BT > Nyheter

Friday, 28 February, 06:46

BT - 15 feb 20 kl. 07:10

Här är gränsen som inte synsGränsen går med avsikt knappt att se. Ändå känns den allt mer sedan brexit nu dragit EU:s yttre gräns genom kullarna och åkrarna i södra Ulster. Osäkerheten är påtaglig..
Läs mer på BT
Läs mer om:
EU, Ulster

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är gränsensom inte , syns
YLE - 26 maj 13 kl. 08:31

Vbl & ÖT: Språkgränsen syns även i tänderna

Finlandssvenska beväringar har bättre tänder än sina finskspråkiga kamrater, visar forskningsresultat som refereras i Vasabladet och Österbottens Tidning i dag. Forskaren Antti Kämppi har undersökt närmare 14 000 beväringar födda 1990-1992. Enligt honom visar undersökningen att beväringarna från svenskdominerade kommuner på västkusten och i södra Finland hade de allra bästa tänderna i hela landet.

HBL - 26 maj 13 kl. 09:03

ÖT och VBL: Språkgränsen syns i munnen

Svenskspråkiga värnpliktiga har i regel friskare tänder än sina finskspråkiga ödeskamrater. Upptäckten har gjorts i ny forskning, skriver Vasabladet och Österbottens Tidning idag.Forskaren och tandläkaren Antti Kämppi i Esbo har upptäckt att beväringar från svenskdominerade kommuner på västkusten och i södra Finland har de allra bästa tänderna i hela landet, om man ser till den här specifika åldersgruppen.

Cornucopia - 12 maj 17 kl. 15:55

Fredagsmys: Bergsfolket över snögränsen


Dags för lite härligt fredagsmys, och vad är väl mysigare än att reflektera över hur det är att bo över snögränsen, likt jag gör uppe på berget. Torsdagens snö visade sig nämligen bara finnas uppe hos mig, medan nere i byn och dalen var det barmark och regn istället. Snön upphörde exakt vid min fastighetsgräns femhundra meter bort.

YLE - 26 mar 17 kl. 13:32

Asylsökande cyklade över gränsen, vad hände sen?

Asylsökande cyklade över gränsen, vad hände sen? 7 000 asylsökande kom till Norge och Finland via Ryssland för drygt ett år sedan. Många av de här människorna smugglades in av kriminella ligor.

YLE - 04 aug 16 kl. 16:21

Finland har högsta promillegränsen till havs - vissa är fulla vid rodret

Finland är det land där man får vara mest onykter till havs jämfört med Norden och Östersjöområdet. För en del kan gränsen 1 promille betyda att man är så full att man inte ens kan stå. Men också munvatten kan göra att ett blåstest visar rött.

Cornucopia - 31 aug 17 kl. 16:12

BREAKING: Rysk vingdrönare kraschad på polska sidan gränsen

En rysk UAV ("drönare") av flygplanstyp har kraschat 30 km innanför den polska gränsen mot ryska Königsberg rapporterar polska RMF24. Den polska åklagarmyndighet vill inte kommentera det inträffade.
Ryska flaggan och en UAV över Almedalsveckan i sommar, i samband med pressträffen om Aurora ombord på HMS Carlskrona, då drönaren hängde över de svenska örlogsfartygen.

YLE - 15 jul 14 kl. 17:00

Svenskan mår bra vid ryska gränsen

Hemkommunen säger förvånansvärt lite om ungas kunskaper i svenska. Det visar en utredning som Iltalehti har gjort. I vissa kommuner vid ryska gränsen är de ungas kunskaper i svenska bättre än på tvåspråkiga orter.

ÖstersundsPosten - 28 jul 14 kl. 18:48

Ingen norsk polisnärvaro vid gränsen i Storlien

Hotbilden mot Norge är fortsatt allvarlig. Men trots det syns inga norska poliser när man passerar gränsen vid Storlien mot Norge..

Sydsvenskan - 23 apr 16 kl. 04:00

På gränsen mellan skratt och avsky

Ett par jättefötter med röda tånaglar möter i entrén. Knalligt skära, gjorda i grov stengodslera. Den ena foten har rest sig halvvägs, som stelnad mitt i ett steg.

Expressen - 16 jul 19 kl. 13:39

Klippet som visar hur migranterna behandlas vid amerikanska gränsen

Tiotals män syns i den överfulla cellen vid den södra gränsen i USA i väntan på asyl.Videoklippet som visar migranterna sprids i snabb takt i sociala medier.Flera av dem berättar att de har väntat i den trånga cellen i 40 dagar – utan att ens få duscha, skriver Daily Mail.

Helsingborgs Dagblad - 15 feb 20 kl. 07:10

Här är gränsen som inte syns

Gränsen går med avsikt knappt att se. Ändå känns den allt mer sedan brexit nu dragit EU:s yttre gräns genom kullarna och åkrarna i södra Ulster. Osäkerheten är påtaglig.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Oro att anställda ska ta med sig smittan hem

På sina håll finns en oro att personer som varit i områden där coronaviruset sprids ska föra med sig smittan hem. Vissa företag uppmanar anställda att stanna hemma i 14 dagar – men för skolelever och lärare finns inga officiella restriktioner..

BT - 30 minuter sedan

I natt: Minst 19 skadade i stora halkolyckor på E4

En kvinna har gripits i Borås, misstänkt för att ha misshandlat en man. Minst 19 personer skadades i flera halkolyckor på E4:an utanför Nyköping..

BT - 45 minuter sedan

Alla Bondfilmer till Viaplay

BT - 1 timme sedan

Fängslade pensionärer drabbas av pengastoppet

Ett telefonkort kostar 100 kronor. En pensionerad fånge kommer att få ut 90 kronor i veckan. Kriminalvårdens stopp för intagna att ta emot pengar utifrån blir ett hårt slag mot dem som varken kan studera eller jobba – och mot de anhöriga..

BT - 1 timme sedan

Hon ska hjälpa herrarna till Vasaloppsseger

Damfavoriten Britta Johansson Norgren ska hjälpa de manliga lagkamraterna att vinna Vasaloppet..

BT - 1 timme sedan

Bidrag till utsatta barnfamiljer släpar efter

För de barnfamiljer som har det sämst ställt behövs barnbidrag, bostadsbidrag och underhållsstöd för att få livet att gå ihop. Men om politikernas ambition är att stöden ska minska inkomstklyftor måste de höjas regelbundet, anser Försäkringskassan. Något som inte varit självklart under 2000-talet..

BT - 1 timme sedan

Större chans att lösa ett Palmemord i dag

Om en svensk statsminister skulle skjutas till döds på öppen gata är chansen att få fast mördaren större i dag än vad den var 1986 när Olof Palme dödades..

BT - 1 timme sedan

Industrin vill ha snabbt krisavtal mot virus

Det brådskar med att få ett krisavtal på plats som kan möta allvarliga effekter av virussmittan. Avtal om så kallat korttidsarbete står högt på industrins önskelista inför dagens träff med regeringen..

BT - 1 timme sedan

Showproducent från Hindås gör Wallmansshow i Göteborg

Dansaren och musikalartisten Ola Grönberg från Hindås sadlade om och bytte plats till kulisserna. Nu står han bakom Wallmans kommande Göteborgssatsning ”Dinner party”..

BT - 1 timme sedan

90-talsfest ska locka tillbaka publiken till klubben

Skärtorsdagen har tappat sin status som utgångskväll. Nu hoppas klubbfixaren Gino Pettersson locka ut boråsarna igen med en 90-talskväll på Grand. – Vi vill locka de som inte alltid går ut, säger han..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.