BT > Nyheter

Friday, 28 February, 06:51

BT - 15 feb 20 kl. 06:57

Här börjar jakten på vikarier i äldrevården: ”Är mycket pusslande”Nu har jakten på sommarvikarier inom vård- och äldreomsorgen börjat. Och att hitta sökande är inget problem. ”För oss gäller det snarare om att matcha rätt personer till rätt arbetsuppgifter”, säger Helen Danbo, enhetschef för bemanningsenheten på vård- och äldreförvaltningen..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Helen Danbo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här börjar jakten, vikarieri , äldrevårdenÄr mycket , pusslande
BT - 20 jun 18 kl. 06:25

Flyttade från Finland – för att rädda äldrevården i Borås

För andra året i rad kallas personal från Finland in för att lösa sommarbemanningen inom äldrevården i Borås. Årets trupp om 24 vikarier är åtta fler än ifjol. – Det har blivit en snöbollseffekt, säger verksamhetschefen Yvonne Vedin.

YLE - 12 mar 19 kl. 14:38

Vikarier behövs hela tiden inom äldrevården i Raseborg - 16 nya anställda ska skapa stabilare bemanning

Raseborgs stad borde anställa mera personal som enligt behov kan flyttas mellan enheterna inom äldrevården. De föreslår social- och hälsovårdsdirektören..

SmålandsPosten - 12 jul 14 kl. 00:32

Sluta smutskasta äldrevården

Förhållandena i äldrevården engagerar allt fler. Samtidigt råder det oenighet kring hur det egentligen är ställt med vården för äldre i Sverige. Det finns dem som målar upp domedagslika bilder där våra åldringar får klara sig bäst de vill, där undermåliga boenden är legio och där vinstintresset smulat sönder mänskliga värden.

YLE - 28 mar 14 kl. 04:33

Vårdreformen väcker oro för äldrevården

Ingenstans i Europa har man integrerat allt. Det är en djärv förändring, säger Olli-Pekka Lehtonen, direktör för Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt. Sammanlagt 62 kommuner i Österbotten, Satakunda och Egentliga Finland ska bilda ett av Finlands fem miljondistrikt inom vården.

YLE - 16 mar 15 kl. 11:05

Hur fungerar äldrevården i din kommun?

Hurdan service kommer du att få när du blir äldre och inte längre klarar dig hemma? Kommer du att kunna räkna med någon service, när befolkningen föråldras samtidigt som den offentliga sektorn naggas i kanterna? Yle har gjort en kartläggning över äldrevården i alla kommuner, för att se om den motsvarar de krav som står skrivna i lagen om äldreomsorg.

News55 - 30 jan 17 kl. 16:52

Hbtq-personer riskerar att diskrimineras i äldrevården

Hur kunde det vara att som hbtq-person växa upp i en tid när din könsidentitet klassades som ett sjukdomstillstånd? Anna Siverskog har intervjuat hbtq-personer i en avhandling som bland annat belyser hur det är att åldras som sådan i Sverige idag, det rapporterar tidningen Corren. – De har ofta tuffa och våldsamma erfarenheter och har förlorat mycket.

YLE - 20 jul 12 kl. 07:19

HS: Guzenina-Richardson vill ha dimensionering av personalen inom äldrevården

Omsorgsminister Maria Guzenina-Richardson vill trots allt se en personaldimensionering inom åldrevården. Guzenina-Richardson säger till Helsingin Sanomat i dag att enbart rekommendationer inte verkar hjälpa för att rätta till missförhållandena inom äldrevården. Guzenina-Richardson ser därmed ut att ha bytt åsikt.

YLE - 29 apr 13 kl. 07:25

Äldrevården i Jakobstadsregionen ses över

Social- och hälsovårdsnämnden i Jakobstad ser nu över äldrevården i kommunerna efter att regionförvaltningsverket anmärkt på såväl personaldimensioneringen som utrymmena. I fredags bekantade sig nämndens ordförande Bo Kronqvist med De gamlas hem i Jakobstad. Enligt regionförvaltningsverket borde äldreboendet anställa ytterligare 8 närvårdare för att uppfylla kraven i dagens rekommendation.

