Expressen > Nyheter

Sunday, 29 March, 08:35

Expressen - 18 feb 20 kl. 04:30

Kinas krav: Bevisa att du inte är smittad – eller bli utestängdMedborgare i Kina måste scanna en QR-kod för att bevisa att de inte är smittade av coronaviruset – annars får de inte besöka offentliga platser eller använda kollektivtrafiken, rapporterar Daily Mail.Så ser de kinesiska myndigheternas nya rutin ut som ska förhindra att coronaviruset sprids ytterligare.Viruset har nu kostat över 1 800 människor livet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kina, QR, Daily Mail

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinas, krav, Bevisaatt du inte är , smittadeller , bli utestängd
DI - 16 maj 15 kl. 19:26

Kerry oroas av Kinas krav i Sydkinesiska havet

USA:s utrikesminister John Kerry uppger att han är oroad över takten och omfattningen av Kinas krav i omtvistade områden i Sydkinesiska havet..

NT - 13 nov 13 kl. 12:31

Chefens krav: Bevisa att ni inte är ett par

Ryktena spreds på arbetsmarknadskontoret om att Malin och Johan hade ett förhållande. Men de är bara kollegor. Det ville dock chefen att de skulle bevisa..

Newsmill - 18 sep 12 kl. 22:35

Västvärlden får inte vika sig för Kinas krav på öarna

http://www.newsmill.se/trackback/46838Östasien-kännare: Kinas "makt ger styrka"-doktrin står nu i öppen konflikt med demokratin Japans hävdande av sin territoriella integritet.

Expressen - 02 maj 17 kl. 11:39

Kinas krav på Trump: Stoppa missilförsvaret

Stoppa omedelbart missilskyddssystemet i Sydkorea. Kravet från Kina kommer bara timmar efter att USA förklarat att det är operationsdugligt. – Kinas inställning är entydig och bestämd, säger Geng Shuang, talesperson för det kinesiska utrikesdepartementet enligt AFP..

Kristianstadsbladet - 27 nov 13 kl. 09:44

Japanskt flyg trotsar Kinas nya zon


Japanska flygbolag planerar inte att meddela när de flyger igenom den nya flygförsvarszon som Kina har upprättat i ett omtvistat område i Östkinesiska havet, där det ligger obebodda öar som Japan kontrollerar men som Kina gör anspråk på.JAL och ANA har slutat ge sina färdplaner och annan information till kinesiska myndigheter, men har inte haft några problem med att flyga igenom zonen, uppger de.Därmed trotsar de Kinas krav på att alla flygplan som flyger igenom zonen identifierar sig och uppger sin planerade rutt.

SvD - 27 nov 13 kl. 09:44

Japanskt flyg trotsar Kinas nya zon

Japanska flygbolag följer inte Kinas krav på att dela med sig av färdplaner..

UNT - 27 nov 13 kl. 09:44

Japanskt flyg trotsar Kinas nya zon

Japanska flygbolag följer inte Kinas krav på att dela med sig av färdplaner. Kina har utfärdat kravet för den nya flygförsvarszon som landet har upprättat i ett omtvistat område i Östkinesiska havet.(TT).

BT - 27 nov 13 kl. 09:46

Japanskt flyg trotsar Kinas nya zon

Japanska flygbolag planerar inte att meddela när de flyger igenom den nya flygförsvarszon som Kina har upprättat i ett omtvistat område i Östkinesiska havet, där det ligger obebodda öar som Japan kontrollerar men som Kina gör anspråk på. JAL och ANA har slutat ge sina färdplaner och annan information till kinesiska myndigheter, men har inte haft några problem med att flyga igenom zonen, uppger de.Därmed trotsar de Kinas krav på att alla flygplan som flyger igenom zonen identifierar sig och uppger sin planerade rutt.

Sydsvenskan - 19 okt 19 kl. 19:49

Tarantino går emot Kinas filmkrav

Filmregissören Quentin Tarantino viker sig inte för Kinas krav på att han ska klippa om sin film "Once upon a time in Hollywood", som skulle haft premiär i landet nästa vecka. Shannon Lee, dotter till den avlidne kinesisk-amerikanske skådepelaren och ka.

