GT > Nyheter

Monday, 30 March, 02:46

GT - 18 feb 20 kl. 05:30

Det krävs stora investeringar i Göteborgs äldreomsorgStress, fusk med kringtider, haveri med planeringsverktyg, underbemanning och resursbrist. Problemen är många inom hemtjänsten. Välfärden har urholkats, skriver Kommunal Västs ordförande Anna Skarsjö tillsammans med ett 40-tal undersköterskor i Göteborg..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Göteborgs, Kommunal Västs, Anna Skarsjö, Göteborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det krävsstora , investeringari , Göteborgs, äldreomsorg
Sydöstran - 16 apr 18 kl. 16:00

Vårbudget för trygghet och investeringar

I dag har jag besökt Karlskrona för att presentera regeringens vårbudget, en budget för ett tryggare Sverige som prioriterar investeringar för fler jobb, snabbare integration och en bättre äldreomsorg. .

SmålandsPosten - 14 aug 14 kl. 07:25

Satsning på ungdomsjobb och äldreomsorg

Antalet anställda och deras kompetens är av­görande för kvaliteten i välfärden. I dag upplever många som arbetar i äldreomsorgen att det är ett hårt pressat arbete där tiden sällan räcker till. Det påverkar omsorgen om de äldre.

Sydsvenskan - 29 maj 15 kl. 01:00

"Förkortad arbetstid och fler anställda inom välfärden är investeringar som betalar sig."

Sjukfrånvaron ökar inom alla yrken, men framför allt bland kvinnor. Brister i äldreomsorg och förskola går också ut över anhöriga, i första hand kvinnor, som tvingas gå ner i arbetstid.
Det skriver riksdagsledamoten Marianne Pettersson (S) tillsammans med tre skånska ombud inför S-kongressen som börjar idag..

Helsingborgs Dagblad - 29 maj 15 kl. 01:00

"Förkortad arbetstid och fler anställda inom välfärden är investeringar som betalar sig."

Sjukfrånvaron ökar inom alla yrken, men framför allt bland kvinnor. Brister i äldreomsorg och förskola går också ut över anhöriga, i första hand kvinnor, som tvingas gå ner i arbetstid.
Det skriver riksdagsledamoten Marianne Pettersson (S) tillsammans med tre skånska ombud inför S-kongressen som börjar idag..

Corren - 26 jan 16 kl. 07:00

Stefan Fölster: Dags för framtidens äldreomsorg

Genomgripande investeringar i digital teknik skulle kunna förbättra verksamheten ordentligt, skriver Stefan Fölster, chef för Reforminstitutet och författare till boken "Robotrevolutionen – Sverige i den nya maskinåldern" (Volante)..

BT - 07 nov 16 kl. 16:01

Äldreomsorg i fokus för Centern

Centerpartiet sätter äldreomsorgen i fokus när det kommer till investeringar nästa år. I sitt budgetförslag lägger de 25 miljoner kronor på just den verksamheten..

BT - 12 nov 17 kl. 06:00

Äldreomsorg och skola fokus i SD:s budget

Satsningar på kvalitet och trygghet i skola och i omsorgen, men också investeringar som får vänta för att ekonomin ska gå ihop. SD Tranemo har lämnat in sitt budgetförslag för 2018..

Supermiljöbloggen - 09 jul 15 kl. 14:24

Ännu ett universitet säger nej till investeringar i olja, gas och kol

Sker efter en två år lång studentkampanj. Warwicks universitet utanför Coventry i centrala England har beslutat att avyttra alla investeringar som man har i bolag som utvinner olja, gas och kol. Totalt handlar det om cirka en miljon pund, rapporterar The Guardian.

SvD - 14 nov 16 kl. 19:56

Skog: "Stora investeringar krävs för klimatanpassning"

Det krävs stora investeringar på att förbereda samhället på klimatförändringarna – och än har Sverige mycket arbete framför sig. Det säger miljöminister Karolina Skog (MP) till SvD, efter rapporterna om Göteborgs bristande motståndskraft mot skyfall och översvämningar..

