SR > Nyheter

Saturday, 04 April, 04:08

SR - 18 feb 20 kl. 05:45

Hårdare regler för volontärer i GreklandI Grekland har den nya högerregeringen skärpt reglerna för frivilligorganisationerna, så kallade NGOs, som hjälper asylsökande i läger som Moria på Lesbos med mat och vård..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Grekland, NGOs, Moria, Lesbos

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hårdare, reglerför , volontäreri , Grekland
SVT Debatt - 10 apr 14 kl. 13:36

Volontärer på barnhem gör ett viktigt jobb

VOLONTÄRER Det vissa kallar ”kramturism” är något helt annat än det vi kallar volontärarbete. I en perfekt värld behöver inga barn bo på barnhem, men som det ser ut i dag så är behovet av barnhem stort. Volontärerna hjälper till med både arbete och pengar.

Cornucopia - 03 jun 17 kl. 10:55

Putin hotar Sverige - nyttiga volontärer och inflytelseagenter rycker ut

Grannlandet Rysslands diktator Vladimir Putin har uttalat nya hot mot Sverige, samtidigt som ryska Norra Flottan nu går in i Östersjön, inklusive flera kärnvapenbestyckade fartyg. Det är symptomatiskt att den svenska "fredsrörelsen" tiger i sin kritik av detta, medan övriga nyttiga volontärer och inflytelseagenter rycker ut till diktatorn Putins försvar.
Den ryska delrepubliken Sveriges flagga, när de svenska inflytelseagenterna och nyttiga volontärerna får bestämma.

NT - 11 apr 14 kl. 15:46

Volontärer måste betala för att jobba

Betala 500 kronor i deposition om du vill jobba som volontär på Bråvalla festival. Annars blir det inget jobb enligt festivalens nya hårdare regler..

Corren - 11 apr 14 kl. 16:46

Volontärer på Bråvalla får betala för att jobba

Betala 500 kronor i deposition om du vill jobba som volontär på Bråvalla festival. Annars blir det inget jobb enligt festivalens nya hårdare regler..

SR - 03 maj 15 kl. 12:00

Många volontärer hjälper flyktingar i Grekland

Trots den ekonomiska krisen i Grekland är många villiga att hjälpa alla de flyktingar som kommer med båt från Turkiet. Klädinsamling, matutdelning och på ön Lesbos organiserar volontärer boende för de som släppts ur statens låsta flyktingförvar..

SR - 06 mar 20 kl. 06:29

Attacker mot flyktingar och volontärer i Grekland

Oroligheterna i Grekland har eskalerat de senaste dygnen, och från öarna närmast Turkiets kust, Lesbos, Chios och Kos kommer nu rapporter om attacker mot volontärer, journalister och flyktingar..

Dagensanalys.se - 28 aug 19 kl. 20:10

Hårdare regler för politiska annonsörer på Facebook

Facebook rustar upp inför amerikanska presidentvalet nästa år och skärper nu sina regler för politiska annonsörer. De nya reglerna träder i kraft under september månad och annonsörer som har pågående kampanjer får 30 dagar på sig att anpassa dem. De som misslyckas att följa reglerna kommer få sina annonskampanjer pausade.

Cornucopia - 18 nov 16 kl. 10:59

Kremls kommentarsagenter: Mest nyttiga volontärer, få påverkansoperatörer

Under onsdagen och torsdagen genomförde jag ett praktiskt test av aktiviteten hos Kremls kommentarsagenter, aka troll. Slutsatsen är att de mest består av nyttiga svenska volontärer och få ryska påverkansoperatörer. Följden av det är också att Kreml inte för stunden mobiliserat sina påverkansoperatörer och att man inte planerar något just nu, då det anekdotiskt kan vara betydligt värre aktivitet när Ryssland samtidigt genomför t ex beredskapskontroller, annekteringar av grannländer eller bombningar av sjukhus.

SVT Debatt - 03 jun 13 kl. 06:10

Välvilliga volontärer lockas in i barnhemsindustrin

BARNHEMSTURISM Allt fler ungdomar åker till fattiga länder för att volontärarbeta på barnhem. Det är fantastiskt med all denna goda vilja ? problemet är att den kan skada mer än den hjälper.

