DI > Ekonomi

Saturday, 04 April, 16:53

DI - 18 feb 20 kl. 21:04

Kommunernas miljardklipp på börsen ger ny huvudvärkKommuner och regionernas placeringar har vuxit med mer än 14 miljarder på en stigande börs, men värdestegringen kan ge en felaktig bild av. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunernas, miljardklipp, börsenger ny , huvudvärk
Dagens PS - 08 okt 19 kl. 07:30

Stefan Persson gör miljardklipp i H&M

Hittills i år har klädjättens storägare tjänat 1,6 miljarder kronor. Det här uppger Dina Pengar i Expressen och förklarar att H&M:s aktie på måndagen passerade 200 kronor på Stockholmsbörsen. Det är en nivå som kursen inte legat på sedan december 2017, framgår det och innebär att aktiekursen rusat med snudd på 60 procent sedan i början av januari i år då den låg på 129 kronor.

YLE - 30 nov 12 kl. 05:12

Radar: Anonyma ägare på finska börsen

Utländska ägare på finska börsen är anonyma men Radars granskning visar att ett av världens största fondbolag Capital Group äger aktier i finländska börsbolag med över 2 miljarder euro. Fondbolaget är till exempel försäkringsbolaget Sampos tredje största ägare. Här syns Capital Groups ägande i Finland.

Expressen - 12 sep 13 kl. 09:06

Syskonen Stenbecks miljardklipp på börsen

Börsen har stigit nästan 17 procent i år. De stora vinnarna är syskonen Cristina och Max Stenbeck vars aktieinnehav ökat i värde med 2,8 miljarder sedan årsskiftet, rapporterar Dagens Industri..

Dagens PS - 30 maj 17 kl. 11:47

Galna börsrallyt: 87 Mdr rikare på en enda aktie

På fem månader har den kinesiske fastighetsmogulen Hui Ka Yans förmögenhet nära fördubblats till 21,3 miljarder dollar. Det innebär att ordföranden i bolaget China Evergrande blivit motsvarande 87 miljarder kronor rikare på mindre än sex månader, skriver amerikanska CNN Money som gjort beräkningar baserat på data från analysföretaget Hurun Report. Den sanslösa värdeökningen beror på mogulens ägande i det egna bolaget vars aktie rusat trefaldigt sedan årsskiftet.

Expressen - 21 mar 18 kl. 08:52

Spotifys grundare kan sälja för 16 miljarder

Grundaren av Spotify, svenske Daniel Ek, kan göra ett miljardklipp när företaget ska noteras på börsen.Enligt dokument som skickats till amerikanska finansmyndigheter har Ek rätt att sälja Spotifyaktier för upp till 16 miljarder kronor vid noteringen i New York, skriver Di Digital..

Kristianstadsbladet - 12 jun 14 kl. 14:43

Borg sågar bostadsförslag


Bokriskommittén vill lösa bostadsbristen genom att marknadsanpassa hyrorna med en maximal höjning på fem procent per år. Reavinstbeskattningen vid försäljning av villor och bostadsrätter ska sänkas tillsammans med skatten på uppskov. Och för att få fart på byggandet vill man inskränka kommunernas användning av planmonopolet.

BT - 12 jun 14 kl. 14:45

Borg sågar bostadsförslag

Bokriskommittén vill lösa bostadsbristen genom att marknadsanpassa hyrorna med en maximal höjning på fem procent per år. Reavinstbeskattningen vid försäljning av villor och bostadsrätter ska sänkas tillsammans med skatten på uppskov. Och för att få fart på byggandet vill man inskränka kommunernas användning av planmonopolet.

Cornucopia - 22 okt 15 kl. 13:52

Staten behöver låna minst 29 GSEK till krisen - räntorna fortsätter uppåt

Migrationsverket publicerade idag sin oktoberprognos över migrationskrisen, samt vilka direkta kostnader myndigheten beräknas få på grund av de asylsökande. Lånebehovet för svenska staten stiger med minst 29 miljarder eller 0.7% av BNP under 2016, givet minskande asylströmmar nästa år.

YLE - 16 jan 17 kl. 19:17

Stort behov av behöriga lärare - nästan 100 lediga tjänster i Helsingforsregionens svenska skolor

Den som är behörig lärare och vill jobba i huvudstadsregionen har många potentiella arbetsplatser att skicka sin ansökan till. Också i år är läget bäst i Grankulla medan många platser är lediga i Kyrkslätt och Helsingfors. I Kyrkslätt finns det också i år många lediga tjänster vid de svenska skolorna.

DI - 27 maj 13 kl. 07:31

Nyheter i korthetmåndagen den 27 maj

HÖGRE RUT-AVDRAG FÖR PENSIONÄRER? Arbetsgivarorganisationen Almega har tagit fram ett förslag om högre RUT-avdrag för pensionärer. Regeringen uppges diskutera förslaget.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Stängda gränsen förlamar Storlien: ”Norrmän står för 95 procent av omsättningen”

80 nya arbetstillfällen – i en by med 70 invånare. Storlienborna hoppas att den nya gränshandelssatsningen Fjellhandel ska ge nya invånare,.

DI - 10 minuter sedan

Hotell blir till lyxkarantän i Schweiz

Coronakrisen har fått den globala hotell- och turistindustrin att mer eller mindre kollapsa..

DI - 45 minuter sedan

Frankrike backar om beslagtagna svenska masker

Fyra miljoner skyddsmasker som det svenska företaget Mölnlycke hade importerat från Kina fastnade i Frankrike, då landet hävdade rätten att….

DI - 1 timme sedan

Mästargasell öppnar nytt mitt i krisen – ölfantaster får träffas på avstånd

Sveriges snabbast växande hantverksbryggeri Poppels Bryggeri med vd Mats Wahlström trotsar krisen och öppnar restaurang med stöd av sina….

DI - 1 timme sedan

SL:s uppmaning – färre ska åka kollektivt

Storstockholms lokaltrafik, SL, uppmanar alla som inte absolut måste resa att nyttja kollektivtrafiken..

DI - 2 timmar sedan

Corona slår mot Trumps privata affärer – 1.500 får gå

Donald Trump har tvingats säga upp eller permittera 1.500 personer från sitt eget hotellimperium..

DI - 2 timmar sedan

Försäkringsbolagen som vägrar ta hem strandade svenskar

Flera svenskar som reste utomlands före UD:s avrådan har på egen hand fått ta sig hem efter uppmaning att lämna landet..

DI - 2 timmar sedan

UD betalar inte hemresor - tipsar om ambassadlån

Flera svenskar upplever att de inte har råd att ta sig hem efter att ha blivit strandsatta utomlands..

DI - 2 timmar sedan

Konjunkturinstitutets chef: Modellerna är helt värdelösa

Den kommande lågkonjunkturen kan bli värre än både finanskrisen och 30-talsdepressionen..

DI - 2 timmar sedan

Gasexplosion i femvåningshus utanför Moskva

Flera lägenheter kan ha totalförstörts efter en gasexplosion i ett femvåningshus utanför Moskva, rapporterar den oberoende nyhetsbyrån….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.