Barometern > Nyheter

Friday, 28 February, 06:46

Barometern - 15 feb 20 kl. 07:10

Här är gränsen som inte synsGränsen går med avsikt knappt att se. Ändå känns den allt mer sedan brexit nu dragit EU:s yttre gräns genom kullarna och åkrarna i södra Ulster. Osäkerheten är påtaglig..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
EU, Ulster

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är gränsensom inte , syns
YLE - 26 maj 13 kl. 08:31

Vbl & ÖT: Språkgränsen syns även i tänderna

Finlandssvenska beväringar har bättre tänder än sina finskspråkiga kamrater, visar forskningsresultat som refereras i Vasabladet och Österbottens Tidning i dag. Forskaren Antti Kämppi har undersökt närmare 14 000 beväringar födda 1990-1992. Enligt honom visar undersökningen att beväringarna från svenskdominerade kommuner på västkusten och i södra Finland hade de allra bästa tänderna i hela landet.

HBL - 26 maj 13 kl. 09:03

ÖT och VBL: Språkgränsen syns i munnen

Svenskspråkiga värnpliktiga har i regel friskare tänder än sina finskspråkiga ödeskamrater. Upptäckten har gjorts i ny forskning, skriver Vasabladet och Österbottens Tidning idag.Forskaren och tandläkaren Antti Kämppi i Esbo har upptäckt att beväringar från svenskdominerade kommuner på västkusten och i södra Finland har de allra bästa tänderna i hela landet, om man ser till den här specifika åldersgruppen.

Cornucopia - 12 maj 17 kl. 15:55

Fredagsmys: Bergsfolket över snögränsen


Dags för lite härligt fredagsmys, och vad är väl mysigare än att reflektera över hur det är att bo över snögränsen, likt jag gör uppe på berget. Torsdagens snö visade sig nämligen bara finnas uppe hos mig, medan nere i byn och dalen var det barmark och regn istället. Snön upphörde exakt vid min fastighetsgräns femhundra meter bort.

YLE - 26 mar 17 kl. 13:32

Asylsökande cyklade över gränsen, vad hände sen?

Asylsökande cyklade över gränsen, vad hände sen? 7 000 asylsökande kom till Norge och Finland via Ryssland för drygt ett år sedan. Många av de här människorna smugglades in av kriminella ligor.

YLE - 04 aug 16 kl. 16:21

Finland har högsta promillegränsen till havs - vissa är fulla vid rodret

Finland är det land där man får vara mest onykter till havs jämfört med Norden och Östersjöområdet. För en del kan gränsen 1 promille betyda att man är så full att man inte ens kan stå. Men också munvatten kan göra att ett blåstest visar rött.

Cornucopia - 31 aug 17 kl. 16:12

BREAKING: Rysk vingdrönare kraschad på polska sidan gränsen

En rysk UAV ("drönare") av flygplanstyp har kraschat 30 km innanför den polska gränsen mot ryska Königsberg rapporterar polska RMF24. Den polska åklagarmyndighet vill inte kommentera det inträffade.
Ryska flaggan och en UAV över Almedalsveckan i sommar, i samband med pressträffen om Aurora ombord på HMS Carlskrona, då drönaren hängde över de svenska örlogsfartygen.

YLE - 15 jul 14 kl. 17:00

Svenskan mår bra vid ryska gränsen

Hemkommunen säger förvånansvärt lite om ungas kunskaper i svenska. Det visar en utredning som Iltalehti har gjort. I vissa kommuner vid ryska gränsen är de ungas kunskaper i svenska bättre än på tvåspråkiga orter.

ÖstersundsPosten - 28 jul 14 kl. 18:48

Ingen norsk polisnärvaro vid gränsen i Storlien

Hotbilden mot Norge är fortsatt allvarlig. Men trots det syns inga norska poliser när man passerar gränsen vid Storlien mot Norge..

Sydsvenskan - 23 apr 16 kl. 04:00

På gränsen mellan skratt och avsky

Ett par jättefötter med röda tånaglar möter i entrén. Knalligt skära, gjorda i grov stengodslera. Den ena foten har rest sig halvvägs, som stelnad mitt i ett steg.

Expressen - 16 jul 19 kl. 13:39

Klippet som visar hur migranterna behandlas vid amerikanska gränsen

Tiotals män syns i den överfulla cellen vid den södra gränsen i USA i väntan på asyl.Videoklippet som visar migranterna sprids i snabb takt i sociala medier.Flera av dem berättar att de har väntat i den trånga cellen i 40 dagar – utan att ens få duscha, skriver Daily Mail.

Helsingborgs Dagblad - 15 feb 20 kl. 07:10

Här är gränsen som inte syns

Gränsen går med avsikt knappt att se. Ändå känns den allt mer sedan brexit nu dragit EU:s yttre gräns genom kullarna och åkrarna i södra Ulster. Osäkerheten är påtaglig.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Efter en brand i en lastbil norr om Ljungby stoppades trafiken på E4:an i flera timmar. Längs E4:an inträffade även flera stora trafikolyckor utanför Nyköping där minst 19 personer skadades..

Barometern - 15 minuter sedan

Oro att anställda ska ta med sig smittan hem

På sina håll finns en oro att personer som varit i områden där coronaviruset sprids ska föra med sig smittan hem. Vissa företag uppmanar anställda att stanna hemma i 14 dagar – men för skolelever och lärare finns inga officiella restriktioner..

Barometern - 30 minuter sedan

”Lyft fram allt positivt i sjukvården”

Regionpolitik ”Det rapporteras dagligen om det som ibland kallas för vårdkrisen. Utan tvekan förekommer det brister i sjukvården, men att det skulle råda någon generell kris i hela landet håller inte vi med om.”.

Barometern - 45 minuter sedan

Alla Bondfilmer till Viaplay

Barometern - 45 minuter sedan

”Äldreomsorgen är inte en integrationsåtgärd”

Äldreomsorg ”För en tid sedan publicerade fackförbundet Kommunal en rapport som visar att problemen med språkförbistringen inom äldreomsorgen i Sverige är stora.”.

Barometern - 45 minuter sedan

Plastskammens offer

I Jössefors utanför Arvika i västra Värmland varslas 27 anställda på grund av den kommande plastskatten. Bruksorten drabbas hårt. .

Barometern - 45 minuter sedan

”Det är svårt att förstå hur ansvariga tänker”

Angående beslut om nedläggning av rehabbassängen i region Kalmar..

Barometern - 45 minuter sedan

Rebecca Sandvall och Emil Wirsén

Barometern - 45 minuter sedan

Minnesord över Ingemar Svanström

Ingemar Svanström, Högsby, har avlidit i en ålder av 67 år..

Barometern - 45 minuter sedan

Minnesord över Sven Carlsson

Sven Carlsson har avlidit i en ålder av 95 år. Han föddes 1924 i Räpplinge församling i Strandtorp på Öland. Han var äldst av fem bröder..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.