PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 02 April, 07:33

PrivataAffärer - 17 feb 20 kl. 13:00

Swedbank: Stark verkstad efter rapporternaGenerellt sett har verkstadsrapporterna för fjärde kvartalet varit bra, vilket har lett till positiva kursreaktioner på börsen. Genomgången av den svenska verkstadssektorn har publicerats på Swedbank och Sparbankernas placeringssajt Aktiellt. – Fjärde kvartalets rapporter kan ses om upprepning på det vi såg i tredje kvartalet. Då fanns en rädsla för att svagare makro skulle slå igenom på bolagens resultat. Så blev det inte och aktiekurserna rusade uppåt, vilket gjorde att kraven på leverans från bolagen var högre inför fjärde kvartalet.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Swedbank, Sparbankernas, Aktiellt, Mattias Isakson, Orderingången, Atlas Copco, Sandvik, Volvo, Swedbanks, Isakson, Swedbanks Fokusportfölj, Sektorfavoriter, SKF Efterfrågan, Europa, Nordamerika, Kina, SKF, Volvo Avslutningen, UD Trucks, Köp, Sektorfavorit, ABB Att ABB, ABB, Sektorsfavorit, Laval, Resultat, Fokusportföljen, Sektorfavorit Atlas Copcos, Atlas Copcos, Minska, Concentric Fjärde, Concentric, Behåll, Electrolux Produktionsproblemen, USA, Electrolux, Professional, EBIT, Epiroc Gruvkunderna, Epirocs, Husqvarna, Sektorfavorit Förväntad, Saab Saabs, Aeronautics

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbank, Stark, verkstadefter , rapporterna
DI - 25 okt 11 kl. 08:46

Analytiker om Swedbank: Stark rapport

En stark rapport med bra kvalitet är omdömet Swedbanks siffror för det tredje kvartalet får av de analytiker nyhetsbyrån Direkt talat med, där varken osäkra utsikter eller ökad spariver förvånar..

Dagens PS - 03 dec 19 kl. 10:39

Swedbank hissar aktier inför 2020

Här förklarar banken sin fortsatt positiva syn på aktiemarknaden efter nyår. ”Den låga räntan innebär att det kortsiktigt är svårt att motivera att lämna aktiemarknaden till förmån för räntemarknaden”, säger Mattias Isakson, aktiestrateg på Swedbank, i ett pressmeddelande. Swedbank anser att rapporterna för det tredje kvartalet och positiv statistik visar på en stabilisering som talar för ett starkt nästa börsår.

DI - 25 jan 11 kl. 13:29

Stockholmsbörsen: Stark verkstad i skuggan av Ericsson

De inledande uppgångarna på Stockholmsbörsen hade mattats något efter ett par timmars handel på tisdagen. En tyngande faktor var att de preliminära BNP-siffrorna från Storbritannien hamnade under förväntningarna och såg till att dämpa börshumöret något runt om i Europa..

Helsingborgs Dagblad - 25 apr 11 kl. 11:55

Stark verkstad pressas av kronan

Svensk verkstadsindustri går som tåget. Vinstrekorden slås på löpande band. Men den starka kronan är smolk i glädjebägaren.

PrivataAffärer - 16 okt 19 kl. 13:00

Analytikerna inför rapporterna: Svagare konjunktur men ingen katastrof

I slutet av den här veckan är höstens rapportsäsong igång på riktigt, med tre tungviktare först ut i spåret. Ericsson, Telia och Getinge redovisar tredje kvartalet, och rapporterna ger en fingervisning om hur det egentligen står till med konjunkturen. Ännu bättre konjunkturmätare är rapporterna från verkstadsbolagen Sandvik, Volvo och Assa Abloy, anser Helena Haraldsson, omvärldsstrateg på Carnegie Private Banking.

Dagens PS - 11 sep 19 kl. 07:42

EBM: Swedbank kan ha mörkat rapporter

Ordförande Göran Persson pressas nu i den misstänkta penningtvättshärvan. ”Jag håller det för osannolikt att Swedbank har råkat glömma just den här rapporten när man har skickat förteckningen till FI”, säger åklagare Thomas Langrot till SvD, som nu avslöjar att den svenska storbankens tidigare ledning kan ha manipulerat interna dokument om penningtvätt. Tidningen hänvisar till två av varandra oberoende källor och berättar att externa advokatrapporter dessutom inte tros vara äkta, enligt Ekobrottsmyndigheten misstankar.

PrivataAffärer - 18 feb 20 kl. 13:00

Kepler/Swedbank: Styrkebesked från fastighetsbolagen

Det är fastighetsanalytikern Albin Sandberg på Kepler Cheuvreux som gjort analyserna. Han ser att det fanns en oro på marknaden inför rapporterna, eftersom en del fastighetsbolag redovisade fallande nettouthyrning under tredje kvartalet. – Kommer det fler rapportsäsonger som den här blir inte värderingar ett tillräckligt argument för att man ska sälja sektorn, säger han.

DI - 28 apr 11 kl. 17:39

Verkstad ser ljuset

Svensk exportindustri kan se fram emot fortsatt stark efterfrågan, om man ska tro de utsikter som tecknas i de senaste rapporterna från Stockholmsbörsens tunga verkstadsbolag. Men det saknas inte mörkare fläckar i den ljusa framtidsbilden..

