Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 04 April, 15:57

Cornucopia - 16 feb 20 kl. 19:24

Att vara statsminister är att ta ansvar - inte skylla på andraAtt vara statsminister är att ta ansvar för landet, så som det är idag och oavsett vad som kommit innan. Det är därför beklämmande att se hur Sverige har en statsminister som efter snart sex år vid makten väljer att skylla på tidigare regeringar i väldigt långsökta resonemang.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Sverige, Stefan Löfven, JÖK, Centerpartiet, Löfven, Löfvens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Att vara statsministerär att ta , ansvarinte , skylla, på andra
Expressen - 10 nov 14 kl. 13:14

"Vi kan inte ta ansvar för hur andra röstar"

Sverigedemokraterna hotar med nyval – och har sagt att man kan komma att rösta på alliansens budget. Men det är något de borgerliga partierna inte har tagit hänsyn till, hävdar man under dagens pressträff om budgeten. – Vi kan inte ta ansvar för hur andra partier röstar.

Cornucopia - 25 nov 18 kl. 16:50

Löfven nästa statsminister - men får regera på konservativa budgetar

Det är inte osannolikt att Stefan Löfven väljs till statsminister om en och en halv vecka. Varje enskilt parti kan avgöra nästa statsministeromröstning. Dock kommer han i så fall hela mandatperioden riskera att få regera på konservativa budgetar och tilläggsbudgetar.

YLE - 04 jul 14 kl. 06:34

Statsminister Stubb träffade Reinfeldt

Statsminister Alexander Stubb avlade ett officiellt besök i Sverige på fredagen. Det var hans första resa till vårt västra grannland i egenskap av statsminister. Stubb träffade bland andra sin kollega statsminister Fredrik Reinfeldt i Stockholm.

Sydöstran - 01 okt 15 kl. 06:00

Connie Nilsson: Connie Nilsson: … men från allt går det inte att frånta sig ansvar

Det är skönt att slippa ta ansvar. Nu är vi två som inte behöver ta ansvar för det andra skapat..

Blekinge Läns tidning - 01 okt 15 kl. 06:00

Connie Nilsson: Connie Nilsson: … men från allt går det inte att frånta sig ansvar

Det är skönt att slippa ta ansvar. Nu är vi två som inte behöver ta ansvar för det andra skapat..

SVT - 21 nov 19 kl. 08:29

SVT:s politikreporter: ”SD kan obehindrat skylla problemen på andra partier”

Sverigedemokraterna fortsätter att stärka sin position bland de svenska väljarna. I SVT/Novus senaste mätning är SD återigen landets näst största parti. ”Det gör det lättare för Jimmie Åkesson att framställa sig som oppositionsledare”, säger SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein, som kommer att svara på frågor i en chatt med start klockan 14..

Expressen - 25 sep 13 kl. 22:52

Erik Rapp: Känns som att jag har ett ansvar

I vintras klev 17-årige idolen Erik Rapp ut ur garderoben. Nu känner han ett ansvar han hjälpa andra, genom att ge stöd och råd till de som funderar på att ta steget och komma ut med sin homosexualitet. ?

BT - 10 sep 13 kl. 12:32

Regeringen tar inte sitt ansvar

Det är regeringen som styr landet och dess myndigheter lyder under regeringen. Visst kan det bli fel men ansvar kan inte delegeras, det vill säga läggas på någon annan. Under våren och sommaren har denna borgerliga skylla ifrån sig-princip fortsatt.

Sydsvenskan - 08 jan 12 kl. 00:03

Tid ta ansvar i Europa

EU-ministern har en poäng, Sverige och svenskarna måste tänka längre än näsan räcker.
USA:s president Barack Obama gjorde i torsdags klart att den amerikanska krigsmakten ska bli mindre och mer inriktad på Asien och Stillahavsområdet. Vad har det med Sverige att göra?

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

S+MP-regeringen vill få despotisk makt

Drivna på hybris från stärkt opinionsstöd vill S+MP-regeringen nu enligt en lagrådsremiss få despotisk makt att kunna fatta beslut utan riksdagens stöd. Man kryddar detta med beskedet om 200 miljoner kronor i akut mediastöd för att slippa mediala protester när man redan de facto har infört demonstrationsförbud. Om regeringen inte kan vänta på riksdagens godkännande så är det rätta att bilda en samlingsregering.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Fredagsmys: Revolut fungerar återigen med Länsförsäkringar Bank

Dags för lite kort fredagsmys. Länsförsäkringars pressansvarige meddelade just bloggen att Länsförsäkringar Bank inte längre blockerar överföringar till Revolut.
Revolut Metal på metal-konsert med Rammstein.