GöteborgsPosten - 01 sep 17 kl. 06:00

Kinakännare: Man ska inte vara naiv kring kinesiska investeringar

Lyckade investeringar utomlands är viktiga för Kina – och bilden av regimen. Affärerna är dock inte helt okomplicerade. – Den kinesiska staten är inte transparent, det borde bekymra den svenska regeringen, säger Fredrik Fällman, universitetslektor och docent i sinologi vid Göteborgs Universitet..

Fler nyheter från GT

GT - 45 minuter sedan

Här öppnar Göteborgs första drive-in-bio

Här ska Göteborgs första drive-in-bio öppnas.Bananpiren är platsen och galapremiär blir det den 3 april, skriver GP..

GT - 9 timmar sedan

Syskonens restaurang slår rekord under coronakrisen

Syskonen Mathilda Lindberg, 33, och Wiktor Ringström, 29, driver Bueno Taco i Alingsås och Borås.Likt hela restaurangbranschen har de kämpat mot ett sinande flöde av kunderMen efter ett meddelande på Facebook slog de rekord. – Det blev en sådan otrolig respons som vi inte var beredda på, säger Mathilda.

GT - 13 timmar sedan

Här är IFK Göteborgs bästa spelare under 2000-talet

Många duktiga fotbollsspelare har passerat genom dörrarna på Kamratgården under 2000-talet.Men vilka är de bästa? GT:s Markus Wulcan har tagit ut sin drömelva plus avbytare och tränare.

GT - 13 timmar sedan

Yngre man död i corona i Jönköping

I helgen har tre coronasmittade personer avlidit i Jönköpings län.En av de döda är enligt Region Jönköping en yngre man, rapporterar SVT Nyheter Jönköping..

GT - 15 timmar sedan

Stor oro i Göteborgs hamn: ”Kommer rasa”

De timanställda kommer drabbas hårdast: ”Flera hundra”.

GT - 16 timmar sedan

Staten måste ta ansvar för risken att planera framåt

För en comeback från coronakrisen behöver vi få i gång vanliga människors och företags konsumtion så att vändningen blir långsiktig. Viktigt att företagen vågar planera framåt med tryggheten att staten står som garant, skriver Västsvenska Handelskammarens Vd Johan Trouvé..

GT - 16 timmar sedan

Oron efter operationen: ”Corona angriper det”

Ralf Edström, 67, gör vad han kan för att inte bli smittad av coronaviruset. För fotbollslegendaren tillhör riskgruppen. – En del av lungan är kaputt och corona angriper ju lungorna, säger han.

GT - 17 timmar sedan

Björn, 66, hoppade in för Hollywoodstjärnan

Plötsligt fick Björn Häggsjö, 66, ett telefonsamtal: Vill du hoppa in för världsstjärnan Woody Harrelson som fått förhinder på grund av corona? Snart stod han plötsligt på en inspelning tillsammans med Henrik Dorsin, Fredrik Wikingsson, Carolina Gynning och regissören Ruben Östlund.– Det var fantastiskt spännande och häftigt.

GT - 18 timmar sedan

Polis till sjukhus – blev sparkad och slagen

En polis fick uppsöka sjukhus sedan ett ingripande blivit våldamt.En man som skulle gripas gick till attack och sparkade och slog en polis, mannen hotade även andra poliser som ingrep.Mannen är nu misstänkt för våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman..

GT - 19 timmar sedan

Larmet från kustpärlorna: Låt inte människor fly hit

Sotenäs och Orusts kommun vill förbjuda människor som inte är fast bosatta i kustidyllerna från att bosätta sig i sina fritidshus under coronapandemin.Samtidigt för flera andra kustkommuner i Bohuslän diskussioner om hur de ska hantera frågan.– Vi måste fokusera på våra invånare och vår personal, säger Mats Abrahamsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Sotenäs.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.