hur hård bedömningen ska vara. Det här rapporterar Nyhetsbyrån Direkt, som uppger att EU:s finansministrar möts i morgon, tisdag, och att ett antal länder och territorier då kan komma att hamna på EU:s svarta skatteparadislista. På ekofinmötet väntas däremot diskussionen om hur digitala jättar som Google och Facebook ska beskattas skjutas upp.

Sydsvenskan - 29 apr 13 kl. 19:39

Tre nygamla ansikten på het lista

Tre nygamla ansikten finns på Malmö Redhawks heta lista och stämmer in på beskrivningen "tuff back med uppoffrande spelstil": Teemu Kesä, Fredrik Svensson och Anton Blomqvist..

DI - 07 apr 16 kl. 12:19

"EU bör lista och straffa skatteparadis"

EU-länderna bör enas om en gemensam lista över skatteparadis inom sex månader. Det sade EU:s skattekommissionär Pierre Moscovici vid en presskonferens på torsdagen, då han kommenterade avslöjandena om Panamapapprena..

DI - 10 nov 17 kl. 12:30

Experter: EU:s svarta lista över skatteparadis löser ingenting

EU arbetar på att ta fram en ”svart lista” över skatteparadis innan årsslutet. Sverige är pådrivande, men experter dömer ut initiativet på förhand. ”Listan är ett kvitto på att EU inte vågar städa upp på sin egen bakgård”, säger en forskare..

DN - 28 nov 17 kl. 15:44

EU:s skatteparadis slipper svartlistning

EU:s svarta lista över skatteparadis riskerar bli svag eller till och med tom, befarar organisationen Oxfam. Exempelvis kommer inte EU-länder som varit dragplåster för skatteplanering att ingå. Finansminister Magdalena Andersson hoppas på en väl avvägd lista..

Sydsvenskan - 05 dec 17 kl. 05:30

EU-länder listar skatteparadis

Vilka blir det? Och hur många? Och vilka straff ska de hotas med?

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Påskvädret bjuder på blandad kompott

Årets påskhelg bjuder på varierande väderlek – solsken, snö och regnskurar..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Raketer mot amerikansk flygbas i Afghanistan

En amerikansk flygbas i Afghanistan har träffats av fem raketer. Inga människor skadades, rapporterar den Natoledda styrkan på plats..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Woods stäms på 300 000 efter selfiebråk

Tiger Woods och hans caddie Joe LaCava stäms av en man som gjorde sig illa när han blev bortknuffad av caddien under en golftävling 2018..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Så fortsätter rysk balett – trots corona

Man kan ta dansarna från baletten, men man kan inte ta baletten från dansarna – det verkar i alla fall gälla de som är verksamma vi Michailovskijteatern i Ryssland. Trots att teatern är stängd på grund av coronaviruset fortsätter showen – från dansarnas kök..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Centralbank direktfinansierar stödåtgärder

Coronapandemin har på några veckor ökat stressen rejält på obligationsmarknaden. Den brittiska centralbanken Bank of England öppnar därför nu för direktfinansiering av stödåtgärder som landets regering vidtar för att hantera coronakrisen, rapporterar tidningen Financial Times..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Överklagan avslås – Dalen degraderas

Riksidrottsnämnden avslår IBK Dalens överklagan. Därmed får innebandyklubben ställa in sig på spel i allsvenskan nästa säsong..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Fis krisplan: Kan stryka världscuplopp

Coronapandemin satte stopp för längdåkarnas världscupsäsong i förtid – och den kan också få effekt på nästa säsong..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Brant nedgång i flyget på Landvetter

Flygandet på Landvetter minskade dramatiskt i mars. Nu går ett plan om dagen..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

E6 öppen igen efter krock

Två bilar krockade vid Gullbergsvass i norrgående riktning, precis innan tunneln. Räddningstjänst och ambulans var på plats. Tre filer var avstängda under räddningsarbetet..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Sökte vårdpersonal – fick för många ansökningar

Kommunchefen: "Ett högre gensvar än vi kunde drömma om"..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.