BT - 02 jun 13 kl. 13:49

C vill utveckla äldrevården i länet

En av vårdens största utmaningar är att utveckla ett omhändertagagande av äldre som ger ökad trygghet för patienten och dess anhöriga, skriver tre centerpartister som vill satsa på äldrevården i länet. Vid nästa fullmäktige ska vi besluta om budget för 2014 för Västra Götalandsregionen. Centerpartiet har presenterat sitt förslag till budget och vi betonar sjukvården för de äldre och sköraste patienterna, kollektivtrafiken samt en kraftfull och samlad satsning på IT.

News55 - 01 okt 15 kl. 07:19

Överläkaren: ”Bristen på vårdplatser fortsätter döda patienter inom äldrevården.”

I somras slog professorn och överläkaren Yngve Gustafson larm på News55 om att bristen på vårdplatser dödar patienter inom äldrevården. Nu säger Gustafson till News55 att läget blivit ännu allvarligare. –I Västerbottens län planerar man att dra ner 80 vårdplatser från en nivå med redan mycket överbeläggningar.

YLE - 15 jul 14 kl. 05:26

Äldrevården i Raseborg prickas

Äldrevården i Raseborg har en hel del bristfälligheter anser Regionförvaltningsverket i södra Finland som prickar staden. Staden får bland annat en anmärkning för att man gett service åt invånarna på olika grunder - något som står i strid med grundlagen. I bakgrunden finns en utdragen tvist mellan staden och Arto Tuominen, som tagit strid för sina föräldrars vård.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Oro att anställda ska ta med sig smittan hem

På sina håll finns en oro att personer som varit i områden där coronaviruset sprids ska föra med sig smittan hem. Vissa företag uppmanar anställda att stanna hemma i 14 dagar – men för skolelever och lärare finns inga officiella restriktioner..

BT - 30 minuter sedan

I natt: Minst 19 skadade i stora halkolyckor på E4

En kvinna har gripits i Borås, misstänkt för att ha misshandlat en man. Minst 19 personer skadades i flera halkolyckor på E4:an utanför Nyköping..

BT - 45 minuter sedan

Alla Bondfilmer till Viaplay

BT - 1 timme sedan

Fängslade pensionärer drabbas av pengastoppet

Ett telefonkort kostar 100 kronor. En pensionerad fånge kommer att få ut 90 kronor i veckan. Kriminalvårdens stopp för intagna att ta emot pengar utifrån blir ett hårt slag mot dem som varken kan studera eller jobba – och mot de anhöriga..

BT - 1 timme sedan

Hon ska hjälpa herrarna till Vasaloppsseger

Damfavoriten Britta Johansson Norgren ska hjälpa de manliga lagkamraterna att vinna Vasaloppet..

BT - 1 timme sedan

Bidrag till utsatta barnfamiljer släpar efter

För de barnfamiljer som har det sämst ställt behövs barnbidrag, bostadsbidrag och underhållsstöd för att få livet att gå ihop. Men om politikernas ambition är att stöden ska minska inkomstklyftor måste de höjas regelbundet, anser Försäkringskassan. Något som inte varit självklart under 2000-talet..

BT - 1 timme sedan

Större chans att lösa ett Palmemord i dag

Om en svensk statsminister skulle skjutas till döds på öppen gata är chansen att få fast mördaren större i dag än vad den var 1986 när Olof Palme dödades..

BT - 1 timme sedan

Industrin vill ha snabbt krisavtal mot virus

Det brådskar med att få ett krisavtal på plats som kan möta allvarliga effekter av virussmittan. Avtal om så kallat korttidsarbete står högt på industrins önskelista inför dagens träff med regeringen..

BT - 1 timme sedan

Showproducent från Hindås gör Wallmansshow i Göteborg

Dansaren och musikalartisten Ola Grönberg från Hindås sadlade om och bytte plats till kulisserna. Nu står han bakom Wallmans kommande Göteborgssatsning ”Dinner party”..

BT - 1 timme sedan

90-talsfest ska locka tillbaka publiken till klubben

Skärtorsdagen har tappat sin status som utgångskväll. Nu hoppas klubbfixaren Gino Pettersson locka ut boråsarna igen med en 90-talskväll på Grand. – Vi vill locka de som inte alltid går ut, säger han..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.