PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 04 April, 17:18

PrivataAffärer - 18 feb 20 kl. 04:00

Pictet överviktar guldÅterhämtningen blev snabb på aktiemarknaden efter coronavirusets utbrott och inledande snabba spridning. Den ekonomiska nettoeffekten för året blir därmed liten. Det skriver Pictets chefsstrateg Luca Paolini i Barometern. Men investeringsstrategin på kort sikt är försiktig och Pictet väljer att prioritera flera defensiva tillgångar. Till exempel överviktar kapitalförvaltaren guld som traditionellt erbjuder skydd mot risken för ekonomisk nedgång.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Pictets, Luca Paolini, Barometern, Pictet, Coronavirusets, Även, Kinas, Coronaviruset, Storbritannien, Japan, Just, McKinsey

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pictet, överviktar, guld
PrivataAffärer - 08 jun 17 kl. 11:15

Pictet överviktar brittiska aktier

Glöm den gamla devisen ”sell in May and go away”. Det manar den schweiziska banken Pictet i sin månadsbarometer för juni. Slutsatsen är dessutom något förvånande – att övervikta brittiska aktier....

PrivataAffärer - 21 nov 19 kl. 13:00

Pictet: Allt ljus på tillväxtländerna

Pictet beräknar att tillväxtländernas ekonomier växer med 4 procent i år, vilket är långt mer än i de utvecklade länderna. Företagen i tillväxtländerna förväntas dessutom öka sina vinster med 14 procent under samma period, och ännu större ökning om dollarn försvagas ytterligare. Övervikt tillväxtländer Pictet har därför uppgraderat aktier i tillväxtländer till övervikt, skriver chefsstrategen Luca Paolini i månadens Barometer.

PrivataAffärer - 15 aug 19 kl. 13:00

Pictet överväger sälja ut USA-tillgångar

Finansbolagen är de som gynnas mest vid eventuellt kommande räntesänkningar, och är därför intressanta. Det framgår av bolagets Barometer för augusti. – Givet detta rådande klimat med en del övervärderingar och kommande räntesänkningar väljer Pictet att investera i finansbolag då dessa gynnas av en kommande räntesänkning, samt att de handlas till förmånliga priser på den rådande dyra aktiemarknaden, säger Luca Paolini, Pictets chefsstrateg.

PrivataAffärer - 08 maj 19 kl. 04:00

Pictet: Varning för övermod

Så sammanfattar den schweiziska oberoende kapitalförvaltaren Pictet Asset Management det världsekonomiska läget i sin Barometer för maj. Globala ekonomiska data har legat under förväntningarna 14 månader i rad, vilket är den längsta sammanhängande perioden sedan finanskrisen. ”Världshandeln, sett till volymen, är på den lägsta nivån sedan 2009, vilket leder till att förtroendet på marknaderna i de utvecklade länderna minskar.

PrivataAffärer - 17 sep 19 kl. 04:00

Pictet: Globala aktier oattraktiva

Det är i den schweiziska oberoende kapitalförvaltaren Pictet Asset Managements månadsbarometer för september som Luca Paolini konstaterar att aktiemarknaderna i framför allt USA och Schweiz är fortsatt dyra. – Den fortsatta handelstvisten mellan USA och Kina, i kombination med osäkerheten som omgärdar brexit, gör att Pictet behåller sin underviktposition för globala aktier. Amerikanska aktier är särskilt oattraktiva, trots att jämförelseindexet S&P 500 ligger några få procentenheter från sitt högsta värde någonsin, men lågkonjunkturindikatorerna i USA blinkar rött, säger Luca Paolini.

PrivataAffärer - 13 nov 18 kl. 10:00

Pictet: Ny tjurmarknad efter en ”grym” oktober

Det skriver den internationella schweiziska banken Pictet Asset Management i sin barometer för oktober, författad av chefsstrategen Luca Paolini. Han anser att börsuppgångarna under det senaste decenniet var för höga. ”Men korrektionen i oktober blev också för skarp”, skriver han i Barometern.

PrivataAffärer - 11 okt 19 kl. 11:00

Pictet: Stärker kassan och minskar i aktievikt

Den globala ekonomin växer nu med mindre än 3 procent, vilket kan jämföras med juni månad då tillväxttakten globalt var drygt 3 procent. Slutsatsen i Barometern blir fortsatt undervikt i aktier och obligationer – och övervikt i kontanter. Den internationella schweiziska kapitalförvaltaren Pictet Asset Management spår fortsatt sjunkande BNP in på nästa år som skäl till den försiktiga hållningen i placeringsstrategin.

PrivataAffärer - 06 mar 20 kl. 04:00

Pictet: Coronan sänker vinsttillväxten

Den internationella kapitalförvaltaren sänker prognoserna för 2020 för de båda indexen S&P 500 och Stoxx Europe 600 från 3,8 till 3,1 procent respektive 4,4 till 3,4 procent. Däremot lämnar Pictet prognosen oförändrad när det gäller MSCI Emerging Markets, med förklaringen att det sannolikt blir sämre under första halvåret, men sedan blir det ordentligt bättre under andra halvan. Turistländer drabbas hårt De länder vars ekonomi drabbas hårdast enligt Pictet är de som är mest beroende av turismen.

