BT > Nyheter

Friday, 28 February, 07:16

BT - 15 feb 20 kl. 04:00

Så ska antalet lägenheter i Borås öka med 25 procent på fem årPå fem år finns planer att öka det totala antalet lägenheter i Borås med 25 procent. Om samtliga planer förverkligas innebär det drygt 7 300 fler bostads- och hyresrätter i staden. Det är mer än tre gånger fler än vad som byggdes under 20 år mellan 1999-2018..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ska antalet , lägenheteri , Borås, ökamed 25 , procent på fem år
BT - 21 aug 14 kl. 09:06

Vi bygger ett ännu bättre Borås

Rekordartad byggtakt. Men takten på byggandet i Borås måste höjas ytterligare. Varje år framöver behöver Borås 400–500 nya lägenheter, skriver Ulf Olsson (S), som menar att hans parti är redo att bygga framtidens Borås.

BT - 16 jan 14 kl. 18:24

Störst prisskillnad i Borås

Bostadsrätterna i Borås har ett lägre snittpris per kvadratmeter än snittet för hela landet. Däremot är skillnaderna mellan priserna på nyproduktion och äldre lägenheter stor – störst i Sverige. Att köpa en nyproducerad lägenhet i Borås är dyrt, i alla fall jämfört med att köpa en begagnad.

Cornucopia - 13 feb 16 kl. 15:46

Få igång flyttkedjorna - bygg lägenheter åt äldre

Sverige behöver upp till 700 000 nya bostäder de kommande tio åren. Att få igång flyttkedjorna och få äldre att flytta till mer ändamålsenliga bostäder är ett effektivt sätt att frigöra resurser för att uppnå detta. Sverige bör alltså satsa på att bygga bostäder för äldre, sk trygghetsboenden.

BT - 02 aug 14 kl. 07:43

Stor brist på lägenheter

Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S) anser att det behövs 500 nya bostäder varje år för att tackla befolkningsökningen. Mellan 2009 och 2013 byggdes bara sammanlagt 800 nya bostäder i Borås. – Vi ligger för lågt, säger Ulf Olsson (S).

BT - 22 jul 13 kl. 18:42

Nio lägenheter tomma - sex månader efter inflyttning: "Tar tid"

En fjärdedel av lägenheterna i prestigebygget på Allégatan står ännu tomma ? ett halvår efter inflyttning. ?

BT - 02 dec 14 kl. 16:06

Fel väg för fler lägenheter i Borås

En sak är vi säkerligen överens om, att bostadsbristen i Borås är alldeles för stor. Men med det sagt kan det orimligt vara den rätta lösningen att ensidigt låta en enda exploatör bebygga området på Dammsvedjan utan att man tagit del av andra intressenter inom byggsektorn. Vad skulle det skicka för signaler till företag som vill expandera och satsa i vår stad?

UT - 26 nov 13 kl. 06:58

Tomma lägenheter kan bli bostäder för nyanlända

Tomma lägenheter i Tranemo kommun kan bli bostäder för nyanlända som flytt från krig och förtryck. Det blir i så fall i de mindre samhällena där det finns lediga lägenheter som de nyanlända kan få bostad. En dialog om en sådan lösning pågår för närvarande mellan Tranemobostäder och migrationsverkets mottagningsenhet i Borås.

Skånskan - 07 mar 17 kl. 17:08

313 lägenheter på Vildanden är till salu

ERWP.fif(0)LUND
AF Bostäder säljer en tredjedel av studentbostadsområdet Vildanden. Det är lägenheterna med tre eller fyra rum som är till salu.

BT - 28 dec 14 kl. 06:15

Kartläggning ? de äger hjärtat av Borås

Borås stadskärna är liten, för att inte säga trång. Det är inte ofta något hus kommer ut till försäljning. När det sker, vill många vara med och lägga bud.

Kristianstadsbladet - 03 jan 13 kl. 08:30

Marklägenheter efterfrågas mest

Foto: Peter Åklundh
Fler marklägenheter i Knislinge efterfrågas av hyresgäster som Kristianstadsbladet pratat med.
Knislingeborna Göran Ferm, Arne Jönsson, Gregor Lundström och Leif Isaksson deltog alla för första gången i en enkätundersökning när det gäller sitt boende.De är i stort sett nöjda med att vara hyresgäster hos Klockaren.

BT - 31 aug 14 kl. 07:31

Ökande klyftor i Borås

Borås är en delad stad. I de redan segregerade bostadsområdena går utvecklingen åt fel håll. Men det finns hopp.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Zibanejad och Nylander drygar ut i måltoppen

Mika Zibanejad fortsätter sin målsvit. För sjätte matchen i rad fanns NHL:s poängbäste svensk bland målgörarna när Rangers vann mot Montreal med 5–2. Segern var New York-lagets nionde raka..

BT - 1 timme sedan

Oro att anställda ska ta med sig smittan hem

På sina håll finns en oro att personer som varit i områden där coronaviruset sprids ska föra med sig smittan hem. Vissa företag uppmanar anställda att stanna hemma i 14 dagar – men för skolelever och lärare finns inga officiella restriktioner..

BT - 1 timme sedan

I natt: Minst 19 skadade i stora halkolyckor på E4

En kvinna har gripits i Borås, misstänkt för att ha misshandlat en man. Minst 19 personer skadades i flera halkolyckor på E4:an utanför Nyköping..

BT - 1 timme sedan

Alla Bondfilmer till Viaplay

BT - 1 timme sedan

Fängslade pensionärer drabbas av pengastoppet

Ett telefonkort kostar 100 kronor. En pensionerad fånge kommer att få ut 90 kronor i veckan. Kriminalvårdens stopp för intagna att ta emot pengar utifrån blir ett hårt slag mot dem som varken kan studera eller jobba – och mot de anhöriga..

BT - 1 timme sedan

Hon ska hjälpa herrarna till Vasaloppsseger

Damfavoriten Britta Johansson Norgren ska hjälpa de manliga lagkamraterna att vinna Vasaloppet..

BT - 1 timme sedan

Bidrag till utsatta barnfamiljer släpar efter

För de barnfamiljer som har det sämst ställt behövs barnbidrag, bostadsbidrag och underhållsstöd för att få livet att gå ihop. Men om politikernas ambition är att stöden ska minska inkomstklyftor måste de höjas regelbundet, anser Försäkringskassan. Något som inte varit självklart under 2000-talet..

BT - 1 timme sedan

Större chans att lösa ett Palmemord i dag

Om en svensk statsminister skulle skjutas till döds på öppen gata är chansen att få fast mördaren större i dag än vad den var 1986 när Olof Palme dödades..

BT - 1 timme sedan

Industrin vill ha snabbt krisavtal mot virus

Det brådskar med att få ett krisavtal på plats som kan möta allvarliga effekter av virussmittan. Avtal om så kallat korttidsarbete står högt på industrins önskelista inför dagens träff med regeringen..

BT - 2 timmar sedan

Showproducent från Hindås gör Wallmansshow i Göteborg

Dansaren och musikalartisten Ola Grönberg från Hindås sadlade om och bytte plats till kulisserna. Nu står han bakom Wallmans kommande Göteborgssatsning ”Dinner party”..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.