YA > Nyheter

Monday, 30 March, 12:47

YA - 17 feb 20 kl. 00:01

Dyr cykelväg kan komma att kortasEtt sätt att göra den planerade cykelvägen mellan Sjöbo och Tolånga billigare är att korta den. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Sjöbo, Tolånga

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dyr, cykelvägkan , kommaatt , kortas
Dalarnas tidningar - 18 nov 14 kl. 18:30

Dyr cykelväg motiv för att stoppa Bysjöstrand

DT skrev häromveckan att tjänstemän vid kommunen nu räknar med att ett förverkligande av Bysjöstrand blir tre miljoner dyrare än vad som tidigare beräknats. Totalkostnaden antas komma att uppgå till 13 miljoner kronor..

SmålandsPosten - 27 jun 13 kl. 06:45

Markägare i möte om ny cykelväg

Det ska bli en cykelväg mellan Urshult och Tingsryd. Så långt är alla överrens. Hur mycket fastighetsägarna ska påverkas är däremot en svårare fråga.

Skånskan - 29 jan 20 kl. 18:00

Kortad cykelväg kan kapa kostnad

SJÖBO/TOLÅNGA Den planerade gång- och cykelvägen till Tolånga kan kanske kortas för att sänka byggkostnaden.Det funderar kommunalrådet Magnus Weberg (M) på efter diskussion med övriga politiker i kommunstyrelsen.
– Behöver den gå hela sträckan?

YA - 03 feb 14 kl. 12:55

Skolbarnen föreslår cykelvägar förgäves

I flertalet motioner har skolbarn från Skurups kommun önskat nya cykelvägar mellan byarna. Men någon utbyggnad är inte aktuell och inget av förslagen mötte heller bifall vid kommunfullmäktiges senaste sammanträde.
– Jag kan förstå att barnen vill kunna cykla säkert, men det är inte så enkelt att bygga cykelvägar.

Skånskan - 06 mar 20 kl. 09:38

Hofterupsbor ska få cykelväg till Dösjebro

Hofterup/Dösjebro Nu ska en detaljplan tas fram så att Hofterup och Dösjebro kan bindas samman med en gång- och cykelväg. Knäckfrågan är att komma överens med markägarna.På tisdagen gav kommunstyrelsens planutskott klartecken åt förvaltningen att inleda detaljplanearbete mellan Hofterup och Dösjebro.

Skånskan - 16 jun 18 kl. 14:00

Cykelväg kan förlängas

bosjökloster/Ängsbyn Den har varit på tal i 20 år. Kanske har den varit önskad ännu längre. Nu pågår planeringen för en cykelväg mellan Ängsbyn och Bosjökloster.

UT - 28 okt 14 kl. 06:52

Kommunen vill komma ikapp med vägunderhållet

En del gator i Ulricehamn har inte fått någon underhålls­beläggning sedan tidigt 70-tal. Men nu görs ett försök att komma ikapp lite grand med upprustningen av gator och gång- och cykelvägar. Den tredje november ska politikerna i kommunstyrelsen ha ett möte och där är ett av ärendena ett förslag om att avsätta 1,5 miljoner extra till upprustning av gator och gång- och cykelvägar.

YLE - 29 jun 16 kl. 10:09

Besvär mot Anviaförsäljning kan bli dyr och lång process

Advokat Christian Näsman i Vasa säger att det kan bli en lång och dyr process för en enskild aktieägare att besvära sig mot försäljningen av Anvia till Elisa - om försäljningen går genom på bolagsstämman på onsdag eftermiddag. På onsdagseftermiddagen tar Anvias extra insatta bolagsstämma ställning till försäljningen av Anvia Telekom till Elisa. Samtidigt har tre andra bolag också kommit med bud, Sonera, DNA och Finda.

Skånskan - 16 jan 20 kl. 20:00

Kostnad för cykelväg till Tolånga fördyras

TOLÅNGA Det är osäkert om det byggs någon gång- och cykelväg mellan Sjöbo tätort och Tolånga.
Kostnaden för kommunen har mer än fyrdubblats sedan projektet presenterades.När projektet togs med i Region Skånes cykelvägsplan 2018-2029 uppskattades byggkostnaden för den tre kilometer långa gång- och cykelvägen till cirka sex miljoner kronor, tre miljoner för staten/Trafikverket och lika mycket för Sjöbo kommun som medfinansiär.

Skånskan - 23 mar 19 kl. 15:00

Cykelväg spränger kalkyl

ESLÖV Det ska bli en bättre och trafiksäkrare väg förbi Eslövs nya gymnasium.
I rondellen Kvarngatan-Östergatan blir det trafikljus – och cyklister ska inte behöva köra in i rondellen över huvud taget utan kunna hålla sig utanför på en separat cykelbana.Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beviljades utökad budget av kommunstyrelsen vid dess senaste sammanträde.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Räddning: Brand inne på bilverkstad – en lindrigt skadad

En person skadades lindrigt när ångorna från en bensintank började brinna inne på en bilverkstad i Tomelilla. .

YA - 15 minuter sedan

Biotoppen: "Framåt" toppar svajig biolista

Biobesöken har rasat och Filmstaden har stängt sina biografer på grund av coronaviruset. Antalet biobesökare är således lågt – men etta på veckans biotopp är Disneys "Framåt". Ny på listan är Sovjetdramat "Mr Jones"..

YA - 45 minuter sedan

Begravning: Nils Arne Nilsson

YA - 45 minuter sedan

Corona: Fem nya skånska fall – oklart om någon finns i sydost

Det finns nu 281 kända fall av corona i Skåne. Av dessa vårdas 34 på sjukhus..

YA - 45 minuter sedan

Begravning: Göran Holmkvist

YA - 1 timme sedan

Albanien hjälper Italien: "Glömmer ej en vän"

Trettio läkare och sjuksköterskor från Albanien har landat i Italien för att hjälpa till i kampen mot coronaviruset..

YA - 1 timme sedan

Misshandel: 25-årig kvinna till sjukhus – man gripen

En kvinna i 25-årsåldern har förts till sjukhus efter en misshandel i centrala Skurup. En man har gripits misstänkt för brottet..

YA - 1 timme sedan

Hittade tappat företagskort - handlade varor i Tomelilla

Mannen tappade sitt företagskort utan att märka det. Strax därpå insåg han att någon hade köpt varor på kortet runtom i Tomelilla. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.