Barometern - 22 jul 13 kl. 07:47

Volontärer länk mellan polis och allmänhet

För drygt tre år sedan startade ett försök med volontärpoliser i Högsby och Mönsterås. Efter en utvärdering beslöt polisen för drygt ett år sedan att fortsätta med volontärer och att utvidga till hela Kalmar och Kronobergs län. ?

Trelleborgs Allehanda - 17 sep 13 kl. 21:47

Volontärer ska skapa trygghet

Foto: Tomas Nyberg
I december hoppas polisen i Trelleborg få hjälp av ett antal volontärer att skapa trygghet på gator och torg. Ett 15-tal intresserade fick en första information på polishuset i Trelleborg under tisdagskvällen.
- Vi behöver inget medborgargarde, men vi behöver fler vuxna människor som syns på staden, sade Sven-Inge Nilsson, chef för Söderslättspolisen, när han hälsade de intresserade välkomna.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Amerikaner uppmanas att bära munskydd

Amerikanska smittskyddsmyndigheten ändrar sina riktlinjer. Nu rekommenderas allmänheten att bära munskydd för att hindra smittspridningen av coronaviruset..

SR - 6 timmar sedan

Stora skillnader mellan olika typer av ansiktsskydd

I takt med att coronapandemin skördar allt fler dödsoffer är det många som efterlyser sätt att skydda sig. Enligt Åsa Melhus, som är överläkare i klinisk mikrobiologi vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, finns stora skillnader bland de ansiktsskydd som används..

SR - 6 timmar sedan

Kina kampanjar för örtmedicin – trots bristande underlag

Över 90 procent av kinesiska covid-19-patienter har behandlats med örtpreparat, trots att örtmedicinens effekt inte har bevisats i läkemedelsstudier. Nu rekommenderas örtmedicin i en stor kampanj i statliga kinesiska medier som sägs ge vägledning för att bekämpa det nya coronaviruset även i andra länder..

SR - 6 timmar sedan

Uppgift: Regeringen vill ha utökade befogenheter

För att bekämpa coronasmittan i Sverige vill regeringen ha kraftigt utökade maktbefogenheter, rapporterar Expressen. Ett utkast till lagrådsremiss har tagits fram, som regeringen nu vänt sig till oppositionen för att få stöd för..

SR - 7 timmar sedan

684 döda i Storbritannien – högsta dygnssiffran hittills

I Storbritannien fortsätter de coronarelaterade dödsfallen att öka. Idag registrerades ytterligare 684 dödsfall, den högsta dygnssiffran hittills i landet och utvecklingen i Storbritannien liknar nu den i Frankrike..

SR - 7 timmar sedan

Gymnasiet kan snart öppna för vissa elever

Gymnasieskolorna kan snart öppna för vissa elevgrupper vid vissa tillfällen. Det blir alltså möjligt att göra avsteg från distansundervisningen. – Men jag vill betona att det alltid ska ske i små grupper och för att klara vissa moment, säger utbildningsminister Anna Ekström (S) till TT..

SR - 8 timmar sedan

Tegnell: "För tidigt att dra slutsatser från Tyskland"

Under fredagen meddelade tyska myndigheter att landets omfattande restriktioner fungerat för att minska coronavirusets spridning. Men enligt Anders Tegnell, som är statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten, vore det ett förhastat beslut att ta efter Tysklands metoder..

SR - 9 timmar sedan

Riksbanken redo att göra det som krävs

Riksbanken är beredd att göra mer för att bekämpa den ekonomiska krisen orsakad av coronaviruset, det budskapet gav riksbankschefen Stefan Ingves i dag..

SR - 10 timmar sedan

Ylva Johansson fördömer franskt exportförbud

Sveriges EU-kommissionär Ylva Johansson fördömde idag Frankrikes exportförbud av medicinsk skyddsutrustning, som bland annat stoppat svenska företaget Mölnlyckes leveranser av ansiktsmasker till Italien och Spanien..

SR - 10 timmar sedan

Coronapatienter flyttas mellan regioner

I takt med att allt fler coronasjuka behöver intensivvård har man nu börjat flytta patienter från hårt drabbade regioner till andra delar av landet med lediga platser..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.