PrivataAffärer - 07 dec 17 kl. 13:00

Pictet: Eurozonen vinnare nästa år

Ytterligare ett gott aktieår står för dörren, enligt den schweiziska banken Pictet Asset Management.  Bäst går det i Eurozonen, men Pictet tror även på aktier i Japan och tillväxtmarknaderna....

PrivataAffärer - 18 dec 19 kl. 13:00

Pictet inför 2020: Handelskriget avgör allt

Det framgår av den internationella kapitalförvaltarens marknadssyn som nyligen publicerats under namnet ”2020 Investment Outlook Volatility”. Författarna Cesar Ruiz Perez och Christophe Donay, Head of Investments & CIO respektive Head of Asset Allocation & Macro Research, skriver att det helt avgörande för marknadsutvecklingen under 2020 är utfallet i de långdragna handelsförhandlingarna mellan USA och Kina. Den allt överskuggande faktorn för marknaderna under 2020 är i vilken grad handelskonflikter fortsätter att påverka den ekonomiska cykeln, inte minst affärsklimat och förtroende, investeringarna och konsumentförtroendet – och till sist även själva konsumtionen.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 16:13

UD förlänger reseavrådan till 15 juni

Det framgår av ett pressmeddelande. Denna avrådan gäller nu fram till den 15 juni 2020..

PrivataAffärer - Igår: 15:24

Analyser: Avanzas gynnas av hög aktivitet i coronakrisen

ABG Sundal Collier tror att Avanzas delårsrapport för det gångna kvartalet blir rekordstark. Det framgår av den analys där ABG:s rekommendation för Avanza höjs till köp med oförändrad riktkurs på 98 kr. I analysen hänvisas det till att månadsdata har visat ett rekordhögt inflöde av nya kunder till Avanza i kvartalet, samtidigt som antalet provisionsgenererande avslut per dag också låg på en rekordnivå.

PrivataAffärer - Igår: 12:24

Bomarknaden: Prisförväntningarna rasar till rekordlåg nivå

”Det har varit en dramatisk utveckling den senaste månaden. Det är nu en bra bit över varannan bostadsköpare som tror på sjunkande priser och endast en av tio som tror priserna ska gå upp. Det speglar också vad som hänt i samhället och ekonomin i övrigt, med stor oro för vad som sker och svårigheter att veta hur stora effekter coronaviruset kommer att få”, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - Igår: 11:44

Alfa Laval drar tillbaka utdelningsförslaget

Bolaget bekräftar samtidigt sina tidigare efterfrågeguidningar för det första och andra kvartalet. Alfa Laval har samtidigt för avsikt att reducera arbetstiden med 40 procent för omkring 900 tjänstemän i Sverige och för medarbetare i svenska fabriker. Det framgår av ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - Igår: 11:31

Hernhag: Fyra långsiktiga kvalitetsbolag

Magnus: Hej Marcus! Kan du nämna fyra stycken kvalitetsbolag som man ska investera nu? Min sparhorisont är långsiktig.

PrivataAffärer - Igår: 11:00

Sänkta återbäringsräntor i coronakrisens spår

Traditionell försäkring innebär att pensionsbolaget ansvarar för att förvalta dina pengar. Ofta erbjuds du också något slags garanti, till exempel att du får tillbaka minst det du betalat in. Pengarna placeras inte enbart i aktier utan även i räntor, fastigheter och andra tillgångar för att minska risken.

PrivataAffärer - Igår: 10:23

Ingves: Riksbanken redo göra mer om det behövs

”Jag har arbetat med många ekonomiska kriser, däribland tre stora i Sverige. Men jag har aldrig tidigare upplevt ett så snabbt förlopp och att det har fattats så många beslut på så kort tid”, sade Stefan Ingves. Han konstaterade att den aktuella krisen är annorlunda i jämförelse med tidigare kriser han upplevt: den är ju inte från början en finansiell kris.

PrivataAffärer - Igår: 08:55

Många färska köprekar bland analyserna

Nordea har gjort flera förändringar i bankens syn på fastighetsaktier. Pandox, riktkursen sänks från 145 till 135 kr, köp upprepas. Aktien stängde på 74 kr.

PrivataAffärer - Igår: 08:02

H&M:s försäljning nästan halverades i mars

Analytikerna hade enligt Infronts samanställning av 16 estimat väntat sig ett rörelseresultat på i genomsnitt 1.400 miljoner kr. Bruttomarginalen blev 51,0 procent, jämfört med förväntade 50,1 procent.

PrivataAffärer - Igår: 07:46

Moodys sänker Swedbanks kreditbetyg

”De stabila utsikterna speglar Moodys syn att ytterligare finansiella straff från fortsatta amerikanska och estniska utredningar sannolikt inte skulle påverka bankens kreditvärdighet på ett betydande sätt ”, skriver kreditvärderingsföretag i spåren av de undersökningar kring Swedbanks arbete mot penningtvätt som presenterades för ett par veckor sedan.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.