PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 02 April, 07:53

PrivataAffärer - 17 feb 20 kl. 11:13

Akobo Minerals påträffar mycket höga guldhalterFakta: Teckningstid: 27 januari 2020 – 21 februari 2020 (förlängd med en vecka) Emissionsbelopp: 8,3 miljoner kronor Teckningskurs: 0,20 kr per aktie Företräde: Befintliga aktieägare i Bolaget har företräde. Teckningsanmälan och mer information: https://eminova.se/uppdrag/akobo-minerals-ab/ eller http://www.akobominerals.com
I tredje hålet som har borrats i Segele har bolagets geologer observerat två extremt guldmineraliserade zoner, den första vid cirka 44 meters djup och den andra vid cirka 64 meters djup.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Minerals, Teckningskurs, Företräde, Bolaget, Segele, Dotterbolaget Etno Mining Plc, Etiopien, Addis Abeba, Johan Sjöberg, Akobo Minerals AB, Joru

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Akobo, Minerals, påträffarmycket , höga, guldhalter

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

FI: Bankerna får ge alla bolåntagare amorteringsfrihet

Dagens regler kräver att hushållen förlorar inkomst på grund av arbetslöshet eller sjukdom. Men nu föreslår FI att bankerna får möjlighet att bevilja amorteringsfrihet för samtliga nya och befintliga bolånetagare med hänvisning till den kraftiga nedgång i svensk ekonomi som följer i coronavirusets spår. Det är samtidigt upp till bankerna att besluta om ett enskilt hushåll ska få undantag från amortering utifrån en bedömning om dess specifika situation och betalningsförmåga.

PrivataAffärer - 10 minuter sedan

FI: Trenden med sjunkande belåningsgrad har brutits

Det skriver Finansinspektionen (FI) i sin bolånerapport som publicerades på onsdagen. Andelen nya bolånetagare som amorterar på sina bolån har ökat under flera års tid, och amorteringskraven har bidragit till denna utveckling. Andelen bolånetagare som amorterade 2019 var oförändrat jämfört med 2018.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Löfven: Tänk månader – inte veckor

”Vi ska inte tänka veckor, tänk månader bort i tiden”, sade han, och tillade att inte ens experterna vet exakt hur lång tid det kommer att ta. Löfven sade också att det inte heller i nuläget går att sätta en tid på hur länge det inte går att resa eller hur länge vi måste hålla social distans.  .

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Nordeas chefsstrateg tror på amerikanska aktier

Det framgår av Nordeas strategi för april, Global Asset Allocation Strategy, med rubriken Prövande tider. Det blir en snabb recession med en likaledes snabb återhämtning, anser Nordeas chefsstrateg Johan Larsson, som är ansvarig för månadsstrategin. Recessionen är ”självvald”, fast motiverad, och den blir djupare än någonsin under finanskrisen för över tio år sedan.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Tre köpvärda aktier

Affärssystemsbolaget Fortnox lockar till köp trots utmaningarna under den pågående coronapandemin. ”Vi ser de tillfälliga orosmolnen som ett bra läge att få köpa ett kvalitativt bolag. En aktie för byrålådan”, skriver tidningen.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

”Återhämtningen kan gå snabbare än väntat”

Han hänvisar till en genomgång de gjort av historiska bevis och olika institutioners ekonomiska prognoser. Men hastigheten i coronaviruskrisen resulterar i en enorm ekonomisk osäkerhet. I den här miljön är tidiga uppdateringar av prognoser viktiga för att spegla nyheter och oförutsägbar regeringspolitik, enligt Thompson.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Trading Direkt om kraschen för oljepriset

  Tobbe Roséns tekniska analys handlade om Maha Energy, Lundin Petroleum, Shamaran, Enquest, Africa Oil, Africa Energy, Tethys Oil.   I Nyhetsbyrån Direkts podcast FollowTheMoneys dagsfärska nya avsnitt kan du höra mer om oljemarknadskraschen, vad det är för världsordning vi kommer se när pandemin kan betraktas i backspegeln och maktstriden i världens viktigaste råvarumarknad är över. Avsnittet finns tillgängligt på bland annat Spotify, Apple Podcasts, Acast samt som videoversion på Youtube.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Haldex drar tillbaka helårsprognosen

”Det råder en hög grad av osäkerhet kring såväl kortsiktiga som långsiktiga effekter av covid-19, men störningarna på efterfrågan och produktion har varit betydande under mars”, skriver Haldex. För första kvartalet räknar Haldex med att omsättningen kommer att minska med 15-20 procent jämfört med motsvarande period föregående år. Rörelsemarginalen förväntas också minska betydligt jämfört med föregående år.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Alimak sänker utdelningsförslaget

”Alimak Group har en stark finansiell ställning, betydande outnyttjade kreditfaciliteter och är bekväm med sin nuvarande kapital- och covenantstruktur. Av försiktighetsskäl är det reviderade förslaget till utdelning avsett att skapa ökad flexibilitet i en tid av osäkerhet,” kommenterar Jan Svensson, styrelseordförande. I rapporten för det fjärde kvartalet 2019 framhöll Alimak att covid-19 skulle påverka dess verksamhet i Kina.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Ny bok: Börspsykologi gör dig till en bättre placerare

Köp boken i vår bokhandel: Du som läser Privata Affärer får köpa boken för 195 kr. Fri frakt inom Sverige. Beställ här.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.