Blekinge Läns tidning > Nyheter

Saturday, 29 February, 11:53

Blekinge Läns tidning - 15 feb 20 kl. 04:00

Gitana vill ge stadsbor chansen att odla sin egen potatisTrenden att odla sin egen mat växer för varje år och en hel kultur har byggts upp kring konceptet stadsodling. Men vad är några pallkragar jämfört med en riktig åker gödslad med kodynga? Så resonerade Gitana Bengtsson på Brödhultsgården som i år erbjuder odlarentusiaster utan egen mark att hyra in sig..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Gitana Bengtsson, Brödhultsgården

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gitanavill ge , stadsbor, chansenatt , odlasin , egen, potatis
Cornucopia - 03 maj 17 kl. 18:37

Prepping: Börja odla medan du har chansen att lära dig

Efter tre års uppehåll har jag nu återigen börjat odla. Det kan vara på sin plats att påminna om att odling är utmärkt prepping - inte bara för att få nödvändiga kunskaper, utrustning och anläggningar - utan också för att givet rätt grödor och tillvaratagande är det ett bra sätt att bygga upp förråd.
Nya placeringen för odlingarna.

GöteborgsPosten - 17 jun 18 kl. 10:11

Koloniträdgården ger odlingsfrid till stadsbor

Länge trodde Torun Jorde och John Taylor att de skulle klara av att bo i lägenhet utan trädgård. Men längtan efter egen jord att odla i blev för stor. En svensk tradition med över ett sekel på nacken, bara tjugo minuter med cykel från lägenheten, blev deras räddning: kolonilotten..

YLE - 09 feb 17 kl. 07:13

"Vi vill representera alla stadsbor" - somalier är aktiva i kommunalvalet

Somaliska politiskt aktiva efterlyser större röstdeltagande bland somalier. Kandidaterna vill ändå betona att de vill jobba för alla stadsbor, inte specifikt somalier. Av de personer som har somaliska som modersmål bor största delen i huvudstadsregionen, och det finns redan flera somalier i regionens fullmäktige.

YLE - 17 jun 14 kl. 16:42

Finland ska odla mer fisk

Värdet på importerad fisk växer samtidigt som finländska fiskodlare flyttar till Sverige. Jord- och skogsbruksministeriet och Miljöministeriet försöker nu skapa bättre förutsättningar för fiskodling. En ny rapport från Jord- och skogsbruksministeriet och Miljöministeriet reder ut var det ur miljösynvinkel är önskvärt att odla fisk i Finland.

YLE - 27 maj 13 kl. 06:00

Allt mer populärt att odla nyttoväxter

Sommaren står inför dörren och allt fler har fått upp ögonen för att odla sin egen mat. Att det har blivit trendigt att odla sin egen mat och därmed veta precis vad du stoppar i dig kan vara en följd av den senaste tidens matskandaler. Det tror teamledare Owe Salmela på trädgårdsmästarutbildningen vid Yrkesakademin i Österbotten (YA).

City - 05 maj 11 kl. 10:52

Odla egen mat är den nya politiken

Foto: Laura MendelinTrädgårdsmästaren Sara Wallin driver upp fröer i källaren. I matparken i Skarpnäck ska det enligt Folk­odlarnas växtschema växa: mangold, gurka, tomat, squash, rädisa, morot, störbönor, buskbönor, rosenbönor, sockerärt, portlak, ruccola, plocksallat, huvudsallat, bataviasallat, spenat, gul och röd lök, salladslök, rödbetor, nässlor, timjan, mejram, oregano, persilja, gräslök, dill och koriander. I en källare i Skarpnäck sätter Sara Wallin fröerna till Stockholms första matpark ?

Nyheter 24 - 10 sep 11 kl. 13:07

Knarkuniversitet öppnar i Seattle - lär eleverna att odla


? De tvingar folk att odla sin egen medicin. Så vi tänkte lära dem att göra det ordentligt, säger en av universitetets grundare.

Sydsvenskan - 18 maj 14 kl. 05:30

Odla på höjden för en grönare balkong

Fråga: Hej! Jag får ingen riktig snits på min balkong. Jag skulle vilja att den blev riktigt grön och prunkande, som en oas.

Jönköpingsnytt - 26 mar 12 kl. 09:48

Här kan stadsbor prova på lantlivet

Hos 4H-gården Vissmålen kan stadsbor och djurälskare leva lantliv på fritiden och lära sig allt från att rida och mocka i stall. Jnytt.se besökte gården och fick smak på livet på landet..

Jönköpingsnytt - 26 mar 12 kl. 09:48

Här kan stadsbor prova på livet på lantgård

Hos 4H-gården Vissmålen kan stadsbor och djurälskare leva lantliv på fritiden och lära sig allt från att rida och mocka i stall. Jnytt.se besökte gården och fick smak på livet på landet..

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 5 minuter sedan

Andersson pressade Johaug

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Turkiet öppnar gränserna för migranter

Turkiets president Erdogan bekräftar att landet öppnar gränserna och inte längre hindrar flyktingar som vill ta sig till Europa havs- eller landvägen..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Negativa virustester i cykelloppet

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

TT-FLASH: Turkiet öppnar gräns för migranter

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan bekräftar att landet öppnar gränserna för flyktingar som vill ta sig till Europa, enligt AFP..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Tidspusslande Ronnebyparet får njuta i herrgårdsmiljö

Här är Ronnebyparet som går omlott på jobbet. Röda dagar såväl som vardagar och nätter. – På så sätt finns alltid någon hemma för barnens skull.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Vi vann biobiljetterna

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Elin Thornberg: Vem kan värja sig mot ”Piga och dräng”?

Andra chansen är här – med de en gång ratade bidragens chans till revansch. Elin Thornberg tror att de tidigare favorittippade manliga bidragen nu kommer få upprättelse..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

De vann den lyxiga herrgårdsövernattningen

Hitta flytets nya digitala satsning är tänkt att ge våra prenumeranter lite mer. Som till exempel det tidspusslande Ronnebyparet som nu får njuta av en lyxig övernattning i herrgårdsmiljö..

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Därför smittas du lätt av virus på flygplan

Trångt, nära och stilla. Flygplan är en underbar plats för virus, som lätt kan sprida sig mellan de närmsta stolsraderna..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Turkiet öppnar gränsen för migranterOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.