Helsingborgs Dagblad - 19 okt 19 kl. 19:49

Tarantino går emot Kinas filmkrav

Filmregissören Quentin Tarantino viker sig inte för Kinas krav på att han ska klippa om sin film "Once upon a time in Hollywood", som skulle haft premiär i landet nästa vecka. Shannon Lee, dotter till den avlidne kinesisk-amerikanske skådepelaren och ka.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Man allvarligt skadad – golfbana avspärrad

En man hittades allvarligt skadad på en golfbana i Höör i natt. Efter att ha förts till sjukhus larmades polisen till platsen.Området har spärrats av och en teknisk undersökning kommer att genomföras under dagen.

Expressen - 30 minuter sedan

Grevinnan: ”Corona påminner om kriget”

Grevinnan Madeleine Ramel, 92, har upplevt andra världskriget och flera pandemier.Nu berättar hon om hur coronakrisen påverkar henne - och om hur hon engagerade sig i vaccineringen av en infektionssjukdom som dödade 12 000 svenskar om året.– Det här med att folk hjälper varandra berör mig mycket, säger hon..

Expressen - 1 timme sedan

Från och med i dag gäller regeringens nya lag om allmänna sammankomster

Allmänna folksamlingar med över 50 personer är sedan i dag, söndag, förbjudna i Sverige. Detta beslutade regeringen och Folkhälsomyndigheten om i fredags.– Alla vi som individer måste ta vårt ansvar, sa statsministern Stefan Löfven i samband med det nya beslutet.

Expressen - 1 timme sedan

Coronakrisen välter bordet – så här förändras politiken

Ekonomin kommer tillbaka, den starka staten blir de flestas bästa vän och omvärlden flyttar obehagligt nära.Expressens politiska kommentator Viktor Barth-Kron ser en nygammal politisk värld torna upp sig efter coronapandemin..

Expressen - 1 timme sedan

Desperation i Italien –  slut på pengar och mat

Italien har varit isolerat i snart tre veckor till följd av coronaviruset. Nu växer missnöjet och desperationen bland befolkningen som enligt rapporter börjat stjäla mat för att pengarna börjat ta slut. I ett nytt krispaket kommer 4,4 miljarder kronor nu att avsättas till matkuponger..

Expressen - 2 timmar sedan

Fördubblade dödsfall i USA på två dagar

På bara två dagar har USA nu fördubblat sin dödssiffra till följd av Corona. Totalt ska nu 2000 personer i landet ha avlidit av viruset. Samtidigt meddelade president Donald Trump under natten att de värst drabbade områdena inte kommer sättas i karantän.

Expressen - 3 timmar sedan

Explosion i södra Stockholm

En kraftig explosion inträffade i ett flerfamiljshus i Bredäng södra Stockholm.– Det är en stor smäll i en lokal som höll på att byggas till en restaurang, säger Tomas Lundén, ledningsoperatör vid Räddningscentralen mitt, till Aftonbladet..

Expressen - 3 timmar sedan

Konstskolan rycker in – hjälper vården med visir

Sjukvården får hjälp från oväntat håll. Konstfack är en av alla skolor som nu hjälper till – genom att tillverka visirbågar. – Det känns bra att man kan göra något i den här situationen, säger Gunnar Söder, lärare och ansvarig för industridesignverkstaden..

Expressen - 3 timmar sedan

Sjuksköterskan larm: Vi återanvänder utrustning

Svensk sjukvårdspersonal går på knä i coronans Sverige. Sjuksköterskan Jenny, 28, vittnar om långa arbetspass och hur personal måste återanvända skyddsutrustning.– Det var inte detta vi lärde oss i skolan.

Expressen - 4 timmar sedan

Så påverkas lungorna om man blir sjuk av covid-19

Medan många influensavirus särskilt drabbar de övre luftvägarna söker sig det nya coronaviruset vidare och angriper celler djupt ner i lungorna. Där kan viruset orsaka allvarlig lunginflammation – som alla drabbade inte överlever. Den lunginflammation som coronasjuka får skiljer sig även från andra typer av lunginflammation.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.