GT > Nyheter

Monday, 30 March, 02:58

GT - 17 feb 20 kl. 00:04

Dödliga överdoser allt vanligare i GöteborgHundratals göteborgare har dött i överdoser de senaste åren – och dödsfall orsakade av överdoser blir allt vanligare.– Samhället flödar över av de här drogerna – det väller in knark i ­Sverige. Det är ingen konst att köra in narkotika i Sverige – tullen klarar inte av att hindra det, säger Robin Nilsson som är chef på polisens gatulangningsgrupp till Göteborgs-Posten..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Göteborg, Sverige, Robin Nilsson, Göteborgs-Posten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dödliga, överdoserallt , vanligarei , Göteborg
Sydsvenskan - 31 mar 16 kl. 15:36

Olle Lönnaeus: Gangstermorden ökar – men det dödliga familjevåldet minskar

ANALYS. Risken för kvinnor och barn att bli ihjälslagna av berusade familjefäder har minskat i Sverige. Däremot skjuts allt fler unga män till döds i storstäderna – inte minst iMalmö.

BT - 12 sep 12 kl. 16:02

Skjutningar riskerar bli vanligare

Skottlossningarna fortsätter. I måndags sköts en man till döds i Göteborg. Stryps inte tillgången på vapen kommer skjutningarna att bli ännu vanligare, befarar experter som TT pratat med.

Kristianstadsbladet - 02 okt 12 kl. 09:23

Vanligare med hudcancer vid kusten


Fallen av den elakartade hudcancern malignt melanom har fyrdubblats i Västra Götaland sedan 1970 - en ökning som är större än riksgenomsnittet, visar en ny studie från Sahlgrenska akademin.Dessutom är det betydligt vanligare att boende i Göteborg och kustkommunerna drabbas än de boende i regionens inland. Störst är skillnaden för män som bor i Göteborg där 35 procent fler drabbas än de som bor i kommunerna inåt landet.

GöteborgsPosten - 27 jan 13 kl. 11:05

Det kommer bli vanligare med varg i Göteborg

I natt siktades Göteborgs nya stadsvarg i Krokslätt. Det var länge sedan en varg rörde sig i centrala Göteborg, men det kan bli vanligare framöver..

Politologerna - 24 jan 19 kl. 08:00

Attityder till infrastruktur och politiskt förtroende i Göteborg

Det här blogginlägget bygger på kapitlet ”Västlänken – en fråga om förtroende” av Dennis Andersson, Henrik Oscarsson och Maria Solevid i boken Hemma Väst av Anders Carlander och Björn Rönnerstrand (red) från 2018. Inlägget lyfter fram några av resultaten från kapitlet med fokus på attityder till infrastrukturfrågor (särskilt Västlänken) och förtroende för politiker i Göteborg. Resultaten bygger på svar från den västsvenska SOM-undersökningen respektive SOM-undersökningen i Göteborg.

DN - 12 maj 19 kl. 08:30

Tre misstänkta mordförsök på äldreboende i Storgöteborg

Polisen utreder tre misstänkta mordförsök på ett äldreboende i Storgöteborg. En läkare slog larm sedan flera äldre kom in till sjuhuset med misstänkta överdoser av insulin. – Vi utreder händelsen som försök till mord, säger åklagaren Stina Lundqvist till TT..

SvD - 31 okt 14 kl. 21:35

Hot och våld allt vanligare på svenska tåg

Våld, hot och stök har blivit ett allt vanligare inslag under tågresor i Sverige, något som både fack, tågpersonal och resenärer vittnar om. Senast förra helgen tvingades SJ anlita vakter på tåget mellan Göteborg och Stockholm..

SVT - 04 mar 19 kl. 08:06

Allt vanligare att kriminella använder spårsändare för att begå brott

Polisen i Göteborg har hittat GPS-sändare i flera grova brottsutredningar. Det är en allt vanligare metod bland kriminella som vill spåra upp sina offer. Nu har de infört nya rutiner för att upptäcka sändarna..