Cornucopia - Igår: 15:43

SAS behåller endast ett flygplan i inrikestrafik - flyger bara Arlanda till Umeå, Luleå, Kiruna och Visby

Som ett resultat av coronakrisen stänger SAS på måndag ner all inrikestrafik utom mellan Arlanda och städerna Umeå, Kiruna, Luleå och Visby. Linjerna trafikeras av ett och samma flygplan, som är det enda i SAS flotta som flyger i svensk inrikestrafik nu. Det flygs inte ens Göteborg-Stockholm längre.

Cornucopia - Igår: 12:40

Försvarsmaktsövningen Aurora 2020 flyttas fram - "fokuserar på stödet till samhället och beredskap"

Försvarsmakten meddelar nu att försvarsmaktsövningen Aurora 2020 skjuts på framtiden, och kommer inte genomföras i år. Istället fokuserar Försvarsmakten nu "på
stödet till samhället och att upprätthålla Sveriges beredskap och säkerhet, vilket är än viktigare när samhället är sårbart och utsatt för stor påfrestning".
Arméövning 2015.

Cornucopia - Igår: 10:16

Bostadspriserna - vad talar för och emot stigande priser?

Dags för en liten mikroanalys av bostadspriserna framöver. Vad talar för fortsatt stigande priser på bostäder, framför allt lägenheter och villor i våra storstadsområden?
Hammarby Sjöstad.

Cornucopia - Igår: 08:55

Allt färre döda per månad i Sverige

Denna artikel avser statistik till och med januari 2020, och inkluderar därmed inte utbrottet av sjukdomen Covid-19 i Sverige. 

Antalet döda per månad i Sverige har varit fallande de senaste åren, trots en stigande befolkningsmängd.Antal döda i Sverige per månad 201701 - 202001.

Cornucopia - Igår: 07:42

Upp i USA - ner i Asien

Börslugnet är bedrägligt och motsägs av fortsatta svängningar fram och tillbaka. Igår steg börserna i USA, men det är återigen nedåt som gäller i Asien, medan Europa hade ganska neutrala börser och Stockholmsbörsen var i princip oförändrad. Till gårdagens förlorare hördes HM, som permitterar tiotusentals, och  nu även från sina centrala IT- och teknikavdelningar i Sverige.

Cornucopia - Igår: 16:10

BBBB - börsen, bolaget, bröllopet, bostaden - den perfekta privatekonomiska kraschen

"Så länge man inte sålt har man inte gjort en förlust." - personer som förlorar allt, alltidTrots massiva stimulanspaket från myndigheterna kommer det finnas hushåll och individer som drabbas av hårda smällar där samverkan av börskrasch, bolagskrasch eget eller arbetsgivaren, och bröllopet som via skilsmässa tvingar fram en försäljning av bostaden. Så det bästa privatekonomiska rådet just nu är att vårda ditt förhållande med din sängpartner.

Cornucopia - I förrgår: 12:17

Inslaget i Babel

För er som är intresserade och ännu inte sett det så finns inslaget och intervjun i Babel med Lena och mig på SVT Play. Starten är 32:26 in i programmet och håller på till cirka 39:30. Ett rätt okej ihopklipp av de filmsnuttar jag och Lena spelade in själva och intervjun över Skype, även om valet av vad som kom med var helt upp till Babel, som också slängde med en hel del extra vi inte hade en aning om.

Cornucopia - I förrgår: 10:02

Almedalen har fallit för coronaviruset - politikerveckan 2020 inställd

Nu på morgonen kom beskedet att den så kallade politikerveckan i Almedalen, eller Almedalsveckan ställs in helt. De ekonomiska konsekvenserna för Visbys och Gotlands näringsliv, samt för en stor mängd personer runt detta blir förstås omfattande, men en del kostnader och avtal är inte återbetalningsbara. Det hela får väl ses som symptomatiskt för hur omfattande konsekvenser coronakrisen kan ge, och en liten djupdykning följer nedan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.