Barometern > Nyheter

Friday, 28 February, 06:43

Barometern - 15 feb 20 kl. 06:00

Finlands sak är eventuellt vårDet militära samarbetet med Finland skapar nya risker..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Finland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlands, sakär , eventuelltvår
NSD - 06 dec 11 kl. 21:49

Finlands sak är vår

Finlands sak är vår. På tisdagskvällen fortsatte det finska nationaldagsfirandet i Kalix med pompa och ståt. Och finsk dans så klart..

Västerbottens Folkblad - 04 feb 12 kl. 18:09

Finlands sak är vår

Finlands sak har blivit vår. Igen. Rysskylan är här.

DN - 27 feb 15 kl. 06:00

Tre gånger har frivilliga svenskar stridit för Finlands sak

Med krig i östra Europa tar Sveriges försvarssamarbete med Finland fart. Tidigare försök tvingade två svenska utrikes­ministrar att avgå. Men tre gånger har frivilliga svenskar stridit för Finlands sak..

SmålandsPosten - 23 sep 18 kl. 19:10

Finlands sak är svår

Finlands sak är vår heter det med rätta som bekant. Men när en lika storskalig som ovanlig polisoperation inträffar en lördagseftermiddag i vårt östra broderland var det länge tyst i svenska medier. Detta trots att operationen inträffade i det svenskspråkiga Finland och omgående rapporterades i pressorgan som Hufvudstadsbladet, Åbo Underrättelser, Österbottens Tidning och Vasabladet..

SmålandsPosten - 06 dec 14 kl. 00:36

Finlands sak mer vår än någonsin

Idag högtidlighålls Finlands självständighetsdag. Årets firande får extra allvar av att förra helgen markerade 75 års-minnet av Stalins överfall på landet. Självständighetsdagen borde uppmärksammas mer också här i västra rikshalvan.

NT - 25 sep 12 kl. 18:40

Niinistö talade för Finlands sak

Finlands president Sauli Niinistö hade sin viktiga dag i FN:s generalförsamling på tisdagen, då han argumenterade för finländskt medlemskap i säkerhetsrådet. Finlands kandidatur stöds av övriga Norden..

SvD - 06 dec 16 kl. 07:15

Finlands sak borde åter bli vår

Efter skilsmässan med Sverige skapades i Finland inte bara en finsk nationalism utan också en egen finlandssvensk kulturell identitet. Lagom till 100-årsfirandet av Finlands självständighet kommer de avslutande delarna i fyrbandsverket ”Finlands svenska historia”..

Sydsvenskan - 02 dec 17 kl. 17:55

Finlands sak är svår

Rakel Chukri: Finlands födelse som fri nation var traumatisk..

Helsingborgs Dagblad - 02 dec 17 kl. 17:55

Finlands sak är svår

Rakel Chukri: Finlands födelse som fri nation var traumatisk..

Cornucopia - 11 okt 19 kl. 09:57

Finlands sak är vår - debatt om allians med Finland

I en debattartikel i finska Huvudstadsbladet (HBL) föreslår ordföranden för Centerpartiet i Kumla och ordföranden för Socialdemokraterna i Lomma att Finland och Sverige bildar en formell totalförsvarsallians för såväl fred, kris som krig. I väntan på de ömsesidiga låsningarna i ett riktigt Natomedlemskap är detta det näst bästa, och broderländerna har redan kommit långt på vägen via försvarssamarbetet. Det är dags att formalisera att svenska och finska kvinnor och män ska vara redo att dö för varandra.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Efter en brand i en lastbil norr om Ljungby stoppades trafiken på E4:an i flera timmar. Längs E4:an inträffade även flera stora trafikolyckor utanför Nyköping där minst 19 personer skadades..

Barometern - 15 minuter sedan

Oro att anställda ska ta med sig smittan hem

På sina håll finns en oro att personer som varit i områden där coronaviruset sprids ska föra med sig smittan hem. Vissa företag uppmanar anställda att stanna hemma i 14 dagar – men för skolelever och lärare finns inga officiella restriktioner..

Barometern - 30 minuter sedan

”Lyft fram allt positivt i sjukvården”

Regionpolitik ”Det rapporteras dagligen om det som ibland kallas för vårdkrisen. Utan tvekan förekommer det brister i sjukvården, men att det skulle råda någon generell kris i hela landet håller inte vi med om.”.

Barometern - 30 minuter sedan

Alla Bondfilmer till Viaplay

Barometern - 45 minuter sedan

”Äldreomsorgen är inte en integrationsåtgärd”

Äldreomsorg ”För en tid sedan publicerade fackförbundet Kommunal en rapport som visar att problemen med språkförbistringen inom äldreomsorgen i Sverige är stora.”.

Barometern - 45 minuter sedan

Plastskammens offer

I Jössefors utanför Arvika i västra Värmland varslas 27 anställda på grund av den kommande plastskatten. Bruksorten drabbas hårt. .

Barometern - 45 minuter sedan

”Det är svårt att förstå hur ansvariga tänker”

Angående beslut om nedläggning av rehabbassängen i region Kalmar..

Barometern - 45 minuter sedan

Rebecca Sandvall och Emil Wirsén

Barometern - 45 minuter sedan

Minnesord över Ingemar Svanström

Ingemar Svanström, Högsby, har avlidit i en ålder av 67 år..

Barometern - 45 minuter sedan

Minnesord över Sven Carlsson

Sven Carlsson har avlidit i en ålder av 95 år. Han föddes 1924 i Räpplinge församling i Strandtorp på Öland. Han var äldst av fem bröder..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.