GT - 05 jul 19 kl. 19:58

Fotbollsikonens kamp mot den dödliga sjukdomen

GÖTEBORG. Blåvitt-profilen Stefan Lindqvist, 52, är drabbad av den dödliga sjukdomen ALS – och nu går han en tuff kamp.Under lördagen kommer legendaren att hyllas inför IFK Göteborgs möte med Gif Sundsvall på Gamla Ullevi.

GT - 15 nov 19 kl. 09:52

Inför injektionsrum på test i Göteborg

Missbruk är en sjukdom och bör behandlas som en sådan. Säkra injektionsrum kan minska antalet överdoser med dödlig utgång. Vi måste lämna prestigen och se vad som går att göra här och nu, skriver Maria Nilsson (L), Jens Adamik (L) och Linnéa Bjärum vid LUF..

Fler nyheter från GT

GT - 45 minuter sedan

Här öppnar Göteborgs första drive-in-bio

Här ska Göteborgs första drive-in-bio öppnas.Bananpiren är platsen och galapremiär blir det den 3 april, skriver GP..

GT - 9 timmar sedan

Syskonens restaurang slår rekord under coronakrisen

Syskonen Mathilda Lindberg, 33, och Wiktor Ringström, 29, driver Bueno Taco i Alingsås och Borås.Likt hela restaurangbranschen har de kämpat mot ett sinande flöde av kunderMen efter ett meddelande på Facebook slog de rekord. – Det blev en sådan otrolig respons som vi inte var beredda på, säger Mathilda.

GT - 13 timmar sedan

Här är IFK Göteborgs bästa spelare under 2000-talet

Många duktiga fotbollsspelare har passerat genom dörrarna på Kamratgården under 2000-talet.Men vilka är de bästa? GT:s Markus Wulcan har tagit ut sin drömelva plus avbytare och tränare.

GT - 14 timmar sedan

Yngre man död i corona i Jönköping

I helgen har tre coronasmittade personer avlidit i Jönköpings län.En av de döda är enligt Region Jönköping en yngre man, rapporterar SVT Nyheter Jönköping..

GT - 15 timmar sedan

Stor oro i Göteborgs hamn: ”Kommer rasa”

De timanställda kommer drabbas hårdast: ”Flera hundra”.

GT - 16 timmar sedan

Staten måste ta ansvar för risken att planera framåt

För en comeback från coronakrisen behöver vi få i gång vanliga människors och företags konsumtion så att vändningen blir långsiktig. Viktigt att företagen vågar planera framåt med tryggheten att staten står som garant, skriver Västsvenska Handelskammarens Vd Johan Trouvé..

GT - 16 timmar sedan

Oron efter operationen: ”Corona angriper det”

Ralf Edström, 67, gör vad han kan för att inte bli smittad av coronaviruset. För fotbollslegendaren tillhör riskgruppen. – En del av lungan är kaputt och corona angriper ju lungorna, säger han.

GT - 17 timmar sedan

Björn, 66, hoppade in för Hollywoodstjärnan

Plötsligt fick Björn Häggsjö, 66, ett telefonsamtal: Vill du hoppa in för världsstjärnan Woody Harrelson som fått förhinder på grund av corona? Snart stod han plötsligt på en inspelning tillsammans med Henrik Dorsin, Fredrik Wikingsson, Carolina Gynning och regissören Ruben Östlund.– Det var fantastiskt spännande och häftigt.

GT - 18 timmar sedan

Polis till sjukhus – blev sparkad och slagen

En polis fick uppsöka sjukhus sedan ett ingripande blivit våldamt.En man som skulle gripas gick till attack och sparkade och slog en polis, mannen hotade även andra poliser som ingrep.Mannen är nu misstänkt för våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman..

GT - 19 timmar sedan

Larmet från kustpärlorna: Låt inte människor fly hit

Sotenäs och Orusts kommun vill förbjuda människor som inte är fast bosatta i kustidyllerna från att bosätta sig i sina fritidshus under coronapandemin.Samtidigt för flera andra kustkommuner i Bohuslän diskussioner om hur de ska hantera frågan.– Vi måste fokusera på våra invånare och vår personal, säger Mats Abrahamsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Sotenäs.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.