PrivataAffärer - 16 jul 19 kl. 04:00

Nu kommer rapporterna

Vecka 29 till och med fredagen den 20 juli är en rapportintensiv period. Efter en i sammanhanget rätt stillsam inledning under måndagen sätter rapportfloden igång på allvar under tisdagen. Kulmen nås på torsdag då 45 bolag rapporterar, inklusive några få på Spotlight och First North.

PrivataAffärer - 24 jul 19 kl. 07:36

Swedbank fortsätter övervikta svenska aktier

Swedbank och Sparbankerna vidhåller sin syn om en fortsatt ”hygglig konjunkturutveckling”, med stöd av fortsatt låga räntor. Slutsatsen efter rapportfloden är att dramatiken har uteblivit, åtminstone på indexnivå. Under ytan döljer sig dock en lite annorlunda bild, enligt aktiestrategen.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Löfven: Tänk månader – inte veckor

”Vi ska inte tänka veckor, tänk månader bort i tiden”, sade han, och tillade att inte ens experterna vet exakt hur lång tid det kommer att ta. Löfven sade också att det inte heller i nuläget går att sätta en tid på hur länge det inte går att resa eller hur länge vi måste hålla social distans.  .

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Nordeas chefsstrateg tror på amerikanska aktier

Det framgår av Nordeas strategi för april, Global Asset Allocation Strategy, med rubriken Prövande tider. Det blir en snabb recession med en likaledes snabb återhämtning, anser Nordeas chefsstrateg Johan Larsson, som är ansvarig för månadsstrategin. Recessionen är ”självvald”, fast motiverad, och den blir djupare än någonsin under finanskrisen för över tio år sedan.

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Tre köpvärda aktier

Affärssystemsbolaget Fortnox lockar till köp trots utmaningarna under den pågående coronapandemin. ”Vi ser de tillfälliga orosmolnen som ett bra läge att få köpa ett kvalitativt bolag. En aktie för byrålådan”, skriver tidningen.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

”Återhämtningen kan gå snabbare än väntat”

Han hänvisar till en genomgång de gjort av historiska bevis och olika institutioners ekonomiska prognoser. Men hastigheten i coronaviruskrisen resulterar i en enorm ekonomisk osäkerhet. I den här miljön är tidiga uppdateringar av prognoser viktiga för att spegla nyheter och oförutsägbar regeringspolitik, enligt Thompson.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Trading Direkt om kraschen för oljepriset

  Tobbe Roséns tekniska analys handlade om Maha Energy, Lundin Petroleum, Shamaran, Enquest, Africa Oil, Africa Energy, Tethys Oil.   I Nyhetsbyrån Direkts podcast FollowTheMoneys dagsfärska nya avsnitt kan du höra mer om oljemarknadskraschen, vad det är för världsordning vi kommer se när pandemin kan betraktas i backspegeln och maktstriden i världens viktigaste råvarumarknad är över. Avsnittet finns tillgängligt på bland annat Spotify, Apple Podcasts, Acast samt som videoversion på Youtube.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Haldex drar tillbaka helårsprognosen

”Det råder en hög grad av osäkerhet kring såväl kortsiktiga som långsiktiga effekter av covid-19, men störningarna på efterfrågan och produktion har varit betydande under mars”, skriver Haldex. För första kvartalet räknar Haldex med att omsättningen kommer att minska med 15-20 procent jämfört med motsvarande period föregående år. Rörelsemarginalen förväntas också minska betydligt jämfört med föregående år.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Alimak sänker utdelningsförslaget

”Alimak Group har en stark finansiell ställning, betydande outnyttjade kreditfaciliteter och är bekväm med sin nuvarande kapital- och covenantstruktur. Av försiktighetsskäl är det reviderade förslaget till utdelning avsett att skapa ökad flexibilitet i en tid av osäkerhet,” kommenterar Jan Svensson, styrelseordförande. I rapporten för det fjärde kvartalet 2019 framhöll Alimak att covid-19 skulle påverka dess verksamhet i Kina.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Ny bok: Börspsykologi gör dig till en bättre placerare

Köp boken i vår bokhandel: Du som läser Privata Affärer får köpa boken för 195 kr. Fri frakt inom Sverige. Beställ här.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

DNB: Premievärdering av SBB omotiverad

Läs även: Nyfosa pausar miljardköp från SBB ”Givet att bolaget inte tycks ha möjlighet att sälja sina tillgångar i den nuvarande marknadsklimatet, anser vi att det finns en risk på nedsidan till aktiens nuvarande substansvärdespremie”, skriver DNB i en analys på onsdagen efter Nyfosas besked på tisdagen att affären inte kommer att bli av som planerat. SBB sade i samb

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Sifo: 10 procent av svenskarna saknar buffert

Enligt Swedbank står samtidigt många hushåll relativt väl rustade för en lågkonjunktur. Nästan 80 procent uppger att de kan spara minst tio procent av lönen och 70 procent har en sparbuffert på minst två månadslöner, nära hälften har en sparbuffert på tre månadslöner. Swedbank konstaterar att samhället ställs inför stora prövningar i spåren av Corona-utbrottet och trots insatser från regeringen, Riksbanken och Finansinspektionen är många företagare och hushåll oroliga över vad som ska hända med konjunkturen och den egna ekonomin.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.