UNT > Nyheter

Friday, 28 February, 09:47

UNT - 15 feb 20 kl. 02:00

Prioritera tåg i tid – inte höghastighetstågRegeringen har tappat greppet om infrastrukturen, skriver Jessika Roswall och Therez Almerfors..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Jessika Roswall, Therez Almerfors

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Prioritera, tågi , tidinte , höghastighetståg
BT - 05 jul 14 kl. 08:55

Nöj er inte med stockholmståget!

Två spaningar från Almedalen - om Volvochefens goda gärning - och västsvenska politikernas mindre goda Den dag Olof Persson slutar som chef för Volvo borde regeringen - oavsett färg - hyra in honom som general för att minska ungdomsarbetslösheten. Vi gläds förstås åt att alliansen äntligen vill ha höghastighetståg förbi Borås - men Västsveriges rikspolitiker, i alla partier, bör skämmas för att de misskött jobbet att slåss för något ännu viktigare, supertåg på sträckan Oslo-Köpenhamn. Ja, jag har nu också varit där, i detta svåremotståndliga spektakel politikerveckan i Almedalen länge varit.

Supermiljöbloggen - 20 aug 18 kl. 08:01

Partigranskningen: Vad vill L göra för miljön?

Jan Björklunds parti säger sig vilja vara borgerlighetens nya gröna röst, men vill samtidigt skära ner kraftigt i miljöbudgeten och slopa viktiga nationella miljöinvesteringar.  Partiets politik I Naturskyddsföreningens partigranskning utmärker sig L som det borgerliga parti som säger sig vilja satsa mest på miljöpolitiken 2018. Det har lett till att partiet nu talar öppet om sig själva som ”alliansens grönaste röst”.

Supermiljöbloggen - 23 aug 18 kl. 08:00

Partigranskningen: Vad vill MP göra för miljön?

Miljöpartiet är självutnämnda som "det självklara valet för miljön". De har fördubblat miljöbudgeten och rankas tillsammans med V som det bästa partiet för miljön av Naturskyddsföreningen. Partiets politik Miljöpartiets kampanj inför valet 2018, "Nu - Klimatet kan inte vänta", skvallrar föga förvånande om att klimatet är partiets fokusfråga.

Supermiljöbloggen - 22 aug 18 kl. 11:28

Partigranskningen: Vad vill C göra för miljön?

Centerpartiet har länge kallat sig Alliansens gröna röst och håller en hög profil i miljöfrågor. De talar gärna om grön tillväxt, liksom teknikens roll för hållbar utveckling. Men i praktiken verkar Centerns miljöpolitik splittrad.

Barometern - 12 aug 14 kl. 06:39

Helikopterperspektiv på flyget

Nästa år planeras en folkomröstning om flygplatsens framtid i Västerås, i vart fall om ­Socialdemokraterna i kommunen får stöd för sin linje.
Många har under de senaste veckorna kritiserat bristen på svenska brandflygplan. Men vad är ­vitsen med särskilda vattenbomb-­ plan om de saknar start- och landningsbanor?

Barometern - 12 aug 14 kl. 06:39

Helikopterperspektiv på flyget

Nästa år planeras en folkomröstning om flygplatsens framtid i Västerås, i vart fall om ­Socialdemokraterna i kommunen får stöd för sin linje.
Många har under de senaste veckorna kritiserat bristen på svenska brandflygplan. Men vad är ­vitsen med särskilda vattenbomb-­ plan om de saknar start- och landningsbanor?

Fler nyheter från UNT

UNT - 15 minuter sedan

Omhändertagen person skickades hem - försvann

Socialförvaltningen i Uppsala har lex Sarah-anmälts för en händelse där en omhändertagen person skickats hem från ett behandlingshem och sedan avvikit..

UNT - 1 timme sedan

"Hon är helt nödvändig i Uppsala"

Uppsalakonstnären Eva Högberg får årets Kultingpris..

UNT - 2 timmar sedan

Vinstregn över stället vid spåren

Den som vill besöka två av vinnarna av UNT:s krogpris Guldkajan behöver inte röra sig långt..

UNT - 7 timmar sedan

Larmet: Brand i hvb-hem

En brand uppstod i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Månkarbo söder om Tierp natten till fredagen..

UNT - 11 timmar sedan

UNT TV: Så mår smittade kvinnan

Erik Salaneck, smittskyddsansvarig läkare på Akademiska sjukhuset, berättar om det första bekräftade fallet av coronavirus i Uppsala..

UNT - 13 timmar sedan

Direkt från Region Uppsalas pressträff

På torsdagskvällen meddelade Region Uppsala att man vårdar en patient som är smittad av coronaviruset på Akademiska sjukhuset..

UNT - 15 timmar sedan

Misstänkt coronafall på Tierps vårdcentral

En misstänkt fall av coronavirus upptäcktes på torsdagen vid vårdcentralen i Tierp..

UNT - 15 timmar sedan

Fler köpare slår till direkt

Allt fler bostadsaffärer görs nu utan att objekten marknadsförs på bostadssajter som till exempel Hemnet..

UNT - 17 timmar sedan

Mopedåkare till sjukhus efter halkolycka

Trafikolyckan inträffade strax före klockan 16 på torsdagen..

UNT - 19 timmar sedan

En person till sjukhus efter trafikolycka

Under torsdagseftermiddagen inträffade en trafikolycka mellan flera fordon i Uppsala..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.